Floyd Mayweather Jr po dwóch latach przerwy postanowił wrócić na ring i przed swoją walką z Juanem Manuelem Marquezem udzielił kontrowersyjnego wywiadu. Popularny "Pretty Boy" uważa, że biali zawodnicy przenoszą się do mieszanych sztuk walki ponieważ w boksie dominują czarni.
- Aby zostać bokserem trzeba mieć wielkie umiejętności. MMA jest dla piwoszy - powiedział Mayweather Jr. - Chodzi o to, że nie można mi zdjąć butów, koszulki i wrzucić do klatki. Tak się postępuje ze zwierzętami, ale nie z ludźmi - dodał.
- W boksie dominują czarni pięściarze i Latynosi. To nie jest rasistowska wypowiedź, po prostu biali nie dominują dlatego musieli wymyślić coś nowego - stwierdził "Pretty Boy".
Krytyczna wypowiedź Mayweathera pod adresem MMA najprawdopodobniej wynika z faktu, że w dniu jego walki z Marquezem odbędzie się również gala UFC.
Jeżeli w tym samym dniu jest UFC, to po prostu musiał coś pierdolnąć, żeby ogląalność podnieść, marketing A jego wypowiedź jest na podobnym poziomie wiedzy o MMA co wypowiedź pana Ryszarda Murata w TVP 1 na temat MMA właśnie
Pomógł: 17 razy Wiek: 17 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1175 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-07-25, 14:33
KSU napisał/a:
A jego wypowiedź jest na podobnym poziomie wiedzy o MMA co wypowiedź pana Ryszarda Murata w TVP 1 na temat MMA właśnie
A co powiedział bo nie słyszałem?
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Floyd tak wogóle to zasługuje sobie na ostre lanie... Marqueza lubię i szanuje ale nie jestem pewien czy da mu radę... Manny Pacquiao to teraz mój typ nr 1 i jeśli wygra swoją walkę z Cotto to pewnie spotka się z Mayweatherem Jr i może to przytemperuje wreszcie pana Pretty Boya bo gość ma lekko na.... w głowie i wiecznie opowiada jakieś bzdury. No cóż to ten typ którego albo się kocha albo nienawidzi :P
A co do boksu i MMA to jakoś nie widzę żeby były jakieś dominacje czy coś takiego... To straszne bzdury... w obydwu dyscyplinach zwyciężają zawodnicy lepsi technicznie, silniejsi i mądrzejsi a to nie ma związku z tym czy któryś jest białym, czarnym, latynosem czy azjatą.
Przy okazji to nie wiem skąd mu się to wzięło może chodziło mu o jego kategorie bo im wyżej tym mniej ziomali nie mówiąc już o królewskiej wadze gdzie w czterech federacjach rządzą dwaj bracia i jeden niedzwiedź :P
A co do konkurencji miedzy boksem i UFC to jak powiedział sam De La Hoya nie ma co wszczynać wojny na tej linii bo każda dyscyplina ma swoich fanów którzy oglądać będą to co lubią i głupie wypowiedzi raczej tego nie zmienią.
_________________ ...od siły argumentów do argumentów siły...
Co do topicu to dla mnie to jest zwykła głupota i brak wiedzy na temat .
_________________ �Zawsze pamiętaj, że prawdziwe znaczenie budo wyraża się, kiedy miękkość zwycięża twardość, małe pokonuje wielkie.�
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 20 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 410 Skąd: Jelna(kolo Leżajska)
Wysłany: 2010-01-19, 12:21
Witam serdecznie.
Mam jedno pytanie więc bezsensem było by założenie specjalnego wątku.
Otóż czy macie jakieś informacje odnośnie CroCopa? Ma miec jakąś walkę w najbliższym czasie? Co z nim?
_________________ "Na Stadionie czy na Ulicy porażka motywuje zwycięstwo sie liczy"
zawodnik17 Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 130
Wysłany: 2010-01-19, 15:55
Pewnie trenuje:)
A walke bedzie miał na UFC 110:D
265 lbs Mirko Filipovic (25-7-2) vs. Ben Rothwell (30-7)
Wysłany: 2010-01-19, 16:42
zawodnik17 napisał/a:
Pewnie trenuje:)
A walke bedzie miał na UFC 110:D
265 lbs Mirko Filipovic (25-7-2) vs. Ben Rothwell (30-7)