master96
Wysłany: 2008-08-14, 14:33 Baton
Ostatnim czasem zaopatrzyłem się w batona o długości 50 cm no i po przyjściu przesyłki rozpakowałem i wszystko gra oprócz jednej rzeczy złożona trochę głośno się zachowuje mianowicie na czym polega problem obijają się o siebie poszczególne elementu i moje pytanie jest takie czy można to jakoś wygłuszyć
ja to nie wiem co może Ci tam strzelać.. na jakiś feler musiałeś trafić... heh a przypuszczam że jak bedziesz chciał to wygłuszyc, to po rozkreceniu możesz mieć problemy z przywróceniem go do stanu poprzedniego
Porządne batony się zaczynają od 100 zł, jak nie więcej. Za 20 zł można kupić co najwyżej chłam z niehartowanej stali, który wygnie się po mocniejszym jebnięciu.
na czym polega problem obijają się o siebie poszczególne elementu i moje pytanie jest takie czy można to jakoś wygłuszyć
Polega na jakości wykoania ;)
Cena=jakość ;)
DrunkenMaster napisał/a:
Porządne batony się zaczynają od 100 zł, jak nie więcej. Za 20 zł można kupić co najwyżej chłam z niehartowanej stali, który wygnie się po mocniejszym jebnięciu.
Tzw. Jednorazowe.
_________________ 8 lat Taekwondo ITF
1 rok Kick-Boxing
A teraz przerwa w SW i tylko siłownia :)
Swoją drogą tym "tanim chłamem" też można porządnie komuś najebać. Ostatnio nad morzem dostałem czymś takim (shit z targu) po nogach i jakoś nie odczułem kiepskiej jakości stali. Parę dni później kumpel tym samym sprzętem rozwalił jakiemuś typowi mordę.
takim szajstwem za 20 zeta kiedyś rynne metalową ubiłem na płasko. z 50 uderzeń jak nic, a pałka dalej sprawna. dopiero po dłuższym użytkowaniu pojawiły się problemy ze składaniem. a tak swoją drogą to nie szkoda wyrzucić ponad bańke na tego dobrego batona??
_________________ RAP do wstępnych negocjacji - pięści do dalszych, i to wystarczy. Gdy siła argumentu się skończyła pozostaje tylko siła.....
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-09-05, 23:10
Dobry baton to pewne dobre uzytkowanie, a wiec co za tym idzie pienadze tez sa dobrze wydane
Co do ceny to tez bywa ze w jednym miejscu kosztuje ponad sto a gdzie indziej identyczny jest za 70. W takich sprawach tez trzeba sie porozgladac.
Czy sie oplaca? Jak ci kiedys uratuje skore to to bedziesz sie szczerzyl od ucha do ucha ze taka przydatna rzecz a wydatek byl tak niewielki, a jesli ci sie nigdy nie przyda to bedziesz stekal ze tylko kase wyrzuciles w bloto - taka natura ludzka.
Jesli wiesz ze moze sie przydac to napewno warto a jesli obstajesz ze na 99,99% nie ma takiej potrzeby to nie, ale potem jak ci sie zdarzy ten 0,01% mozesz miec pretensje tylko do siebie
Poza tym mysle ze najlepszy baton to ten ktory jest tani, duzy i z karmelem
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski