mieszkam w Piasecznie i bardzo interesuje sie SW mam zamiar chodzic na karate . Myslicie ze ten klub jest dobry http://karateponadstylowe.pl/ ? a moze ktos do niego chodzi lub cos wiecej o nim wie? hmm czy jednak wybrac co innego wiem ze jest dobra sekcja KB ale bardziej mi sie podoba karate. Wiec co wybrac ?
pzdr.
Z góry dzieki.
[ Dodano: 2009-11-28, 23:02 ]
sory pomylilem sie i przypadkowo w bazarze to założyłem.
SORRY .
Dziwne to Ponadstylowe Karate. To trzeba by było iść i zobaczyć, bo trudno ocenić po trzech zdjęciach i wymaganiach na stopnie. Mogą tam być dobrzy trenerzy i dobrze uczyć walczyć, a może to być coś w rodzaju Tsunami Karate. Ja jestem sceptycznie nastawiony, widziałem tam na stronie biografię Funakoshiego, więc podejrzewam, że mogło być tak jak w przypadku pewnego sławnego Ryszarda M. Panowie trenerzy (1 i 2DAN) odeszli z Shotokan z 6-5kyu i założyli własne, ponadstylowe Karate. A, że nie należą do żadnej organizacji, to sami sobie przyznali stopnie i sami przyznają je podopiecznym. Oczywiście mogę się mylić. Lepszy chyba będzie ten kickboxing. Pozdro
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-11-29, 00:07
Nie wiem co myslec. Z jednej strony z tym 'ponadstylowym' to gadaja do rzeczy, a z drugiej strony brzmi to troche jak jakis wkret (nie koniecznie az tak drastyczny jak opisal przemoxD).
Z filmiku wiele sie dowiedziec nie idzie - pokazowka jak pokazowka - widac kto 'nowy' a kto juz zweszyl trop ()choc nie wiemc zy to nie sa sami trenerzy ). Jedyny sensowna rzecz jaka mozna wyciagnac z niego, to ze zauwazalne sa ubytki w kopnieciach niskich i gardzie (chyba, ze to moje wrazenie bo puzno jest), ale z tym drugim to i tak jest plus.
KB w Polsce stoi na dobrym poziomie i tez razej to bym polecal, ale jezeli wolisz Karate to wypadaloby zebys jednak tam uderzal jesli przeszkod nie wiedac, ale nic nie wiem o poziomie więc ci nie pomogę - moze odezwie sie ktos kto coś wie.
Jesli nie uzyskasz jakichs konkretych info na forum, to najlepiej zrobisz, jak pujdziesz do klubu i sam zobaczysz co i jak. A jesli uznasz, ze cos jest nie teges, to klub zawsze mozesz zmienic na KB czy jakiś inny 'styl' Karate (najwyzej bedziesz jeden miesiac w leb).
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Gosciu chyba ten 2dan zdobyl w stylu karate-do tak mi sie wydaje;D
Walczy sie normalnie noramana garda, dozwolone udezenia na głowe z tego co pamietam jakies akcje z bjj nawet sie pojawialy na treningach takie tampodstawy. Z karate to praktycznie w klubie jest tylko kata a tak to narmalna walka ,mała ilosc jakiegos karate klasycznego i chodzenia w długiej pozycji. Naprawde niezła sekcja polecam .
pzdr.
_________________ ''Jak trenujesz tak będziesz walczyć''
Pomógł: 18 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 954 Skąd: z Polski
Wysłany: 2009-11-29, 09:03
No to nawet fajne to karate może być skoro uderzenia na twarz mają , ale wydaje mi się jakieś dziwne . "karate ponadstylowe" co to w ogóle za karate ?
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-11-29, 12:43 Re: klub karate .
Adriann944 napisał/a:
Hej jeste nowy i to moj pierwszy post ;D
mieszkam w Piasecznie i bardzo interesuje sie SW mam zamiar chodzic na karate . Myslicie ze ten klub jest dobry http://karateponadstylowe.pl/ ? a moze ktos do niego chodzi lub cos wiecej o nim wie? hmm czy jednak wybrac co innego wiem ze jest dobra sekcja KB ale bardziej mi sie podoba karate. Wiec co wybrac ?
pzdr.
Z góry dzieki.
[ Dodano: 2009-11-28, 23:02 ]
sory pomylilem sie i przypadkowo w bazarze to założyłem.
SORRY .
Po 1 nie poszedł by na to? Gdzie jest zarejestrowana ta odmiana Karate w jakim związku karate bo na pewno ani w Shotokan ani Shidokan ani w żadnym innym, coś czuję, że to będzie Tsunami albo Pszczyńska Szkoła xD
Pomógł: 18 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 954 Skąd: z Polski
Wysłany: 2009-11-29, 13:13
Adriann944, a nie ma w twojej okolicy jakiegoś innego karate np. Kyokushin ? Najlepiej dowiedz się coś jeszcze o tym klubie , bo dziwnie to jakoś brzmi i wygląda na coś typu tsunami .
Aż wyobraziłem sobie taki dialog , z przykładowym kolegą
-siema stary , gdzie idziesz ?
-a nic , właśnie idę na trening karate .
-tak , a dokładnie jakie trenujesz ?
- a ponadstylowe
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-11-29, 13:16
Rafi93 napisał/a:
Adriann944, a nie ma w twojej okolicy jakiegoś innego karate np. Kyokushin ? Najlepiej dowiedz się coś jeszcze o tym klubie , bo dziwnie to jakoś brzmi i wygląda na coś typu tsunami .
Aż wyobraziłem sobie taki dialog , z przykładowym kolegą
-siema stary , gdzie idziesz ?
-a nic , właśnie idę na trening karate .
-tak , a dokładnie jakie trenujesz ?
- a ponadstylowe
Cholera, skasowało mi wszystko co napisałem Jestem jednym z uczestników tego klubu, możecie pytać o co chcecie, powiem wam wszystko co chcecie wiedzieć z punktu widzenia uczestnika;) To mój numer gg- 953376.