Wysłany: 2008-03-07, 10:13 Fedor Emelianenko kończy z M-1 i zmierza do UFC?
Oto co do powiedział menager Fedora Apy Echteld:
„Fedor niedługo będzie wolnym agentem. Jesteśmy otwarci na dyskusję z UFC. Jeśli każdy będzie skłonny pójść na małe ustępstwa to jest coś nad czym mamy pracować. Jest szansa aby do tego doszło”
Natychmiastowa reakcja Dany White:
„Ludzie myślą że on jest najlepszy - ja uważam że nie jest nawet blisko. Ale jeśli jakoś jest to możliwe, to sprawie że dojdzie do tego (Randy vs. Fedor). Lubię Randyego, myślę że to jest dobry człowiek. Mimo wszystkiego przez co przeszliśmy, zatrudniłby Fedora i zrobił wszystko aby ściągnąć Randyego do Octagonu. Zrobię wszystko ponieważ to jest świetna walka i ponieważ wiem że Randy zmiażdży Fedora”
Weźcie mnie nie osłabiajcie, Randy dostanie sromotny łomot od Fedora, to chyba oczywiste.
A wkręcanie ludziom bredni o tym że niby Couture jest najlepszy to oczywisty chwyt marketingowy Dany, aby zarobić więcej kasy na tej walce.
Zresztą o tym że Randy jest najlepszy na świecie wierzy chyba, oprócz jego fanów, tylko Dana White i zapatrzeni w Coutura Amerykanie, którzy widzieli najwyżej jedną walkę Fedora, a resztę słyszeli o nim od ludzi Whita...
Dla mnie w pojedynku Couture vs Emelianeko, zwycięzcą zostanie Fedor.