Jak zapewnie wszystkim wiadomo, KSW XIV odbędzie się 18 września. Przeciwnikiem dla Pudziana najprawdopodobniej będzie Aleksander Emelianenko
http://www.mmarocks.pl/20...s-dla-pudziana/
Mi sie wydaje,ze wybrali Alexa nie dlatego,ze Pudzianowi przybylo umiejetnosci,tylko ze wzgledu na znizke popularnosci po kiepskiej walce z Sylvia.
A czy zawalczy z nim czy z Butterbeanem to i tak mysle,ze bedzie to ostatni zryw Mariusza w MMA,szczegolnie jak trafi pod cepa Erica...
Faktycznie, przepraszam za błąd, już poprawione amen20, Dziękuję za zwrócenie uwagi
Z późniejszego artykułu wynika, że Emelianenko pojawi się na KSW, z tego pierwszego, że będzie walczył z Mariuszem
Jak czytałem gdzieś na portalach to szefowie KSW rozmawiali o tym że w przyszłości Alex ma wystąpić na KSW ale na pewno nie było tam mowy o tym wrześniowym.
Prawie, bo Federacja KSW wybierze mu rywala spośród dwóch zawodników, na których zgodził się strongman.
"Wybrańcy" Pudzianowskiego to Aleksander Emelianenko (29 l.) i Eric "Butterbean" Esch (44 l.). Pierwszy to trzykrotny mistrz świata w sambo, brat słynnego Fiodora Emelianenki, jego bilans w MMA to 17 zwycięstw i 3 porażki.
Drugi to były bokser (77 zwycięstw, 8 porażek, 4 remisy) i kick bokser (3 zwycięstwa, 4 porażki), który w MMA wygrał 15 pojedynków (przy 7 przegranych).
"Butterbean" ostatnio stwierdził, że "Pudzianowski bije jak mała dziewczynka". Niewykluczone, że będzie mógł sprawdzić siłę uderzeń Polaka na własnej skórze.
Oficjalne ogłoszenie nazwiska rywala Pudzianowskiego nastąpi we wtorek.
czesio89ns, Myślę, że wszyscy o tym wiedzieli, ale jak pisałem wcześniej, z pierwszego 2 artykułu wynika, że Emelianenko pojawi się na KSW, więc nie sądzę, żeby walczył z kimś innym niż Pudzianowski