Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wywiad z Fedorem Emelianenko z dnia 10.2007
Autor Wiadomość
Tycho
Administrator

Wysłany: 2007-10-24, 12:15   Wywiad z Fedorem Emelianenko z dnia 10.2007

AllAbout MMA: Czy bylo ciezko wytrzymac tyle czasu bez walk?

Fedor: Tak mialem nadzieje, ze zawalcze troche wczesnie w tym roku. Mialem kilka mozliwosci. Rozmawialismy z IFL, EliteXC i UFC. Dużo trenowalem aby zachowac dobra forme. Najlepsza strona nie walczenia przez tak dlugi okrea byal mozliwosc opracowania nowych technik.

AllAbout MMA: Możesz opowiedziec o walce z Lindlandem? Nie ktorzy ludzie mowia, ze oszukales kiedy zlapales sie lin.

Fedor: Jesli mysla ze uzylem lin po to by wygrac - to ich opinia. To nie pomoglo mi w wygranej.

AllAbout MMA: Wielu fanow chcialby Cie zobaczyc walczacego w UFC? dlaczego to nie wyszlo?

Fedor: Wlasciwie to nigdy nie rozmawialem z UFC osobiscie. Zlecilem to moim menadzerom: Vadimowi Finkelchteinowi i Apy'emu Echteldzie. W gruncie rzeczy ciesze sie ze to tak sie skonczylo bo dostalem duzo lepszy kontrakt od M-1 Glob.

AllAbout MMA: Co jest glownym powodem tego, ze wybrales M-1 Global?

Fedor: Bede mial szanse walczyc gdzie chce z z kazdym kto bedzie tego chcial. M-1 chce wspolpracowac z kazda chetna organizacja.

AllAbout MMA: Czy myslisz ze bedziesz mial mozliwosc walki z najlepszymi w M-1?

Fedor: Jestem tego pewien.

AllAbout MMA: Czy możesz zdradzic cos wiecej o planach m-1?

Fedor: M-1 będzie organizacją o zasiegu ogolnoswiatowym, bedzie organizowac gale mma na wysokim poziomie.

AllAbout MMA: Czy ciagle bedziesz bral udzial w zawodach Combat Sambo?

Fedor: Tak to zobowiazanie wobec moich przyjaciol i trenera. Zawsze cieszy mnie uczestnictwo w takich zawodach i korzystam a nich jako przykotowanie do walk.

AllAbout MMA: Randy Couture zrezygnowal z UFC poniewa powiedzial ze tylko konfrontacja z Toba to jedyne co zostalo mu w tym sporcie.

Fedor: Smutno mi z jego powodu, jeśli obejrzysz moja konferencje tej nocy powiem tam wiecej w tej sprawie.

AllAbout MMA: Czy myslisz, ze jest organizacja ktora mogla by zorganizowac Twoja walke z couturem?

Fedor: M-1 global chce wspolpracować z innymi organizacjami, reszta zalezy od Randyego lub UFC.

AllAbout MMA: Chcialbys z Nim walczyc?

Fedor: Ogladam go od lat, chcialbym z Nim wlaczyc.

AllAbout MMA: Negocjowales takze z K-1 Heros, czy ciagle chcialbys walczyc dla tej organizacji?

Fedor: K-1 nie dało dobrej oferty. Może w kiedys.

AllAbout MMA: Czy trenowałeś z Aleksandrem w jego przygotowaniach do walki w Kanadzie ?

Fedor: Moj trener z nim trenowal.

AllAbout MMA: Thierry Sokoudjou powiedzial, że chcialby z toba walczyc. Czy to jest walka ktorej bys chcial?

Fedor: Będę walczył z każdym. Uważam Sokoudjou za bardzo dobrego fajtera. Byc moze w przyszlosci ta walka sie odbedzie.

AllAbout MMA: Wszyscy chca wiedzieckiedy znow zawalczysz.

Fedor:Moja pierwsza walka odbędzie się w USA w połowie lutego.

AllAbout MMA: Prowadzisz wiele seminarii na calym swiecie. Ktorzy mlodzi fajterzy z twojego badz innego teamu beda w przyszlosci topowymi zawodnikami?

Fedor: Mam kilku dobrych studentów, zabieram ich na wycieczkę do Holandii gdzie beda trenowac ze specjalistami od stojki. W tym czasie chcialbym rowniez potrenowac stojke z Ernesto Hoostem i Peterem Aertsem.

AllAbout MMA: Wielu ludzi postrzega Kirilla Sidelnikova jako Twojego nastepce. Co możesz o nim powiedzieć?

Fedor: Zobaczymy. Jest ciągle bardzo mlody i musi się wiele nauczyć w kwestii taktyki. Wierzę w niego, moze będzie w przyszlosci mistrzem.

Znalezione na:mmaniacs.pl

Odpowiedz do tematu