Dziś w Japonii odbyła sie pierwsza gala nowej organizacji Dream. Niestety pierwsze widowisko nie spełniło naszych oczekiwań ponieważ stało na bardzo niskim poziomie. Walki były jednostronne, a pojedynek wieczoru zakończył się faulem.
Poniżej pełne wyniki z gali:
DREAM - Heiwa Dream.1
2008/03/15, Saitama Super Arena, Saitama, Japonia
- Ikuhisa Minowa vs. Lee Gwan Minowaman przez poddanie (dźwignia na kolano), rd1 (1:25)
- Hayato "Mach" Sakurai vs. Hidetaka Monma Mach przez TKO (uderzenia w parterze), rd1 (4:12)
- Mirko "CroCop" Filipovic vs. Tatsuya Mizuno CroCop przez TKO (uderzenia w parterze), rd1 (0:56)
Pierwsza runda GRAND PRIX WAGI LEKKIEJ:
- Koutetsu Boku vs. Joachim Hansen Hansen decyzją (3-0).
- Kazuyuki Miyata vs. Luiz "Buscape" Firmino Buscape przez poddanie (duszenie zza pleców), rd 1 (7:37)
- Katsuhiko Nagata vs. Artur Umakhanov Nagata decyzją (3-0)
Mitsuhiro Ishida vs. Jung Bukyung Ishida decyzją (3-0)
- Andre "Dida" Amade vs. Eddie Alvarez Alvarez przez TKO (uderzenia w parterze), rd1 (6:47)
- Tatsuya Kawajiri vs. Kultar "Black Mamba" Gill Kawajiri decyzją (3-0)
- Gesias "J.Z." Calvancante vs. Shinya Aoki
Brak rozstrzygnięcia - J.Z. fauluje (łokcie w kark), Aoki nie jest wstanie kontynuować walki
Rozumiem, że jak zawodnik łapie doła, to potrzebna mu jest jakaś wygrana walka na przełamanie, dlatego walczy się zazwyczaj ze słabszym przeciwnikiem, no ale bez przesady mogli dać Mirkowi kogoś lepszego...
Rzuciłem tylko okiem na walki JZ i Buscape.
JZ - nie chciałbym w takiej sytuacji musieć podejmowac decyzje jako sędzia. Po kilku różnych ujeciach w sumie nie wiem jak było. Osobiście mi sie wydaje, że siła ciosu nie poszła na kark, ale można też wysnóć wniosek, ze ześlizgnęły się nań.
Buscape - ładna, techniczna walka. Takie lubię.
Faktycznie ciężko podjąć decyzje co do tego zdarzenia. To były ciosy na pograniczu faulu, więc pewno przez to, że Aoki nie był dalej zdolny do walki, uznano te uderzenia za faul. Choć decyzja jest niewątpliwie bardzo dyskusyjna.