Witam,
Od 2 miesięcy chodze 4x w tygodniu na boks idzie mi dobrze.Przez wakacje będe miał więcej czasu na traning więc z jakim stylem chwytanym najlepiej połączyć boks.
Jestem dość wysoki 190cm.
W moim mieście są czynne w wakacje:
-Viet Vo Dao
-Aikido
-Judo
-Klub MMA
Gdzie najlepiej pójść na czas wakacji i ewentualnie kontynuować.
Dzięki , a co sądzicie o Viet Vo Dao jest najbliżej i ma jeszcze walkę w stójce (kopnięcia itp.).
P.S. Czy po 2 miesiącach boksu można już dołożyć jakieś carbo lub suple. Boje się za bardzo przybrać
(nie chce stracić szybkości i dynamiki) na masie ważę 69 przy 190 cm. W wakacje planuje 1x w tyg na siłownie pochodzić, 3x na boks , 2x na coś chwytanego + 2x siatkówka w klubie. Fizycznie powinienem pociągnąć już miałem takie okresy że siatke trenowałem 2x dziennie przez pare miesięcy.
Trochę czasu judo z boksem i może pózniej na mma jak będziesz chciał. Nie przybierzesz prawie nic na masie jeśli nie będziesz chodził minimum 3x na siłkę i prowadził diety. Jakieś małe efekty może ci to dać ale 1x siłownia to tyle co nic. Lepiej weż się za trening domatora. Od sportów walki raczej nie przybierzesz na masie nie są ci potrzebne żadne suple.
Dzięki ,
Poszedłem do klubu mma po 2 trenningach myślę że to będzie dobrze uzupełniać boks.
Ale co sądzicie o Viet Vo Dao bo jeszcze nie zapłaciłem za mma i mam możliwość zmienić i czy warto kupić rashguard?