Jak podobały się wam walki ??? Mnie mile zaskoczył Pudzian tym że walczył,jak by nie było,z głową bo starał się unikać uderzeń Ericka,potem pięknie zamarkowany cios i parter ^^ A co do walki Saleta vs Najman, to byłem za Saletą ale po walce pokazał "jaki z niego sportowiec",tak prymitywnej wypowiedzi nie słyszałem jeszcze nigdy -.-" Szkoda że Najman nie wygrał,nie jestem jego fanem ale moim zdaniem gdyby nie odklepał to Saleta by dostał takie wciry że by się ruski rok nie poskładał.
_________________ Jaka jest najlepsza sztuka walki i dlaczego jest to BJJ ??
Szkoda że Najman nie wygrał,nie jestem jego fanem ale moim zdaniem gdyby nie odklepał to Saleta by dostał takie wciry że by się ruski rok nie poskładał.
Tutaj cię nie rozumiem, trochę śmieszne jest to co napisałeś, bo tak samo można by i ocenić pierwszą walkę Fina (nie pamiętam jak się nazywa) Z Sowińskim (o ile się nie mylę), gdyby nie zrobił mu anakondy byłby remis, po prostu, Najman odklepał i został przegranym.
Wysłany: 2010-09-19, 10:55
Najlepsze walki oczywiście Górskiego :D
no i oczywiście walka Borysa,którą przegrał.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Najbardziej czekałem na walkę dowdy i byłem przybity, że przegrał.
Co do pudziana - niby śmieszne widowisko, ale fajnie że wygrał bo wygrałem zakład z kumplem co się nie zna na mma . Choć wynik walki przewidywałem biorąc pod uwagę tylko co bardziej się opłaci organizatorom ksw, jakby pudzian przegrał to nikt by na nim nie zarobił więcej, z drugiej strony butterbean to nie był jakiś czołowy zawodnik żeby nie mógł sobie pozwolić na przegranie walki...
Tutaj cię nie rozumiem, trochę śmieszne jest to co napisałeś, bo tak samo można by i ocenić pierwszą walkę Fina (nie pamiętam jak się nazywa) Z Sowińskim (o ile się nie mylę), gdyby nie zrobił mu anakondy byłby remis, po prostu, Najman odklepał i został przegranym.
Przyjrzyj się anakondzie a potem temu "duszeniu" na Najmanie i dopiero potem pomyśl nad tym o co mi chodziło bo nie powiesz mi że owe "duszenie" było tak doskonałe że nie dało się z niego wyjść.
_________________ Jaka jest najlepsza sztuka walki i dlaczego jest to BJJ ??
Kidaro i batman o czym wy mówicie o walce mma w której walczyli zawodnicy nie mający pojęcia o mma więc tu nie ma czego oceniać i porównywać. Mi się podobało to że najmana saleta ładnie podsumował potem juras kilka razy komentarzami przez też go dobił:P A co do pudziana to nie ma co analizować bo walka krótka była ale zaskoczył mnie bo myślałem że będzie leżał w pierwszej rundzie po mocnym prawym cepie. Ale mimo wszystko nie podoba mi się to że robią z niego wielką gwiazdę....
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
po jaką cholerę kolejne tematy na ten sam temat-.-
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Przyjrzyj się anakondzie a potem temu "duszeniu" na Najmanie i dopiero potem pomyśl nad tym o co mi chodziło bo nie powiesz mi że owe "duszenie" było tak doskonałe że nie dało się z niego wyjść.
Pewnie, że się dało, ale fakt jest taki, że Najman przegrał i nie ma co gdybać, bo możnaby gdybać o wszystkich walkach.
Jeżeli chodzi o walki, to:
W walce Mankiewicza z Reedem chyba dałbym dogrywkę, ale zwycięstwo "Mety" też nie jest jakąś niesprawiedliwością. Oba wyniki akceptowalne.
Górski z Tokudome, trochę bym dłużej pozwolił walczyć, ale tutaj też zatrzymanie nie było jakimś wielkim błędem.
Sowiński z van Bergenem, tu z koleji nie wiem czy ta dogrywka była potrzebna. Wg mnie nie.
Borys z Puhakką. Największy zawód. Borys tak samo jak w poprzedniej walce dominuje, by pod koniec wpaść w kończenie. To dobry chłopak i wielka szkoda, że ostatnio mu się nie wiedzie.
Mankiewicz w walce z Górskim wyraźnie bez konceptu. Powtórka z walki "Góral" - "Węgorz".
Puhakka z van Bergenem, bardzo dobrze rozegrana walka. Jeżeli nie zdaży się cud, to Puhakka ma zwycięstwo w kieszeni. Góral ma w dalszym ciągu za słaby grappling. Szkoda, ze Borys wpakował się w anakondę, inaczej to on byłby murowanym zwycięzcą.
Co do walk indywidualnych:
Dowda kompletnie nie przygotowany kondycyjnie. "Model" za to dobrze przygotowany i zasłużone zwycięstwo. Kostecki tradycyjnie dał ciała przerywajac zapiętą technikę kończacą.
Janek - klasa. Ze smutkiem zaobserwowałem nowych sekundantów.
Co do spraw nie zwiazanych z walką, to publiczność niestety dała ciała. Komentatorzy tłumaczyli gwizdy realityshowmanem na telebimach, ale to nikogo nie usprawiedliwia. Zawodnicy nie ogladają telebimów, za to słyszą reakcje publiczności. Łódzka pokazała wiochę. Komentatorzy niestety nadal za dużo błędów.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 102 Skąd: Polska
Wysłany: 2010-09-19, 15:43
Killu Może niedługo sie to zakończy :D
Co do walk Puhakka bardzo dobrze walczył, bez większych emocji, najpierw ta anakonda, a nastepnie wypunktował Holendra.
Janek bardzo ładnie zawalczył, Kułak tez, prawie w trójkąt by złapał Dowde.
Boruta co do publiczności to wydawało mi się że było ok, nie gwizdali, jak buraki w Ameryce gdy zawodnicy sie kulali, no chyba że pokazywali Najmana. Aha jeszcze te brawa dla Mameda, widac że promocja działa :)