Wysłany: 2009-06-18, 15:17 Co powiecie o street boxingu??
Mam pytanie chce siee zapisać na street boxing ale sie trohe boje bo podobno są brutalni.I chciał sę dowiedzieć czy często ktoś sobie łamie nos czy szczęke podczas treningów.Chodze na boks ale hciałbym terz umieć walczyć nogami.Czy wogule warto tam iść??Prosze o ddpowiedzi(sęsownie nie typu tak/nie)
Street boxing to po prostu wiekszosc technik jakie sa przydatne pod *ulice* i zebranie tego w kupe. Tak naprawde wszystkiego tego mozna nauczyc sie cwiczac np. MT, czy KB czy inne bardziej kontaktowe sporty walki.
Kazdy kto chce w miare normalnie prowadzic szkole sportow walki powinien jakos uzbezpieczac swoich uczniow przed kontuzjami i wydaje mi sie, ze tylko po nazwie sadzisz, ze lamia sobie nosy i szczeki i inne podobne rzeczy. Przejdz sie na trening i zobacz, nic innego nie moge polecic.
Ty masz 9 lat, czy ten 1994 to Twoj rocznik bo juz nie wiem...
[ Dodano: 2009-06-20, 10:32 ]
Z tego co słyszałem to często si cośta łamie szczegulnie nosy iszczęki ale chciałem to dokładnie sprawdzić
_________________ Łatwiej prosić o przebaczenie niż o pozwolenie.
Konan Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 170
Wysłany: 2009-06-20, 10:00
Nim zaczniesz trenować jakieś SW to weź się za język polski bo troszkę kuleję - a co do street boxingu to moim zdaniem jeżeli pójdziesz do dobrego klubu to nie musisz się martwić że coś Ci połamią - bo jak by robili masarnie z ludzi w klubach walk to by żaden nie istniał - idź zobacz na czym to polega ( popatrzyć z boku ) i sam ocenisz czy warto :)
Dzięki ale jeszcze poczekam na inne opinie ale dzięki
[ Dodano: 2009-06-21, 21:37 ]
A tak wogule to co lepsze bo mam do wyboru:
-karate keyokushin
-capoeire
-boks(aktułalnie trenuje)
-takewondo
-mma
-MT
-kung-fu
-kick boxing
-street boxing(zastanawiam sie czy nie zacząć trenować)
-noi biegi
a i jeszcze ustawki z kibolami(ale raczej mnie to nie ciągnie)
Ja bym wybrał TKD ponieważ jestem dość zwinny i lubie dużo kopac. Ale ty pewnie wybierzesz MT albo MMA to powinno być dość podobne do tego street boxingu.
Zastanów sie czy chcesz trenować dla samoobrony czy dla siebie ewentualnia na jakieś zawody.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Ale powiedz mi czy na treningach street boxingu jest taka rzeźnia czyli często są połamane nosy i szczęki i czy żeczywiście jest taki dobry.Bardzo prosze o odpowiedz.:-)