Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Karate vs BJJ na wesoło.
Autor Wiadomość
Nortgaroth 
Były moderator

Wysłany: 2007-06-20, 00:39   Karate vs BJJ na wesoło.

Oglądałem filmik karate vs bjj (wszyscy znają jak nie to http://youtube.com/watch?v=mlleDPgmDVM) na pewnym vortalu rozrywkowym i rozwaliły mnie wypowiedzi jednego z komentujących (ksywkę pominę):

Cytat:
prawdziwy karateka by zdmuchnal tego leszcza, ale ktos probowal nieudolnie wypromowac te zalosna namiastke sztuki walki jaka jest gejowate obmacywanko w parterze.

Cytat:
Pewno mogl mu ja nawet odgrysc ale powtarzam raz jeszcze ze to nie byl prawdziwy karateka tylko jakis leszcz z pierwszej lapanki,z prawdziwym specem w karate ten losiowaty zapasnik nie mialby szans. Walka skonczyla by sie pewnie po kilku szybkich i mocnych ciosach (moze nawet po jednym ).

Cytat:
Widze ze marketing i reklama jednak goruja! Otoz moi drodzy dzieki marketingowi mozna wypromowac nawet pierdzenie po fasolce jako skuteczna forme walki, wszystko zalezy od reklamy, jednak wracajac do prawdziwych sztuk walki to jest mnostwo styli (karate, aikido, ju-jitsu) ktore powstaly setki lat temu i do tej pory ewoluuja, wiec to jest prawdziwy duch walki i niech nikt k..wa nie mowi mi ze jakies pier...ufc na ktore jest teraz moda moze rownac sie z prawdziwa forma walki.komercha i jeszcze raz komercha z dodatkiem anabolow zeby bylo ciekawiej. a najwiekszych krzykaczy na tym formu podejrzewam ze niestety ale udowadniajac moja teze wgniotlbym w posadzke.

Ehh niektórym nie da się wytłumaczyć. Chętnie bym z tym panem posparował.

-------------------------
Wysłałem kolesiowi wiadomość że chcę z nim walczyć i coś cicho... ciekawe dlaczego :?:
Generalnie sprawa wygląda tak że większość się z nim zgodziła. Były głosy że

Cytat:
zgadzam sie z prawdziwym karatreką nie miał by szans

Myślałem że tylko prawdziwi karatecy zasługują na dany...

Cytat:
to brednie Cwicze Karate i ja nawed dałabym mu rade

Ciekawe skąd bierze się takie niezrozumienie ws. sportów walki? Myślałem że dziś wszyscy patrzą na walkę pod kątem UFC /MMA a nie Karate Kida czy innego Jackie Chana. WIdać się myliłem.

Odpowiedz do tematu