Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
KSW XVII
Autor Wiadomość
HubertW 

Wysłany: 2011-11-27, 11:30   

Ogólnie troche słabiej organizacyjnie co nie ? No i sędziowie ;/ a najbardziej mi sie nie podobało w porównaniu do poprzednich gal wejscia zawodników i stroje ksw girls też ostatnio lepsze xDD :mrgreen:

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2011-11-27, 12:58   

obejrzałem sobie parę walk teraz na youtube,
kornik - ładny knock out, faktycznie
mamed - również bardzo ładna, sprawnie zakończona walka. przekozak
pudzian - jak na niego ładna walka, werdykt w oczywisty sposób kontrowersyjny, dogrywka to max co tutaj powinien dostać
materla - ta walka mi się niezbyt podobała - jak dla mnie widać było z jednej strony dużo wyższy poziom techniczny cipka, z drugiej strony pewne nieprzygotowanie, szczególnie nie rozumiem dlaczego w mission control (gumowa garda) dawał prawą rękę na matę - w tej pozycji właśnie to tego nie można dopuszczać! Jego przeciwnik niezbyt był rozciągnięty chyba i nie wykorzystywał pełnego potencjały rubber guard, chyba tylko dlatego pomimo tej ręki na macie michał nie był tu zagrożony żadnymi kończeniami mimo, że sam się o to prosił. Nie wiem, moze się mylę, w końcu cipek to czarny pas BJJ i zna się na tym nieporównywalnie lepiej ode mnie, ale tu wyrażam jedynie moją mało profesjonalną opinię. A z mojej wiedzy wynika, że w gumowej gardzie o tą rękę na macie trzeba walczyć, są techniki jak ją tam zabezpieczyć - a tu ona sama tam szła, ułatwiając przeciwnikowi zadanie znacznie. Oprócz tego bardzo ładny underpass w wykonaniu amerykanina, również podobało mi się jak raz przetoczenie z jednoczesnym ominięciem gardy zrobił (wtedy, jak komentator myślał, że materla już ma gilotynę :roll: ) Ogólnie ten typ co walczył z cipkiem to podejrzanie dużo technik Eddiego Bravo używał - nie wiem czy z nim ćwiczył czy tylko sobie ściągnął instruktażówkę, w każdym razie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony że te na razie jeszcze nieszablonowe techniki ktoś próbuje wykonywać w MMA.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

BurninParadise 
BJJ

Wysłany: 2011-11-27, 13:11   

Szkoda, że z KSW zrobiło się "Kupie Sprzedam Walkę". Publika potrzebowała wygranej Pudziana bo w innym wypadku nie oglądaliby go już tak chętnie. A większość tych ludzi nie znających się na mma ogląda gale tylko dla Pudziana, niestety. :/ Komercja, komercja, komercja...

trollik4
BJJ / Judo

Wysłany: 2011-11-27, 13:28   

@Boruta
Mi się wydaje, że Horwich dostał w drugiej rundzie żółtą kartę, co skutkuje odjęciem punktu (chyba).
Dlatego Cipek dostał dogrywkę.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-11-27, 13:55   

Sędzia kartki nie pokazał, ani nie podyktował odjecia punktu. Horwich bijac dookoła głowy przypadkowo zachaczył o tył, to kwalifikuje się do zwrócenia uwagi, nawet nie ostrzeżenie bez odejmowania punktu.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-11-27, 15:25   

DrunkenMaster napisał/a:
obejrzałem sobie parę walk teraz na youtube,
kornik - ładny knock out, faktycznie
mamed - również bardzo ładna, sprawnie zakończona walka. przekozak
pudzian - jak na niego ładna walka, werdykt w oczywisty sposób kontrowersyjny, dogrywka to max co tutaj powinien dostać
materla - ta walka mi się niezbyt podobała - jak dla mnie widać było z jednej strony dużo wyższy poziom techniczny cipka, z drugiej strony pewne nieprzygotowanie, szczególnie nie rozumiem dlaczego w mission control (gumowa garda) dawał prawą rękę na matę - w tej pozycji właśnie to tego nie można dopuszczać! Jego przeciwnik niezbyt był rozciągnięty chyba i nie wykorzystywał pełnego potencjały rubber guard, chyba tylko dlatego pomimo tej ręki na macie michał nie był tu zagrożony żadnymi kończeniami mimo, że sam się o to prosił. Nie wiem, moze się mylę, w końcu cipek to czarny pas BJJ i zna się na tym nieporównywalnie lepiej ode mnie, ale tu wyrażam jedynie moją mało profesjonalną opinię. A z mojej wiedzy wynika, że w gumowej gardzie o tą rękę na macie trzeba walczyć, są techniki jak ją tam zabezpieczyć - a tu ona sama tam szła, ułatwiając przeciwnikowi zadanie znacznie. Oprócz tego bardzo ładny underpass w wykonaniu amerykanina, również podobało mi się jak raz przetoczenie z jednoczesnym ominięciem gardy zrobił (wtedy, jak komentator myślał, że materla już ma gilotynę :roll: ) Ogólnie ten typ co walczył z cipkiem to podejrzanie dużo technik Eddiego Bravo używał - nie wiem czy z nim ćwiczył czy tylko sobie ściągnął instruktażówkę, w każdym razie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony że te na razie jeszcze nieszablonowe techniki ktoś próbuje wykonywać w MMA.

Materla brązowy ma

edit: widzieliscie walke Helda w bellatorze ? Kierwa jak tak bedzie walczył to bez hejtu odemnie do konca życia juz :D

szymonidas1976

Wysłany: 2011-11-28, 15:12   

opinie po walce pudziana na temat Pudzianowskiego onet.pl
: Prawda jest taka, że Pudzian nigdy nie był i nie będzie nikim szczególnym. Jest postacią wykreowaną na potrzeby ograniczonych, jałowych mas. A większość z Was nawet sobie nie zdaje sprawy z tego kim tak bardzo się podnieca. Pudzian to taka Doda tylko płci przeciwnej. Kto potrzebuje dowodów niech przeanalizuje jego życiorys pełen "dokonań". Zastanówcię zanim komukolwiek a szczególnie sobie postawicie go za wzór. Od najmłodszych lat jego życie kręci się wokół nieuczciwości. Oszukiwał sam siebie zażywając sterydy a mimo to nie odniósł żadnych sukcesów ani w kulturystyce ani w podnoszeniu ciężarów bo tam byłby spalony ze względu na doping. Nie zasilił nawet kadry narodowej w żadnej z ważnych konkuencji. Wstrzelił się za to idealnie w lukę jaką są srongmani. Oni nie podlegają szcegółowej kontroli antydopingowej. Czy on jest dalej wzorem sportowca?? Następnie poważnie bije człowieka za co trafia do więzienia. Twierdzi że w obronie słabszego. Za niewinność siedzi prawie 2 lata?? To jest dla Was wzór?? Kryminalista?? W strongamanach jest wielokrotnym mistrzem Polski, Europy i Swiata. Ale jakich federacji?? TVNu?? Kto się tym interesuje ten wie, że tak jak w boksie liczą się tylko trzy federacje to podobnie jest w strongmanach. W najbardziej prestiżowych zawodach Arnold Classic ledwo doczłapuje się do pierwszej piątki!!! Nie kończy wielu konkurencji!!! Tacy jak Savickas robią z nim co chcą!!! Tej sytuacji nie jest w stanie zmienić przez wiele lat podczas gdy w Polsce robi się z niego bohatera narodowego. On nie był, nie jest i nie będzie sportowcem!!!! Jest tylko marnym wytworem telewizji TVN a teraz Polsatu. Nie wie co to sport. Nigdy nie pobiegnie jak Justyna Kowalczyk potykacjąc się o własne gile, nie poleci jak Adam Małysz, nie pojdzie jak Kubica, nie przywiezie żadnego medalu z Olimpiady jak Nastula!!!! Pudzian jest nikim!!!! A Wy go uwielbacie?? Za co?? MMA to jego wykonaniu porażka, kaleczenie tego sportu, zaprzeczanie jego ideom. Wstyd mi za tą galę i żal Thopsona. Rozumiem jego frustrację. Pudzian gydby przegrał to byłby jego koniec. Jedyne co mu dobrze w życiu wyszło to oklepać Najmana. I na tym powinno się skończyć. Kawaguci gdyby była trzecia runda miałby nokaut na Pudzianie, Sylvia pokazał gdzie jest miejsce Pudziana, który następnie wywrócił 180 kilowego emeryta. Z czego być tu dumnym?? Ze sterdziaża z krymianalną przeszłością, bez znaczących dokonań sportowych za bicie emerytów i kupowanie walk?? Zastanówcie się na przyszłość kogo stawiać sobie i innym za przykład!!!! Mając tak myślących obywateli Polska dalej będzsię staczała

gadziu6

Wysłany: 2011-11-28, 16:01   

Dobrze powiedziane :) Nie wiem czemu ale ja oglądając walkę Saidov Moks miałem wrażenie że przeważał ten drugi. Co o tym sądzicie ?

Zabstyl 
Muay Thai

Wysłany: 2011-11-28, 16:02   

Grunt że Chmielewski dominował Zikica wszystkie 3 rundy. Szkoda że nie złapał mikro i też nie wygłosił niezadowolenia

siedem 

Wysłany: 2011-11-28, 17:08   

gadziu6 napisał/a:
Dobrze powiedziane :) Nie wiem czemu ale ja oglądając walkę Saidov Moks miałem wrażenie że przeważał ten drugi. Co o tym sądzicie ?

no właśnie moks przeważał ale obalał saidov dlatego taka decyzja, ale nie wiem nie jestem sędzią

Batman 

Wysłany: 2011-11-28, 22:10   

szymonidas1976, Pudzianowski powiedział by ci "kij ci w oko" :lol:

siedem 

Wysłany: 2011-11-28, 22:28   

No dziś pudzian pewnie wszystkim by chciał dziś wsadzić kij w oko :lol:

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-11-28, 22:46   

gadziu6 napisał/a:
Nie wiem czemu ale ja oglądając walkę Saidov Moks miałem wrażenie że przeważał ten drugi. Co o tym sądzicie ?

Też nie wiem czemu miałeś takie wrażenie. Wygrana Aslama była ewidentna.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Odpowiedz do tematu