Wysłany: 2011-09-19, 00:56 Brock Lesnar vs. Alistair Overeem (UFC 141)
mmarocks.pl (06.09.2011) napisał/a:
Dana White kilka minut temu za pomocą Twittera poinformował fanów o zakontraktowaniu jednego z najlepszych zawodników wagi ciężkiej na świecie Alistaira Overeema (MMA 35-11, UFC 0-0, 3 w rankingu MMARocks). Dodatkowo prezydent UFC poinformował że tak oczekiwany “Reem” w pierwszej swojej walce zmierzy się z byłym mistrzem wagi ciężkiej UFC i największa medialną gwiazdą organizacji Brockiem Lesnarem (MMA 5-2, UFC 4-2, 6 w rankingu MMARocks). Do 5 rundowej walki ma dojść 30 grudnia na noworocznej gali w Las Vegas a stawką a w niej będzie prawo do walki o pas UFC z ze zwycięzcą walki Cain Velasquez - Junior Dos Santos.
Mistrz wagi ciężkiej Strikeforce, Dream i K-1 o walce z powracającym po kontuzji Lesnarem powiedział:
Brock jest bardzo znanym zawodnikiem i niebezpiecznym przeciwnikiem, dla mnie to wymarzona walka. To duży facet, ekscytujący zapaśnik z bardzo dobrymi obaleniami. Sam jestem ciekawy tej walki. W końcu jestem zupełnie innym fighterem niż on. To będą dwie wielkie ciężarówki jadące wprost na siebie na kursie kolizyjnym.
O ekscytującej walce wypowiedział się też Dana White:
To jest walka na którą czekali fani MMA. Obaj zawodnicy to prawdziwe monstra. Czy Lesnar da radę obalić Overeema ?
Oraz jeden z właścicieli UFC Lorenzo Fertitta który brał udział w ostatecznych negocjacjach z menadżerami Golden Glory:
Naszym celem kiedy kupowaliśmy Strikeforce było danie fanom walk których oczekiwali. Oczywiście Alistair jest jednym z najlepszych zawodników na świecie, ale ma też to coś co sprawia że jest wielką gwiazdą.
Ostatnio zmieniony przez Huragan 2011-09-20, 14:29, w całości zmieniany 2 razy