Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum jak i w sztukach walki.
Chciałbym zadać jedno pytanko dla znawców bjj.
Obecnie trenuje MT (koło miesiąca i bardzo mi się podoba ) i chciałbym także podszkolić się w parterze.
Jednak mam co do tego obawy, nigdy nie lubiłem wykonywać swego rodzaju przewrotów,salt i innych kombinacji a z tego co widziałem walka w parterze to też wykonanie jakiegoś przewrotu itp. ( poprostu mam do tego lęk, nie wiem skąd się wzioł ) Czy powiniem sobie odpuścić parter ? Wiem dziecinne , ale jednak bjj mnie fascynuje :)
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak wyglądają treningi bjj ? Jakie ćwiczenia się wykonuje itp? ( wiem że każdy trener szkoli inaczej ale jestem ciekaw jak u Was w sekcjach to wygląda )
Może mi ktoś doradzić ?
PS Ja jestem z okolic Szczecina, w którym jest pare klubów bjj np Berserkers Team lub Top Team.
Pozdrawiam
ha witaj też mam podobny lęk do ciebie ale postanowilem w ost czasie ze go przełamie ;] ja np trenuje mma i jest parter i narazie mi to jakoś wychodzi mysle ze nie powinienes sobie odpuszczac tylko ze wzgledu ze sie boisz poprostu musisz przelamac lęk