Wysłany: 2010-02-27, 19:19 Po dzisiejszej lidze Shooto
własnie wrócilismy. Wystep z jednej strony udany, z drugiej nie. Tzn po prostu kontuzje i sytuacje życiowe wyeliminowały większośc doświadczonych zawodników, stąd ogólny wynik nie taki do jakiego przywykliśmy - zaledwie cztery srebra, po dwa w grapplingu i MMA. Natomiast zawodnicy, którzy startowali wypadli generalnie dobrze.
Szczególnie muszę pochwalić Andrzeja Pańczyka, który wywalczył srebrny medal w MMA do 70 kg. Andrzej pierwszą walkę wygrał przed czasem, drugą wysoko na punkty całkowicie dominując rywala, by w finale ulec przez nokaut Darkowi Majewskiemu, notowanemu w pierwszej dziesiątce polskiego zawodowego MMA w tej wadze. Nie byłoby w tym może nic niezwykłego, gdyby nie fakt, że Andrzej ma prawie 42 lata i półtoraroku treningów za sobą.
Andrzej poza srebrnym medalem otrzymał też specjalną nagrodę jako najstarszy zawodnik.
Dobrze wypadł tez Bogdan Bagiński, który wygrał trzy walki, by w finale ulec na punkty Marcinowi Naruszczce.
Mateusz Cichocki, któremu odnowiła się kontuzja zdecydował sie na przeniesienie z MMA do gapplingu. Jak sie okazało z powodu tejze odnowionej kontuzji przekroczył limit wagi i był zmuszony walczyćw kategorii +83 kg (połączone -91, -100 i +100), gdzie wywalczył drugie miejsce.
Także drugie w wadze -83 kg zdobył Adam Muszyński, który uległ w finale innemu doswiadczonemu zawodowcowi Michałowi Elsnerowi.
Z pozostałych zawodników bardzo ładnie walczył Lech Adamczyk w MMA, całkowicie dominując przeciwnika, niestety pod koniec walki dał się złapać w kończenie.
Pechowo skończyła się pierwsza walka dla Juliusza Szostakowskiego, który broniac sie przed rzutem doznał kontuzji - łokieć wyskoczył mu ze stawu.
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-02-27, 19:59
Boruta napisał/a:
zaledwie cztery srebra
Nie badz taki skromny, bo to naprawde swietny wynik, poza tym mowiac tak troche 'krzywdzisz' zawodnikow, ktorzy naprawde dobrze sie spisali.
No, w kazdym razie gratuluje medali i oby tak trzymac
No i szybkiego powrotu do zdrowia panu Szostakowskiemu.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
No to nie ma co tylko pogratulować wyników. Szczególnie Andrzej się wykazał. Nie patrząc nawet na jego wiek to 1.5 roku treningu to stosunkowo krótko. A tak w ogóle to dobry przykład na to że nigdy nie jest za późno.
_________________ Jedziesz, jedziesz trzymasz gardę
rękawice pięści masz twarde jak skała
ciężka ręka ze stali szczęka
Nie cackaj się z nimi nie baw
Toq Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 146 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2010-02-27, 20:05
Hmmm doczekamy się jakiś filmów z owych walk? Czy jakoś tak nie było czasu robić :P?
Toq Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 146 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2010-02-28, 16:08
Plik chwilowo niedostępny... Cóż, poprzednie shooto były wystawiane na youtube może niebawem pojawi się i te... Jestem pełen podziwu dla pana Andrzeja, dowodzi on tezie, że każdy wiek jest odpowiedni na sporty walki (i odpowiada na wiele forumowych pytań "czy nie za późno zacząłem?")... Tak apropo mój ojciec jest nieco starszy (hmmmm 45+lat). Ostatnio na żarty sprowadziłem go do parteru i dosłownie chwilę się z nim po siłowałem. Dyszał po tym jak po 20 km sprincie, a nie trwało to więcej niż sekund więc jeszcze większy podziw dla tego pana z mojej strony...