Wysłany: 2011-11-02, 14:31 MMA i K-1 13 listopada w Gdańsku
13 listopada, w niedzielę o godzinie 20.00 w hali MOSiR przy ulicy Kołobrzeskiej 61 odbędzie się pięć walk zawodowych, dwie w MMA i trzy w K-1. Gala ta będzie częścią rozgrywanych w dniach 11-13 listopada Miedzynarodowych Mistrzostw Polski K-1 rules Polskiego zwiazku Kickboxingu.
Walczyć będą:
MMA
- Aleksander Georgas (Akademia Sarmatia Gdańsk) vs Emil Szczepanik (Fighter Elbląg)
- Bogusław Bagiński (Akademia Sarmatia Gdańsk) vs Sebastian Skowronek (GKSK Corpus Gdańsk)
K-1:
- Jarosław Daschke (GKS Champion Gdańsk) vs Artiem Woskobojnikow (Białoruś)
- Łukasz Butkiewicz (GKSK Corpus Gdańsk) vs Piotr Lepich (Paco Katowice)
- Kamil Łagunionek (GKSK Corpus Gdańsk) vs Henrikas Wikszrajtis (Litwa)
Najbardziej ciekawi mnie pojedynek Bogusia z Sebą. I czy Olek zastępuje Adama? bo na plakacie jest Adam.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Wypadł przeciwnik Bogusia z powodu kontuzji. Trwają poszukiwania zastępstwa.
Na razie dokładniejsze info o drugiej parze MMA:
MMA -67 kg 2x5 min
Aleksander Georgas
Klub: Akademia Sarmatia Gdańsk
- Zawodowy Mistrz Pomorza MMA 2011
- Złoty medalista XII edycji Polskiej Ligi Shooto (amatorskie MMA) 2011
vs
Emil Szczepanik
Klub: SSW Fighter Elbląg
- Brązowy medalista Międzynarodowych Mistrzostw Niemiec w Sambo Bojowym 2010
- Wicemistrz Polski Unifight 2010
- Mistrz Wybrzeża w Zapasach 2007
- Złoty medalista Memoriału Tadeusza Jaworskiego w Zapasach 2007
Szkoda że Seba nie może zawalczyć. A wiadomo co się stało?
Ja wczoraj bileciki już kupiłem. no szkoda ciekawił mnie wynik tej walki oby znalazł się dobry przeciwnik dla Bogusia.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy