Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Mirco CroCop wraca w Styczniu!
Autor Wiadomość
Tycho
Administrator

Wysłany: 2007-11-17, 08:21   Mirco CroCop wraca w Styczniu!

Mirko Filipović

Dnevnik.hr: Czy CroCop wrócił ?

Mirko: CroCop się wyleczył. Zajmie miesiąc zanim zacznę znowu sparować, mimo że mam specjalny hełm do ochrony. Paski hełmu ograniczają mi widoczność, więc prawdziwe sparringi rozpocznę za około miesiąc.

Myślę, że moja następna walka odbędzie się w Styczniu.

Dnevnik.hr: Ostatnio przeszedłes operację nosa.

Mirko: Musiałem zlikwidować problem z oddychaniem. Jedna przegroda była zablokowana w 30%, a druga całkowicie. To ma znaczenie przy znacznym wysiłku fizycznym.

Dnevnik.hr: Czy to najtrudniejsza część Twojej kariery odkąd opuściłeś K1 ?

Mirko: To najcięższy okres w mojej całej karierze.

Dnevnik.hr: Czy myślałeś o zakończeniu kariery ?

Mirko: Myślałem o tym w nocy po mojej ostarniej przegranej, ale nie zamierzam kończyć kariery zbyt szybko. Mam zamiar stoczyć co najmniej 5 czy 6 walk. Może nawet więcej, kto wie. Każda walka może być ostatnia, można złapać fatalną kontuzję, złamać nogę lub rękę. Lecz jeśli będę zdolny walczyć, będę walczył. To moje życie i lubię to robić.

Jestem elstremalnie zmotywowany, szczególnie z powodu licznych Internetowych "fachowców", którzy twierdzą że jestem skończony. Udowodnię że się mylą.

Dnevnik.hr: Myślałeś żeby zrobić jakiś rok przerwy, odpocząć i wrócić silniejszy ?

Mirko: W moim przypadku byłaby to bardzo długa przerwa. Oczywiście trenowałbym dużo jeśli by się tak stało. Czasem jest to dobre - spójrz na Couture'a. Został mistrzem w wieku 44 lat. Mimo to długie przerwy są nie dla mnie.

Dnevnik.hr: Czy jesteś w kontakcie z Daną White'm i jak on odbiera Twoje przegrane ?

Mirko: Jesteśmy w kontakcie, ale musiałbyś spytać o to jego.

Dnevnik.hr: Więc twój nos leczy się dobrze, a Twój powrót planowany jest na Styczeń z powodów zdrowotnych ?

Mirko: Tak, z powodu operacji nosa nie dopuszczono mnie do walki wcześniej. W moim nosie wciąż jeszcze znajdują się szwy.

Dnevnik.hr: Czy są jakieś plotki o twoim następnym przeciwniku ?

Mirko: Nic o czym bym wiedział.

Dnevnik.hr: Z kim teraz chciałbyś walczyć ? Z kimś o znacznej reputacji ?

Mirko: Wszystko zostawiam zarządowi UFC. Będę walczył z każdym kogo wystawią. Nigdy nie unikałem żadnego przeciwnika.

Dnevnik.hr: Kilka słów na zakończenie ?

Mirko: Wrócę (uśmiech).

VIDEO (jak ktoś skuma po to szacunek)

Źródło: www.mirko-crocop.com
Tłumaczenie: deadcraft

Odpowiedz do tematu