Wysłany: 2007-12-30, 12:11 Fedor Emeilanenko - wywiad przed Yarennoka
Fedor i Choi na konferencji
PC: Jestem zaszczycony przeprowadzając ten wywiad Fedor. Dzięki za Twój czas. Jak leci?
FE: Bardzo się cieszę. Wszystko spoko.
PC: Jak przebiegały Twoje treningi do debiutu w M-1 z Hong Man Choiem ?
FE: Tak samo jak zwykle. Robiąc końcowe przygotowania do walki. Podstawowe rzeczy zostały zrobione. Teraz trenuję raz dziennie. Pracuje nad moją szybkością i wytrzymałością.
PC: Ponad 8 miesięcy temu ostatni raz wszedłeś do ringu. Czy przez ten cały czas trenowałeś?
FE: Oczywiście. Trenowałem cały czas, robiłem seminaria oraz uczestniczyłem w Combat Sambo.
PC: Podpisałeś kontrakt na 6 walk z M-1 Global. Czy była to ulga dla Ciebie że podpisałeś kontrakt i że jesteś aktywny z powrotem?
FE: Tak, jestem zadowolony. Nareszcie podpisałem kontrakt i mogę uszczęśliwić swoich fanów.
PC: Ostatnio wygrałeś kolejne mistrzostwa w Sambo. Jak ważne było dla Ciebie podpisanie kontraktu który będzie Ci pozwalał dalej uczestniczyć w turniejach Sambo?
FE: Uczestniczenie w tych zawodach było jednym z moich podstawowych wymagań. Chcę brać w tym udział. Reprezentuję Rosję. Jeżeli podpisałbym kontrakt z UFC, nie miałbym tej możliwości.
PC: Co było głównym powodem że nie podpisałeś umowy z UFC ?
FE: Warunki nie do zaakceptowania.
PC: Czy uważasz że walka w ringu jest bardziej wygodna dla Twojego stylu niż walka w klatce ?
FE: Nie ma to znaczenia. Dla mnie nie jest najważniejsze miejsce w którym walczysz, lecz przeciwnik oraz jak potrafisz zastosować techniki w walce. Wszystko zależy od Twoich umiejętności. Zasadniczo, jest różnica miedzy klatką a ringiem lecz nie miałbym większych problemów z tym. Podstawa to wyczucie dystansu.
PC: W Twojej ostatniej walce za przeciwnika miałeś najmniejszego gościa z jakim kiedykolwiek walczyłeś. Teraz będziesz miał największego przeciwnika MMA. Jak zamierzasz zmniejszyć dystans i sprowadzić Choia do parteru?
FE: Normalnie, spróbuje wygrać walkę moją szybkością.
PC: W tej walce będziesz zawodnikiem o znacznie większym doświadczeniu.
FE: Doświadczenie jest przewagą, lecz mój przeciwnik jest silny i warty respektu.
PC: Choi ma 7,2, czy widzisz siebie walcząc uderzając, lub raczej będziesz próbował sprowadzić go na glebę i go poddać?
FC: Wszystko zależy od sytuacji w ringu.
PC: Czy byłeś zaskoczony i jak bardzo odejściem Randy’ego, spowodowane tym że nie będzie mógł z Tobą walczyć?
FE: Randy to bardzo silny przeciwnik. Mam dla niego szacunek za to i jestem gotowy na walke z nim.
PC: Co sądzisz o tym co powiedział Dana White – że nie jesteś nawet w pierwszej 5 HW ?
FE: Dana mówi za dużo i nie waży słów. Puścił walkę którą wszyscy chcieli . Ja, Randy i fani MMA z całego świata tego chcą. Jedyną przeszkodą jest Dana.
PC: Czy w przyszłości chciałbyś walczyć z takimi zawodnikami jak Randy, Barnett ?
FE: Myślę że jest to możliwe w przyszłości. M-1 daje takie możliwości.
PC: Dlaczego sądzisz że zawodnik jak CC walczył za dużo w UFC ?
FE: Lepiej zapytaj o to Randiego.
PC: Jesteś jednym z najbardziej opanowanych zawodników jakich widziałem, nawet podczas cierpienia w walce. Skąd to się bierze ?
FE: To mój charakter. Jestem opanowany w życiu prywatnym. To moja praca i staram się wykonywać ją dobrze.
PC: Jesteś główną wizytówką M-1 Global. Czy to wywiera jakąś presje na Tobie?
FE: Wierzę w tą organizację. Jest zrobiona przez dobrych ludzi. M-1 daje możliwość championom walki z innymi bez bycia ‘zamkniętym’. Otwiera mi to dużo możliwości.
PC: ‘Zrobiłeś’ swoje imię w Japoni. Jesteś podekscytowany mogąc znów tam walczyć?
FE: Jestem niezmiernie szczęśliwy że zawalczę w Japonii. To tradycja i dzięki M-1 Global, utrzymujemy ją. Zrobię wszystko żeby fani byli zadowoleni.
PC: Co byś chciał powiedzieć ludziom którzy twierdzą że poszedłeś na łatwiznę podpisując kontrakt z M-1 a nie z UFC gdzie jest cała czołówka HW ?
FE: Jest tam wielu dobrych zawodników ale nie wszyscy.
PC: Fedor jestem zaszczycony że przeprowadzam ten wywiad, jak już wcześniej powiedziałem. Powodzenia w walce z Choiem. Jest coś co chciałbyś dodać na koniec ?
FC: Mam najlepszą ekipę treningową i najmądrzejszych trenerów. Zrobię wszystko żeby zadowolić fanów i dostarczyć rozrywki.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-12-30, 16:12
Fedor wygar bo ja już oglądałem kilka walk Chong Mai Choia i niczym mnie nie zachwycił.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"