Witam wszystkich. Obecnie trenuję BJJ, wcześniej: KB oraz zapasy.
Przy okazji 'przywitania' zwracam się do Was, koledzy z dwoma pytaniami:
1. chciałbym zakupić sobie szczękę, jednak nie wiem na jaką się zdecydować. Oprócz zasadniczego celu ochrony zębów przy uderzeniach ma także spełniać funkcję... amortyzującą (?), przy okazji nacisku na szczękę. Mam kilka typów, jednak czekam na opinie ludzi, którzy używają tych szczęk: Protech Dent, Shock Doctor Gel Max, OPRO GOLD / SILVER.
2. Chciałbym zakupić także spodenki do grapplingu: Hayabusa'y, Manto czy Pit Bulla. A jako, że jestem zwolennikiem przymierzenia, przed zakupem, to chciałbym dowiedzieć się, czy w Trójmieście (lub w pobliżu) znajduje się jakiś sklep, który miałby na stanie jakieś modele z w/w firm...
U mnie w klubie jeden koleś ma Shock Doctora i poleca. Ja aktualnie posiadam taką za 8 zł i też mogę polecić
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2012-01-05, 22:32
Miałem dwie takie za 8 zł , jedną na zawodach przedziurawiły moje zęby , nawet lekkiego ukruszenia doznałem , ale cóż taki sport W sumie zadanie zwoje spełniają , ale można by było się zastanowić nad czymś lepszym i bezpieczniejszym
ja mam taką za 30zł chyba, na dole jest twardsza guma, a na górze dopiero taka modelująca się - polecam, wcześniej miałem taki z jednolitego materiału to gorzej się trzymał na zębach.
Chciałbym zakupić także spodenki do grapplingu: Hayabusa'y, Manto czy Pit Bulla. A jako, że jestem zwolennikiem przymierzenia, przed zakupem, to chciałbym dowiedzieć się, czy w Trójmieście (lub w pobliżu) znajduje się jakiś sklep, który miałby na stanie jakieś modele z w/w firm...
Spodenki to spodenki, mogą równie dobrze być z tesco za 10 złotych, weź takie jakie ci się podobają, dopóki z dupy nie spadają, to nie ma to znaczenia.
W przeciągu kilku lat nauczyłem się, że na spodenkach nie warto oszczędzać ;)
Ostatnio miałem MANTO, jedna z powodu pewnego zdarzenia (w sumie nie związanego z ich właściwym użyciem) nie nadają się już zbytnio do treningów nawet. Jednak kupowałem je w Wawie, gdzie nie ma problemu ze sklepami. Niestety jednak nie orientuję się gdzie tego typu sklepy są w 3mieście, więc proszę o jakiekolwiek adresy.
Tutaj mogę się zgodzić,nie tylko na odzieży,ale także i pozostałych akcesoriach SW (treningowych) nie warto oszczędzać,ponieważ dobra inwestycja będzie zwracać się przez lata. Więc patrz co i u kogo kupujesz.