Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Andrzej Wroński vs Paweł Nastula[OFICJAL]
Autor Wiadomość
Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-07-21, 16:47   Andrzej Wroński vs Paweł Nastula[OFICJAL]

Kontrakty podpisane wiec mozna juz o tym mówic
Walka 20 sierpnia w Koszalinie

wiecej info
http://www.mmarocks.pl/pa...ski/#more-35642

ps: Boruta liczymy na jakies fotorelacje/filmiki z przygotowan pana Andrzeja do tej walki :D

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-07-22, 19:56   

To na pewno będzie interesująca walka. Z reszta to jest konfrontacja 2 odmiennych stylów.

trollik4
BJJ / Judo

Wysłany: 2011-07-22, 21:54   

Odmiennych??
Nie do końca.

Batman 

Wysłany: 2011-07-22, 22:44   

Jest kilka podobnych technik, ale sądzę, że Paweł ma większe szanse, bo wiemy, że to on jest chyba jedynym Judokom w Polsce, który kładzie nacisk również i na parter a zapasy nie posiadają duszeń czy dźwigni, także sądzę, że to Nastula może wygrać ten pojedynek, aczkolwiek wszystko się może zdarzyć, bo to MMA :] Mam nadzieję, że walka się odbędzie, bo znając Menedżerów Nastuli, to mogą być problemy ;-)

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-07-22, 23:31   

No i Nastula chyba ma też większe doświadczenie w mma ;-)

Majkel

Wysłany: 2011-07-23, 02:36   

Dwóch emerytów,jeden debiutant,żaden z nich już nic nie osiągnie w MMA,ta walka jest tylko dlatego bo przyciąga uwagę kibiców,w TVN nawet mówili o niej. Zapaśnik vs Judoka.

MMAniak 

Wysłany: 2011-07-23, 08:53   

Zawsze tak było jest i będzie, walki organizuje się po to żeby przyciągać kibiców więc nie wiem dlaczego jest takie Twoje zdziwienie Majkel

wojak11 

Wysłany: 2011-07-23, 15:28   

kurcze, fajna walka może być. Obie legendy polskich sportów walki, obaj mistrzowie olimpijscy i obaj idole z lat młodzieńczych :)
Nie wiem, kto wygra, ale myślę, że jeśli chodzi zarzut braku umiejętności w parterze, przez Pana Wrońskiego, to chyba raczej jest nie trafiony. Z tego co wiem, uczy technik zapaśniczych w jakiejś szkole mma, więc chyba ma tam, lekcje parteru za darmo ;]

Majkel

Wysłany: 2011-07-23, 15:57   

MMAniak napisał/a:
Zawsze tak było jest i będzie, walki organizuje się po to żeby przyciągać kibiców więc nie wiem dlaczego jest takie Twoje zdziwienie Majkel

Masz rację,ale tą walkę można spokojnie uznać za freakshow.Ja stawiam na Nastule,chociaż wiem że Wroński ostro zapierdala,lecz doświadczenie przemawia za Nastulą.

MMAniak 

Wysłany: 2011-07-23, 16:13   

to nie są zwykli śmiertelnicy, obydwoje są mistrzami olimpijskimi czyli sportowcami na najwyższym poziomie, więc nie nazwałbym tego freakshowem ;) pozdro

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-07-23, 16:17   

Panuj nad językiem, czy raczej palcami. Sam jesteś freakshow. Mówisz o ludziach, którzy w swoich sztukach walki osiagnęli najwyższy szczyt - mistrzostwo olimpijskie. Przy czym Wroński jako jeden z trzech Polaków (pozostali to Legień w judo i Kulej w boksie) zrobił to dwukrotnie.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Majkel

Wysłany: 2011-07-23, 16:58   

Boruta, rozumiem,że może Ci się nie podobać takie nazwanie sprawy ponieważ Andrzej Wroński jest trenerem w Akademii Sarmatia,lecz w MMA jest to debiutant,oczywiście,że osiągnął bardzo wiele ale w zapasach,ma nazwisko.Ta walka odbywa się dlatego,że obaj są mistrzami olimpijskimi,przyciągnie uwagę kibiców,nie zdziwię się jeśli zaczną ją reklamować jako konfrontacja stylów.

wojak11 

Wysłany: 2011-07-23, 17:16   

freakshow to z pudzianem i spółką.
A to jest zwykły pojedynek legend. Akurat kiedyś, za czasów, jak miałeś MMamaniak 5 lat, to w szkołach o profilu sportowym, czy wśród chłopaków, którzy trenowali, judo albo zapasy; istniała taka konkurencja, który lepszy styl\ zawodnik (zapasy czy judo).
Każdy w temacie, kłócił się kto lepszy, Nastula, Kubacki, czy może Wroński, Garmulewicz itp?
Kiedyś mma w Polsce nie było, albo było nie widoczne. Dziś taka, walka ma szansę dojścia do skutku. Szkoda, że trochę pózno, bo gdyby obaj panowie wcześniej zabrali się za walki przekrojowe, mogliby bez problemu zdominować polską scenę mma albo ruszyć w świat.
Swoją drogą, ciekawe, czy Józek Warchoł jej nie organizuje.

Batman 

Wysłany: 2011-07-23, 18:17   

wojak11 napisał/a:
Nie wiem, kto wygra, ale myślę, że jeśli chodzi zarzut braku umiejętności w parterze, przez Pana Wrońskiego, to chyba raczej jest nie trafiony. Z tego co wiem, uczy technik zapaśniczych w jakiejś szkole mma, więc chyba ma tam, lekcje parteru za darmo ;]
Tak, wiadomo, że będzie trenować parter teraz, ale chodziło mi o style, które trenowali całe życie i nie nazywajmyh tego zarzutem ;-) Parter Nastula trenował całe życie a Wroński może dopiero zacznie, chociaż na pewno miał z nim styczność, ale nie taką jak Nastula. Rozumiesz, co mam na myśli? :-D

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-07-23, 18:35   

Ja tylko żałuje ze walka nie odbyła sie 10 lat temu bo i Nastek i Wronski mogli by niezle zamieszac jeszcze na swiecie

Odpowiedz do tematu