Dziś wracałem z uczelni zupełnie inna drogą bo załatwiałem jeszcze parę spraw i zobaczyłem ogłoszenie krav magi. Ludzie nie wiedzieli czemu się tak głośno śmieje. Był to plakat z niezłym hasłem reklamowym ,,Krav maga wyjątkowo skuteczny system walki" ,,W krótkim czasie nauczymy Cię obrony przed kilkoma przeciwnikami" ,,Jak bronić się przed przeciwnikiem z bronią biała" ,,jak obezwładnić przeciwnika z bronią palną" ,,sprawimy abyś sam decydował o swoim bezpieczeństwie i wiedział jak zachować się w sytuacjach zagrożenia" Mniej więcej takie fajne rzeczy tam były to dosyć długi plakat i sporo tam napisane było ale te wyliczenia po prostu obezwładniły mnie śmiechem xD Wyglądało jakby ktoś to w paint zrobił i wkleił zdjęcie z jakimś wykręceniem ręki ale muszę przyznać że humor mi to poprawiło:P
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Nie zapomnę mojego kumpla ze szkoły ,który pewnego razu się na krav-mage właśnie zapisał i później oczywiście jakieś pokazywanki ciosów jakie to one nie są zajebiste ; ) tylko ,że jego pokazywanie opierało się na tym ustaw się tak , nogi tak , ręce tak i teraz uwaga uwaga pokazuje i jestem super fighter uuułaaaaaa polewka z niego była przez wszystkie klasy
_________________ www.karo-fhu.pl/sklep - Już działamy ! / Witaminy i Suplementy dla Sportowców informację na Priv , mail, gg!
Mi się zepsuł telefon, coś jakby nie było w ogóle w nim pamieci, nie da się robić zdjęć ani nagrywać filmów etc., a ostatnio miałem podobną sytuację.
Plakat promujący Aikido, bodajże w TS Wisła w Krakowie. Przyklejony chyba na ul Kopernika. Duży napis "Samoobrona i relaks" obok wielu innych haseł. Zastanawiam się o co chodzi z relaksem, bo normalny trening z relaksem nie ma wiele wspólnego...
"Styl Tsunami ukierunkowany jest na osiągnięcie maksymalnej skuteczności w walce realnej i to z kilkoma napastnikami. Zawiera wszelkie możliwe techniki, skuteczne w walce, jednak z naciskiem na naukę i stosowanie technik najbardziej niebezpiecznych dla napastników."
"W Tsunami naucza się, że przedmioty przypadkowe, do których można mieć dostęp w różnych sytuacjach,na przykład łopata, mogą zostać użyte z wielką skutecznością w walce z brutalnym napastnikiem, uzbrojonym w niebezpieczne narzędzie służące do walki, na przykład w nóż. "
Temat trochę stary, ale nalazłem ciekawą historię, która tu pasuje :)
Cytat:
Ostatnio podeszło do mnie dwóch gości. Jeden z nich powiedział: "Dawaj komórkę!". O nie, na to nie pozwolę. Zamachnąłem się i z całej siły uderzyłem go w twarz, a następnie uciekłem. On zwijał się na ziemi z bólu, a ten drugi stał jak słup soli. Jak się potem dowiedziałem, ci dwaj wręczali przestraszonym "ofiarom" ulotkę reklamującą kurs samoobrony. YAFUD