To na pewno będzie interesująca walka. Z reszta to jest konfrontacja 2 odmiennych stylów.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Jest kilka podobnych technik, ale sądzę, że Paweł ma większe szanse, bo wiemy, że to on jest chyba jedynym Judokom w Polsce, który kładzie nacisk również i na parter a zapasy nie posiadają duszeń czy dźwigni, także sądzę, że to Nastula może wygrać ten pojedynek, aczkolwiek wszystko się może zdarzyć, bo to MMA :] Mam nadzieję, że walka się odbędzie, bo znając Menedżerów Nastuli, to mogą być problemy
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-07-22, 23:31
No i Nastula chyba ma też większe doświadczenie w mma
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2011-07-23, 02:36
Dwóch emerytów,jeden debiutant,żaden z nich już nic nie osiągnie w MMA,ta walka jest tylko dlatego bo przyciąga uwagę kibiców,w TVN nawet mówili o niej. Zapaśnik vs Judoka.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
kurcze, fajna walka może być. Obie legendy polskich sportów walki, obaj mistrzowie olimpijscy i obaj idole z lat młodzieńczych :)
Nie wiem, kto wygra, ale myślę, że jeśli chodzi zarzut braku umiejętności w parterze, przez Pana Wrońskiego, to chyba raczej jest nie trafiony. Z tego co wiem, uczy technik zapaśniczych w jakiejś szkole mma, więc chyba ma tam, lekcje parteru za darmo ;]
Wysłany: 2011-07-23, 15:57
MMAniak napisał/a:
Zawsze tak było jest i będzie, walki organizuje się po to żeby przyciągać kibiców więc nie wiem dlaczego jest takie Twoje zdziwienie Majkel
Masz rację,ale tą walkę można spokojnie uznać za freakshow.Ja stawiam na Nastule,chociaż wiem że Wroński ostro zapierdala,lecz doświadczenie przemawia za Nastulą.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
to nie są zwykli śmiertelnicy, obydwoje są mistrzami olimpijskimi czyli sportowcami na najwyższym poziomie, więc nie nazwałbym tego freakshowem ;) pozdro
Panuj nad językiem, czy raczej palcami. Sam jesteś freakshow. Mówisz o ludziach, którzy w swoich sztukach walki osiagnęli najwyższy szczyt - mistrzostwo olimpijskie. Przy czym Wroński jako jeden z trzech Polaków (pozostali to Legień w judo i Kulej w boksie) zrobił to dwukrotnie.
Wysłany: 2011-07-23, 16:58
Boruta, rozumiem,że może Ci się nie podobać takie nazwanie sprawy ponieważ Andrzej Wroński jest trenerem w Akademii Sarmatia,lecz w MMA jest to debiutant,oczywiście,że osiągnął bardzo wiele ale w zapasach,ma nazwisko.Ta walka odbywa się dlatego,że obaj są mistrzami olimpijskimi,przyciągnie uwagę kibiców,nie zdziwię się jeśli zaczną ją reklamować jako konfrontacja stylów.
freakshow to z pudzianem i spółką.
A to jest zwykły pojedynek legend. Akurat kiedyś, za czasów, jak miałeś MMamaniak 5 lat, to w szkołach o profilu sportowym, czy wśród chłopaków, którzy trenowali, judo albo zapasy; istniała taka konkurencja, który lepszy styl\ zawodnik (zapasy czy judo).
Każdy w temacie, kłócił się kto lepszy, Nastula, Kubacki, czy może Wroński, Garmulewicz itp?
Kiedyś mma w Polsce nie było, albo było nie widoczne. Dziś taka, walka ma szansę dojścia do skutku. Szkoda, że trochę pózno, bo gdyby obaj panowie wcześniej zabrali się za walki przekrojowe, mogliby bez problemu zdominować polską scenę mma albo ruszyć w świat.
Swoją drogą, ciekawe, czy Józek Warchoł jej nie organizuje.
Nie wiem, kto wygra, ale myślę, że jeśli chodzi zarzut braku umiejętności w parterze, przez Pana Wrońskiego, to chyba raczej jest nie trafiony. Z tego co wiem, uczy technik zapaśniczych w jakiejś szkole mma, więc chyba ma tam, lekcje parteru za darmo ;]
Tak, wiadomo, że będzie trenować parter teraz, ale chodziło mi o style, które trenowali całe życie i nie nazywajmyh tego zarzutem Parter Nastula trenował całe życie a Wroński może dopiero zacznie, chociaż na pewno miał z nim styczność, ale nie taką jak Nastula. Rozumiesz, co mam na myśli?