Walka wieczoru:
84 kg.: Mamed Chalidow (23-4-2) vs. Paulo Filho (22-4-2)
Pozostałe:
Open.:
Mariusz Pudzianowski (3-2) vs. James Thompson (16-14)
Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze półciężkiej
93 kg.: Rameau Thierry Sokoudjou (12-9) vs. Jan Błachowicz (13-3)
70 kg.: Artur Sowiński (11-5) vs. Maciej Jewtuszko (8-1)
84 kg.: Michał Materla (15-3) vs. Matt Horwich (26-19-1)
84 kg.: Antoni Chmielewski (21-8) vs. James Zikic (20-8-2)
77 kg.: Aslambek Saidov (10-2) vs. Rafał Moks (6-4)
26 listopad 2011, Łódzka Atlas Arena.
Walki zapowiadają się fajnie, oby nikt nie odpadł. Nie mogę się doczekać walki Irokeza i Sowińskiego. Ciekawe, czy Mamed da radę...
Mam pytanie, czy gala od początku leci też na Polsat Sport News? Czy może tylko na Polsacie Sport?
Mamed da radę, bo dla właścicieli ksw nie ma innej opcji. Pudzian to dałby już sobie spokój z tą szopką. Co do pozostałych walk, to ciągle te same twarze, te same nazwiska... nuda. Lepiej już chyba pooglądać tenis Radwańskiej.
Nie sądzę, że to kwestia tego, że Mamedowi dają takich, których mogą obić, ale o to, że ciężko dla niego znaleźć przeciwnika, bo są związani z inną federacją.
Ale to, że ciągle te same twarze, to się zgodzę i to już się robi trochę nudne, mogli by dać nową rozpiskę na następnej gali.
Wysłany: 2011-10-10, 22:07
mnie ciekawi czy janek sobie poradzi tym razem z Sokoudjou...
Odkąd obejrzałem KSW 12, oglądam z ciekawością ich kolejne turnieje. Wielka szkoda, że Maciek Górski przestał walczyć. Z chęcią zobaczę czy Mamed jak zwykle nas pozytywnie zaskoczy. A Pudzian... na początku kariery spoglądałem na niego sceptycznie, z biegiem czasu to się zmieniło. Nie robi się na celebrytę tylko ciężko pracuje na zwycięstwo, to się ceni
siedem Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 426
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-10-14, 20:49
Ja to gale ksw zacząłem oglądać od kąd parę lat temu zobaczyłem przypadkiem na yt pewną walkę Jurasa , teraz to chętnie jakiekolwiek gale mma , k1 , czasem boksu jakie lecą w telewizji wieczorami , a że kiepski wybór kanałów to nie wybredzam
Szkoda że nagle odeszli Juras i Górski , ulubieni zawodnicy z ksw , no i faktycznie przydały by się nowe twarze , ci sami zawodnicy , a nawet przeciwnicy...
Jak informuje brazylijski Portal do Vale Tudo powołując się na promotora Rodrigo Riscado anonsowany jako rywal Mameda Chalidowa na KSW 17 Brazylijczyk Paulo Filho dwa tygodnie temu wylądował w szpitalu po przedawkowaniu leku psychotropowego rohypnolu. Według relacji Riscado, Filho zażył 60 tabletek, a lekarze nie chcieli uwierzyć, że po przyjęciu takiej ilości tego środka, zawodnik jeszcze żyje.
W tej chwili były czołowy średni na świecie odmawia udania się na terapię odwykową, która na pewno oznaczałoby odwołanie występu w Polsce. Jednak w jego obecnym stanie walka z Chalidowem i tak stoi pod dużym znakiem zapytania.
No i po walce Khalidov vs. Filho, ciekawe czy zastąpią go jakimś solidnym zawodnikiem czy zwykłym ogórkiem?
Antoni Chmielewski (21-8) vs. James Zikic (20-8-2)
Tutaj mam największy problem z wytypowaniem zwycięzcy, jednakże mam wielką nadzieję że to właśnie Antek wygra bo w końcu to nasz człowiek
Rameau Thierry Sokoudjou (12-9) vs. Jan Błachowicz (13-3)
W przypadku tego pojedynku wydaje mi się że tym razem Janek wygra i otworzy sobie w końcu drogę do UFC. Z tego co wiem przeszedł całkiem niezły obóz treningowy w Holandii, a po nim jeszcze drugi z naszymi zawodnikami więc powinien być bardzo dobrze przygotowany.
Mariusz Pudzianowski (3-2) vs. James Thompson (16-14)
Jak mam być szczery nie interesuje mnie zbytnio ta walka, jednak Pudzilla powinien wygrać tą walkę bo w 1 był lepszy ale się sam udusił, jeśli poprawi troszkę kondychę to powinien wygrać bo Thompson również z kondycją jest na bakier
Ps. Jeśli mam być szczery to na tej gali najbardziej interesują mnie walki Janka z Soko, Materli z Howrichem i Kornika z Irokezem (ta walka to zdecydowany nr 1 tej gali!).
siedem Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 426
Wysłany: 2011-10-22, 20:37
mnie w sumie walka materli ciekawi ale pozostałe dwie, które wymieniłeś też mnie ciekawią, pozostałe mniej