no tylko jedna wypowiedz , ale przydatna
nie miał już ktoś styczności z różnymi szczękami??
albo miał parę, nie wiem może kumple mieli??
_________________ BJJ MMA Boks
"Koks Ciacho i dyskretnie"
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2010-06-19, 20:09
Ktos kiedys danikena polecal,ja osobiscie odradzam,tanie sa ale gowniane,lepiej kupic jakies porzadne,to samo Everlast bo chujowo szczeke chronia,osobiscie polecam :
Czy jest wielka różnica między ochraniaczem za 79 zł, a tym za za 129 zł? Przyznam, że nie chcę wydawać za dużo, a wszyscy chwalą shock doctor gel max. Ale z drugiej strony chciałbym być pewny w 100%, że moja szczęka będzie cała po treningach. Dlatego jestem skłonny dopłacić te 50-70 zł, jeśli ma to dać wymierne rezultaty.
Ale nie chcę głupio przepłacić czy ktoś mógłby mi poradzić?
I jakie są jeszcze sklepy internetowe? Jak na razie sprawdziłem takedown.pl i mmaniak.pl Lifegym.pl nie chce działać. Czy ktoś mógłby mi polecić inne sklepy?
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 98 Skąd: G-dz
Wysłany: 2010-06-23, 19:00
Cytat:
Gwarancja odszkodowania w wysokości 10000 dolarów opieki dentystycznej w razie uszczerbku zdrowia (po więcej szczegółów zobacz opakowanie)
Hmmm, złote ząbki sobie za to wstawisz, jak Ci powylatują ;d. A tak na serio, jak chwalą to bierz. Może też się skusze, bo biegam w adidasku za 15zł? ;d
No tak, domyślam się :) ale to tak jak z kupnem czegokolwiek - np. jeden samochód kosztuje 50 tys. i pojedzie maksymalnie 200 km\h, a drugi pojedzie maksymalnie 210 km\h przy cenie 100 tys. Niby jest lepszy, ale czułbym się dymany płacąc 50 tys. za te dodatkowe 10 km
poleciałem przykładem. Chodzi mi tylko o to, żeby to była rzeczywista ochrona, rzeczywiste efekty; żeby sprawdzała się zasada "im droższe, tym rzeczywiście lepsze"
Kolejne pytanie - słyszałem, że do boksu chętniej używają (tj. profesjonalni zawodnicy) podwójnej szczęki. Czy to prawda i jeśli tak, to dlaczego?
Kolejne pytanie - słyszałem, że do boksu chętniej używają (tj. profesjonalni zawodnicy) podwójnej szczęki. Czy to prawda i jeśli tak, to dlaczego?
Nie wiem czy to prawda, ale nie wydaję mi się, żeby ktoś z fighterów miał na dwie szczęki, bo się ciężej oddycha (wiem, bo sam takiego używałem gdy grałem w rugby) ale pozytywy to nie wiem, może szczęka się nie przestawi?
Podobno z tą ochroną szczęki to chodzi nie tyle o ciosy proste, tylko o haki, które mogłyby wybić dolne zęby. Dlatego pojedyncza szczęka ma chronić równie dobrze co podwójna - bo dolne zęby uderzają w obu przypadkach w warstwę sylikonu.
Ale tak mi się wydaje, że jak cios prosty wejdzie w dolne zęby, to przecież to też może skrzywdzić? Pewnie, trzyma się gardę w walce, brodę nisko, ale coś mogłoby się przydarzyć.
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2010-06-23, 22:25
Feniks napisał/a:
Widziałeś kiedykolwiek by bokser miał podwójną ? Bo ja nie.
Zęby podczas walki najczęściej uderzają o siebie dlatego jeśli masz zamkniętą szczękę i ochraniacz na górę to raczej nic Ci się nie stanie,lecz ryzyko jest zawsze.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC