Wiedza z samej swojej definicji jest zagadnieniem teoretycznym. Praktycznym jest umiejetność. To różne sprawy, choć często powiązane, gdy np z braku wiedzy przecenia się swoje umiejetności.
Wiedze można opierać na teorii lub co ważniejsze na doświadczeniach z treningu,czy realnej walki. Wtedy np. możemy ocenić co jest dobre tylko w teorii a co w rzeczywistości. (znowu te rękawice)
Co te rękawice? Wing chun jest stylem uderzanym. Rękawice bokserskie służą do treningu uderzeń. Jak baletnicy zawadzaja baletki, to ja juz nic nie poradzę.
Głupie texty poleciały do kosza. Jeśli chcesz bic się bez rękawic, nie ma sprawy, zawsze możesz wpaść i powiedzieć, że podejmujesz wyzwanie Graciech. Tylko proszę pamietać, że to sie już nie sparing.
"Głupie teksty",albo pare niewygodnych słów... Dziwne,że nie wykasował Pan głupich tekstów swoich podopiecznych takich jak tyson69,który na szczęście zamilkł po mojej wizycie...
"Jeśli chcesz bic się bez rękawic.."
Od biedy pasowały mi rękawice,w których sparowałem,a że chcieliście bokserskie mi na ręce wkładać i ja się nie zgodziłem,to juz chce się bić bez rękawic. Próbuje Pan manipulować tą dyskusją,ale chyba się to Panu ze mną nie uda ;)
Jeśli miałbym walczyć,to na pewno nie wpadałbym do Was,żeby znowu bez butów śmigać po tych matach,tylko poprosiłbym na ulicę...
Synku. Usunąłem kupę textów w których chłopaki z Tobą jechali, czy Cię wyśmiewali w tym i Tysona69 już dawno. Jak widac niepotrzebnie. Niepotrzebnie też byliśmy mili i potraktowalismy Cię jak gościa, a nie frajera, którym jesteś. Miałeś napisane trzy miesiące temu jakie rękawice, my się do Ciebie dostosowywać nie będziemy.
Chcesz się bic na ulicy? Prosze bardzo, tylko pamiętaj, ze o końcu walki z wyzwania decyduje zwycięzca, nie pokonany i nie arbiter.
Brawo dla tego Pana Boruty za asertywność i manipujacje tym forum. Swoimi słowami i czynami pkazał Pan klase.Czy ten post różnież zostanie skasowany? Pewnie tak :-)
Naucz sie czytać forum nim zaczniesz coś komuś zarzucać, bo widzę, że i z tym masz problemy. Posty z Twoim żałosnym zachowaniem zostały przeniesione tam gdzie ich miejsce, czyli do działu humor.
Bardzo słusznie,tam przecież nie moge zamieszczać postów,poza tym kpina to najlepsza obrona tam gdzie brakije argumentów ;-) Widze,że nie radzi Pan sobie w kulturalnej dyskusji,pewnie swobodniej czułby się Pan w rzucaniu mięsem...
Czytałem (wykasowane później) posty jakiś nieobecnych na trening ludzi,spłynęły po mnie w zupełności,trzeba było je zostawić... Z tym "Synkiem" troche PAN przesadził.Kultury troche człowieku,to i Pańskim uczniom może się udzieli (nie urażając tych którzy już ją mają)!
Przyjelismy Cie jak goscia, a Ty zachowujesz się jak nie powiem kto. Szkoda, że w walce takim kozakiem nie byłeś. A pisać możesz, wystarczy się zarejestrować.
Człowieku o co Ci chodzi?? Poprosiłeś o sparing trener się zgodził, a teraz marudzisz, że rękawice Ci przeszkadzają, że musiałeś buty zdjąć ......... to jest chore.... nie byłem na tym treningu i nie widziałem, ale jestem pewien, że wszyscy z grupy zaawansowanej pojadą z Tobą. Rękawice są dla bezpieczeństwa trudno zrozumieć? i więcej szacunku dla trenera bo mógł Cie wcale nie wpuścić na sale. Skończ się teraz ośmieszać na forum
Gość
Wysłany: 2009-09-18, 14:08 tyson 69
Znowu ta [ustawa o kontroli publikacji i widowisk], co tydzień temu się zmyła ze sparringów nawet nie w połowie terningu się wozi ;-) ? a co do "zamknięcia się" po twojej ostatniej wizycie u nas, to uwierz dziewczynko, że twoje dyrdymały znalazły odzew z mojej strony, ale Boruta je wykasował, a szkoda. Przyjdź dzisiaj po prostu na trening ponownie, tylko nie zwiej znowu i spróbuj pokazać co potrafisz, bo ostatnio wyjątkowo ci nie poszło heeeee. Czarny worek masz od nas gratis, tylko nie zapomnij wypisać w domku karteczki z danymi kontaktowymi, żeby mozna ci było na palec założyć ;-D