Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Fedor Emelianenko
Autor Wiadomość
Batman 

Wysłany: 2011-02-04, 14:12   Fedor Emelianenko

Każdy, kto się interesuje MMA zna Fedora i większośc na tym forum lubi go za osiągi i za charakter i lubi poczytać o nim ciekawe informacje i oglądać jego walki. Dlatego postanowiłem założyć ten temat, jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe informacje na jego temat, to niech pisze w tym temacie, bo po co inni forumowicze mają szukać po całym internecie informacji, jak mogą je zdobyć tutaj.
Trochę o Fedorze:

Zacznijmi od jego narodzin, początków życia i jego rodzinie.

"W Starym Oskolu rodzina Emelianenków mieszkała w małym pokoju, który oryginalnie był suszarnią. Pokój znajdował się w bloku komunalnym; każda rodzina miała pojedyncze pokoje a kuchnia i łazienka były wspólne. Było to bardzo częste rozwiązanie w sowieckich czasach.
W tygodniu gdy ich rodzice pracowali na drugim końcu miasta; 2-letni Fedor i 5-letnia Marina byli zamknięci w małym pokoju rodzinnym. Mała dziewczynka zajmowała się bratem zamiast matki - karmiła, kąpała i bawiła się z Fedorem dopóki rodzice nie wrócą wieczorem z pracy..
"Moja dusza była rozerwana" wspomina matka Fedora, Olga. "Ciągle składałam prośby o przeniesienie do innej szkoły, nawet jako sprzątaczka. Chciałam być bliżej domu, żeby moc przychodzić na przerwie do domu. Wszystko zmieniło się gdy podjęłam prace w Szkole 1#22, i moje dzieci dostały miejsce w szkolnym przedszkolu."
Fedor posiada dużo cech swojej matki. Olga jest pracowita, bystra, i zaradna. To ona nauczyła ojca Fedora jak jeździć na motocyklu. Gdy brakowało pieniędzy żeby nakarmić trzech dorastających synów; zaczęła dodatkowo hodować warzywa w ogrodzie.
"Moja matka nie kocha mnie tylko jako syna", mówi dumnie Fedor "Respektuje mnie również za to jaką jestem osobą" "

Początek treningów.

"Gdy Fedor miał 11 lat, zaczął trenować w klubie Vladimira Nevskyego za namową instruktora Judo Vasilyia Ivanovicha Gavrilova. Powstał problem - rodziców nie było stać na zakup sprzętu do treningu.
Widząc fizyczne atrybuty chłopca i że ma on cos w sobie, Gavrilov kupił młodemu Fedorowi strój i buty do judo. Dał mu również pierwszą radę - mówiąc ze zapasy zrobią z niego mężczyznę. W wywiadach Fedor często wspomina swojego pierwszego trenera z dużym sentymentem - który niestety później zginął w wypadku.
Fedor miał 12 lat gdy zaczął trenować grappling pod okiem Mihailovicha Voronova; który pozostał jego trenerem po dziś dzien. Przez 20 lat Voronov był dużą częścią życia Fedora; tak na macie jak i poza nią. "

Dlaczego Fedor nie podpisał kontraktu z UFC?

"Vadim Finkelchtein, menadżer Fedora uznał surowość warunków UFC i brak elastyczności tej organizacji jako dwa główne czynniki uniemożliwiające podpisanie umowy. Były tam takie punkty jak:
- to ze Fedor nie będzie mógł uczestniczyć w turniejach sambo
- czy to że UFC odmówiło podpisania umowy z niektórymi członkami z jego drużyny Red Devils.
"Nigdy nie poznałem Dany White, nigdy nie rozmawiałem z nim przez telefon ani nie wymieniałem e-maili" mówi Fedor. Jednakże, czytałem dużo na Internecie jego wypowiedzi o mnie i Vadimie. Czytałem również E-maile które wysłał Vadimowi; cala korespondencja od niego była denerwująca. Kontrakt który został nam przedstawiony prze UFC był po prostu niemożliwy, nie mógł zostać podpisany:
- nie mogłem odejść - zerwać kontraktu
- jeżeli wygrałbym, to musiałbym walczyć 8 razy w ciągu 2 lat
- jeżeli przegrałbym jedna walkę to dopiero wtedy UFC miałoby prawo zerwać ze mną kontrakt
- jeżeli byłbym niepokonany, kontrakt przedłużyłby się o jeszcze niesprecyzowany okres czasu za takie samo wynagrodzenie
- podsumowywując nie mógłbym odejść z UFC niepokonany
- nie mógłbym udzielać wywiadów, grac w filmach czy reklamach
- nie mógłbym robić niczego bez zgody UFC
- nie mógłbym brać udziału w turniejach combat sambo; moim sporcie narodowym - rosyjskim sporcie, w którym w swoim czasie współzawodniczył nasz prezydent a ja już więcej nie miałbym do tego prawa
Było bardzo dużo podobnych zakazów; kontrakt miał 18 stron. Był napisany w ten sposób ze nie miałbym żadnych praw, podczas gdy UFC mogło w każdej chwili gdyby cos im nie pasowało pozwać mnie czy zerwać kontrakt. Pracowaliśmy z prawnikami którzy powiedzieli nam ze ewidentnie niemożliwe było podpisanie takiego kontraktu." "

Www.fight-club.pl

Osiągi:
Mieszane sztuki walki:

2008-2010: Mistrz World Alliance of Mixed Martial Arts (WAMMA) w wadze ciężkiej
2004: Pride Grand Prix Heavyweight Tournament – 1. miejsce
2003-2007: Mistrz Pride FC w wadze ciężkiej
2002: Rings Absolute Class Tournament – 1. miejsce
2001: Rings Heavyweight Class Tournament – 1. miejsce
Sambo bojowe:

2009: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg
2008: Mistrzostwa Świata – 3. miejsce w kat. open
2008: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg
2007: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w kat. open
2007: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce
2006: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce
2005: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w wadze ciężkiej
2005: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg
2002: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w kat. open
2002: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w wadze ciężkiej
2002: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce
2000: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce
1998: Mistrzostwa Rosyjskich Sił Zbrojnych – 1. miejsce w wadze ciężkiej
1998: Mistrzostwa Rosyjskich Sił Zbrojnych – 2. miejsce w kat. open
1998: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce
1997: Mistrzostwa Europy – 1. miejsce
1997: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce
Judo:

1998: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce w kat. open
1997: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg

Www.wikipedia.pl

Stoczonych walk: 36
*Wygranych: 31
-8 przez KO/TKO
-16 przez poddanie
-7 przez decyzję
*Przegranych: 4
-3 przez KO/TKO
-1 przez poddanie
*Remisy: 0
*NC: 1

Jeżeli popełniłem jakiś błąd, wkleiłem złe inf. proszę mnie poprawić :-)

Ostatnio zmieniony przez Batman 2011-07-31, 15:30, w całości zmieniany 2 razy  

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-02-13, 14:36   

SZOK! FEDOR EMELIANENKO POKONANY! ZAPOWIADA ODEJŚCIE Z MMA!
Jakub Madej, Informacja własna 2011-02-13
Ten pojedynek zaskoczył ponownie cały świat mieszanych sztuk walki! Antonio Silva (16-2) pokonuje Fedora Emelianenko (32-3) po drugiej rundzie ciężkiego dla "Last Emperora" pojedynku. Dzięki temu popularny "Bigfoot" przechodzi do półfinału turnieju Strikeforce w wadze ciężkiej! i zmierzy się ze zwycięzcą pojedynku Alistair Overeem vs. Fabricio Werdum.Po walce Fedor Emelianenko zapowiedział odejście od mieszanych sztuk walki, a wypowiedź "Ostatniego Cara" zamieszczamy poniżej.

Można śmiało powiedzieć, że cała walka należała do Antonio Silvy. Jedynie na początku starcia widać było nieznaczną przewagę Fedora Emelianenko. Przez pierwsze minuty bitwy Fedor skutecznie obijał przeciwnika w stójce, jednak zmęcznie zawodnika teamu Red Devil Sport Club i ogromna przewaga fizyczna Antonio, powodowała coraz to większe straty "Last Emperora". Na drugą odsłonę Fedor wyszedł zasapany, co Brazylijczyk świetnie wykorzystał sprowadzając Fedora do parteru, gdzie zaczął go powoli obijać. Widać było coraz większe obrażenia Emelianenko, przez co po drugiej rundzie Fedor nie dostał pozwolenia od doktora na wyjście do ponownego starcia. Całe, prawe oko "Ostatniego Cara" było zapuchnięte i ograniczało to jego widoczność...

- Dziękuję za wsparcie, doping i za Waszą miłość do mnie. Możliwe, że to była moja ostatnia walka. Czas odejść. Dziękuję Bogu za wszystko. - powiedział Fedor Emelianenko.

http://www.sporty-walki.o...60108/index.jsp

Batman 

Wysłany: 2011-02-13, 16:19   

Dzięki Rafi za relację :-)
Dodaję 1 porażkę do przegranych.

MarcinMT 
MMA

Wysłany: 2011-02-13, 16:33   

http://www.mmavideos.pl/v...-fedor-vs-silva

cała walka.

BzYq 
TopTeam

Wysłany: 2011-02-13, 22:18   

No na eurosporcie 2 nawet dali dziś w nocy, więc było co oglądać :D

Co tu dużo mówić, gdybyście walczyli z gościem , którym ma głowę wielkością zbliżoną do konia, też mielibyście problem. Przewaga siły, masy i wzrostu zrobiły swoje.
Ja osobiście złapałem zonka jak Fedor wyciągał skrętówkę na stopę pod koniec 1 rundy, a Silva sobie spokojnie leżał i jeszcze pokazał palcem, że nic z tego :shock:

www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie

Batman 

Wysłany: 2011-02-15, 22:48   

MMA Rocks podaje na podstawie rosyjskiej gazety, że Fedor Emelianenko sam powiedział, że nie jest w stanie dalej walczyć, gdy lekarz go o to zapytał.

Kary 

Wysłany: 2011-02-16, 10:45   

http://farm6.static.flick...18142dc55_z.jpg - Czego to ludzie nie wymyślą :P Ale co tu dużo mówić coś się kończy coś zaczyna

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2011-02-16, 12:33   

dlaczego na eurosporcie mowia na niego "fiodor imelianenko"?

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-02-16, 22:21   

Na orendż sport tak samo :D

Komentator to baran ja tego co jest giermkiem Jurasa słuchac nie moge bo mi sie nóż w kieszeni otwiera

Gizbern 

Wysłany: 2011-02-17, 00:05   

Cytat:
dlaczego na eurosporcie mowia na niego "fiodor imelianenko"?

Bo tak to się mniej więcej wymawia.

Batman 

Wysłany: 2011-02-17, 19:30   

Fedor mówi, że będzie walczyć w MMA

"Pospieszyłem się z zapowiedzią przejścia na sportową emeryturę. Będę jeszcze walczył. Możliwe, że powrócę do Grand Prix Strikeforce. Jestem w stanie stoczyć jeszcze kilka walk. Jeszcze nie przeanalizowałem dlaczego przegrałem. Muszę dojść do siebie, na razie nie widzę zbyt dobrze."

BzYq 
TopTeam

Wysłany: 2011-02-18, 18:33   

Ufff... czyli jest dobrze :mrgreen:

www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie

Batman 

Wysłany: 2011-02-18, 19:18   

http://www.mmarocks.pl/20...ora/#more-30922
Jak na moje, to przy tym tematy typu "mam solo, ale nie umiem się bić" wymiękają całkowicie :]

BzYq 
TopTeam

Wysłany: 2011-02-18, 19:37   

Haha, spora dawka humoru, po ciężkim dniu wpływa zajebiście na samopoczucie :D

Batman 

Wysłany: 2011-02-18, 19:54   

BzYq napisał/a:
Haha, spora dawka humoru, po ciężkim dniu wpływa zajebiście na samopoczucie :D
Świetnie ciebie rozumiem, tylko jeszcze u mnie dochodzi przed jeszcze jednym dniem pracy :-)

Odpowiedz do tematu