Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
offtopic - Modyfikacja klimatu
Autor Wiadomość
Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-01-13, 00:49   

DrunkenMaster napisał/a:
Zastanawiam się skąd poglądy o wielkich zmianach klimatu niewidzianych od lat itd. Również porównanie, że wcześniej to były powolne zmiany, a teraz nagłe i szybkie jakoś do mnie nie przemawia. Tak patrząc na historię i na to, co za oknem.

Trzeba było w szkole uważać.
Cytat:
Przez parę lat mieliśmy cieplej niż zwykle, mówiło się o wielkim ociepleniu klimatu. Teraz raczej chłodno, już się mówi o wielki ochładzaniu, widziałem kilka programów w TV,

Zacznij myśleć.
Cytat:
Nie wiem, czy wiecie, ale to, że czasem jest cieplej, a czasem zimniej to - ogólnie rzecz biorąc - naturalna tendencja

To, że umierasz też, no to wyskocz z dachu wieżowca. :)
Cytat:
Wiecie, że kilkaset lat temu było tak zimno, że bałtyk na jakiś czas był zamarznięty od Polski do Szwecji, a na środku stała knajpa dla tych, co jeździli w poprzek? W historii nazywa się ten okres "małą epoką lodowcową". Wg Ciebie, Buruto

Dziecko drogie. Skorio chcesz się kłucić z historykiem, to jeszcze pokop się z koniem.
Cytat:
Wg Ciebie, Buruto ocieplenie klimatu które teraz mamy, jest takie wyjątkowe, bo tak szybko w czasie się rozegrało i dramatycznie. U mnie na podwórku jest pół metra śniegu i tak jest od paru tygodni, nie wiem, czy tak wygląda dramatyczne ocieplenie klimatu.

Dziecko drogie, naucz sie odrózniać proporcje, to nie bedziesz z siebie debila robił. Tyugodnie? Poproś panią od geografii, żeby ci wytumaczyła o jaki czasokres chodzi.
Cytat:
Wiem natomiast, kto zarobi na wymianie w całej Europie żarówek na energooszczędne i na innych tego typu rzeczach.

Wiesz? Doprawdy? Zarobią koncerny produkujące żarówki rtęciowe. Kolejny element niszczenia środowiska na Ziemi.
Cytat:
Piszesz, że to koncerny i rządy chcą ukryć ocieplenie klimatu - jeśli to prawda, to dlaczego tak dużo jest tego w mediach, dlaczego w ogóle rozmawiają o podatku węglowym?

Dlatego, ze na tym zarabiają, Chyba aż taki głupi nie jesteś, żeby to zrozumieć?
Cytat:
Nie, nie jest. Dokumenty są odtajnione, kopie masz w muzeum, możesz iść, obejrzeć, nie ma tu naprawdę nic dyskusyjnego.

Pouvcz się dziecko historii.
Cytat:
Tak całkiem serio to tak gdzie mieszkam nie mam zastrzeżeń do powietrza.

Ergo jestes chorym umysłowo idiotą. Bo nie tłumaczy cię młody wiek. Wystarczyłoby starszych zapytać.
Cytat:
Swoją drogą, jeżeli to ma być oddziaływanie globalne to smog powinien być nie tylko w miastach, ale wszędzie.

I jest.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2011-01-13, 01:04   

Wiesz, trochę zbyt poważny jestem żeby dyskutować z kimś kto w ten sposób się do mnie odnosi, w sumie więcej argumentów ad persona niż do tego, co piszę. No i rozumiem, że na forum używamy luźnej formy per "Ty", jednak też już jakoś bardzo młody nie jestem, w normalnym życiu z nieznajomymi rzadko rozmawiam inaczej niż na "pan". Stąd nie wiem, skąd Ci się wzięło nazywanie mnie "dzieckiem".

Gwoli jasności - nie uważam się za speca od zmian klimatycznych. Czytałem o tym kilkadziesiąt czy może więcej artykułów - jak na zwykłe zagadnienie odnośnie nie mojej specjalizacji to sporo. Mam w temacie wyrobione zdanie, podjąłem się polemiki spodziewając się, że może będę je wzbogacić dzięki argumentom kogoś z przeciwnej strony barykady. Jak się okazało, nie tym razem.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-01-13, 01:23   

DrunkenMaster napisał/a:
Wiesz, trochę zbyt poważny jestem żeby dyskutować z kimś kto w ten sposób się do mnie odnosi,

Nie jesteś.
Cytat:
w sumie więcej argumentów ad persona niż do tego, co piszę.

Nie kłam. :-(
Cytat:
No i rozumiem, że na forum używamy luźnej formy per "Ty", jednak też już jakoś bardzo młody nie jestem, w normalnym życiu z nieznajomymi rzadko rozmawiam inaczej niż na "pan". Stąd nie wiem, skąd Ci się wzięło nazywanie mnie "dzieckiem".

Dziecko drogie, jak nie kumasz netykiety, to Twój problem. Tym niemniej wyjaśniam, że w internecie przyjęła sie forma "ty" a nie "pan".
Cytat:
podjąłem się polemiki

Niczego sięnie podjąłeś. Po prostu nie docierają do Ciebie fakty. Nie pierwszy raz.

moro1989 
Gimbus;)

Wysłany: 2011-01-13, 16:55   

DrunkenMaster, "mała epoka lodowcowa" nie jest żadnym argumentem. Sprawdź szerzej temat w zakresie przyczyn i skutków owego zdarzenia. Tamten okres nie ma za wiele do tematu.

Boruta, ja rozumiem, że pewne rzeczy wydają się tobie i kilku innym osobom na forum, na wskroś logiczne czy oczywiste, ale cała reszta, w tym również ja, cienko orientuje się w temacie, więc gdybyś czasem w miejsce osobistych docinek (lub nawet pod nimi) dorzucił chociaż jedno zdanie rozwijające lub chociaż minimalnie nakreślające wyjaśnienie było by miło.
Bądź co bądź chodzi tu przede wszystkim o poszerzenie 'świadomości ogółu'.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-01-15, 14:34   

Moro1989. Przecież własnie to zrobiłem. Wrzuciłem cały text rozwijający bzdurność twierdzenia o znikomości emisji dwutlenku wegla. Jeżeli do kogoś nie docierają fakty, przypomne nie pierwszy raz (vide chociażby kwestia wpływu słońca), to nie powinno Cię dziwić, że stan jego umysłu budzi zastrzeżenia.

Odpowiedz do tematu