Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Baton
Autor Wiadomość
Bogdan77

Wysłany: 2009-10-12, 14:28   Baton

Podajcie jakiś link do dobrych i TANICH batonów ;)

HeadHunter 

Wysłany: 2009-10-12, 14:49   

http://www.allegro.pl/lis...=p&string=baton

Snikers :-P Na allegro jest tego duzo... poogladaj sobie ;-)

Manian 
THUG LIFE 4 LIFE

Wysłany: 2010-04-24, 17:07   

snikersy ją najlepsze :)

Świeżak 

Wysłany: 2010-07-15, 16:49   

polecam jedynie hartowany inne po 1 uderzeniu sie zginaja

Lukasz_Gda 
dura lex sed lex

Wysłany: 2010-07-16, 09:02   

Teleskopowe metalowe, sprężyny są do niczego.
Tani nie będzie dobry.

starzec 

Wysłany: 2010-09-08, 14:06   

a jak ktos chce fajne szkolenia z batona ale takie z uwzględnieniem polskiego prawa
prowadzone przez inst.min z ASP
to szukajcie info na tej stronce www.psci.com.pl

duka115 
kickboxing

Wysłany: 2010-11-11, 14:40   

witam kupilem takiego batona http://allegro.pl/palka-t...1316710494.html wiem ze jest badziewny i jednorazowy ,lecz chialbym sie dowiedziec jak mozen uzyć tego rodzaju palke

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-11-11, 15:03   

Z tego konkretnego, uzytek bedzie zaden albo nawet zagrazajacy zdrowiu (rowniez twojemu).
Jezeli chodzi ci o sposoby uzycia takiego przedmiotu, to nalezy sie w tym miejscu odwolac do technik walki palka krotka.

duka115 
kickboxing

Wysłany: 2010-11-11, 15:05   

a moze jakies punkty na przeciwniku kture mogly by go zabolec ?

[ Dodano: 2010-11-11, 15:07 ]
slyszalem ze czubkiem takiego batona mozna uderzyc w paliczki dloni i przeciwnik opuszcza garde

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-11-11, 15:36   

No... z reguły ciężko jest trzymać gardę mając połamane kości dloni 8-)

Generalnie uderzenie w każdy punk ciała zaboli. Zrób prosty test. Weź jakiś twardy i sztywny (w przeciwieństwie do tego z allegro) metalowy pręt i z lekka amortyzacją palnij się nim w piszczel, głowę, czy gdzie tam zechcesz i pomyśl, że o wykonaniu go z pełną siłą/zamachem. Informacja o bólu nasuwa się chyba sama.

Ale jeżeli zamierzasz to kupić i na kimś użyć... wybij to sobie z głowy.
To niebezpieczne. Najpierw zdobądź umiejętności w zakresie używania takich rzeczy (i tu odzywają się Sztuki Walki) a dopiero potem zaopatruj się w sprzęt. Jeśli coś takiego wyjmujesz to musisz być pewien, że tego użyjesz, że nikt ci tego nie zabierze (bo sam nim oberwiesz) i musisz być świadom konsekwencji użycia - to grozi nie tylko czyimś kalectwem, ale też śmiercią. W dodatku w razie jakichś kłopotów w związku z użyciem batona, możesz nabruździć nie tylko sobie ale i rodzicom.
Bez urazy, ale wierz mi na słowo. Za smarkaty jesteś na korzystanie z tego typu rzeczy.

Unagi

Wysłany: 2010-11-11, 16:11   

W gaz zainwestuj lepiej. Prostsze to i mniej kontrowersyjne.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-11-11, 19:42   

użycie takiego czy inne sprzętu albo np. gazu. odradzam bo możesz mieć z tego powodu koszmarne konsekwencje i np. skreślić sobie możliwość pracy w wymarzonym miejscu bo byłeś karany. ale jeżeli musisz użyć to bije się zawsze w brzuch i nogi bo tam najmniej urazy widać i zazwyczaj nie robi się urazów trwałych a boli zaje... ale to z kolei nie jest łatwe i mogą Ci go zabrać. Nie baw się w takie rzeczy. granie bohatera to głupota lepiej uciekać i być zdrowym niż mieć wyrok lub wylądować w szpitalu. A co do samego batona to ten konkretny to badziewie. Z kumplem się wygłupialiśmy i mu taki zgiąłem.... Najlepszy baton to stalowa rura:P

duka115 
kickboxing

Wysłany: 2010-11-11, 20:58   

bez przesady nie bierzcie mnie za jakiegos drecha ktury bedzie sie rzucał do każdego z batonem .mam zamiar uzywac tego typu rzeczy do obrony przed np dwoma prezciwnikami gdy niemam drogi ucieczki .a pozatym chcialem sie tylko dowiedziec co wy o tym sądzicie

[ Dodano: 2010-11-11, 20:59 ]
ide teraz do liceum wojskowego i mam do niego daleko więc niewiadomo co sie moze zdarzyc

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-11-12, 21:31   

nie uważamy Cię za jakiegoś bandytę bo strach jest rzeczą naturalną. Tylko po prostu uważaj i jak możesz unikaj zaczepek czy sytuacji w której musiałbyś użyć np. batona bo grozi to konsekwencjami. A świat jest pełen idiotów szukających zaczepki szczególnie jak są w grupie.

ReX 

Wysłany: 2010-11-12, 21:46   

duka115 napisał/a:
bez przesady nie bierzcie mnie za jakiegos drecha ktury bedzie sie rzucał do każdego z batonem .mam zamiar uzywac tego typu rzeczy do obrony przed np dwoma prezciwnikami gdy niemam drogi ucieczki .a pozatym chcialem sie tylko dowiedziec co wy o tym sądzicie

[ Dodano: 2010-11-11, 20:59 ]
ide teraz do liceum wojskowego i mam do niego daleko więc niewiadomo co sie moze zdarzyc

Siedzę na forum fight-club już około rok czasu. Do tej pory uważałem że założenia konta jest bezcelowe , dopóki 3min temu nie przeczytałem twojego posta. Uważam że z miesiąca na miesiąc na forum przychodzi coraz więcej ludzi pokroju "Ziomka" , chociaż muszę przyznać że przez ostatnie parę miesięcy wydoroślał w porównaniu do jego początków tutaj.

Drogi Duka115, sprowokowałeś mnie swoim postem otóż jeszcze jako mały smyk stwierdzono u mnie dysortografie, jest to dysfunkcja mózgu która powoduje iż ciężej jest ci się nauczyć zasad ortografii. Przez 3 lata, klasy 2-4 podstawówki dzień w dzień pisałem w domu dyktanda i uczyłem się zasad ortografii. Wyeliminowałem je prawie całkowicie chociaż dalej zdarzają mi się pojedyncze pomyłki. Niestety kiedy widzę jak ktoś pisze :
*Nowe zdanie z małej litery
*ktury
*prezciwnikami - mam nadzieje że to literówka

Nóż w mojej kieszeni się otwiera.
Proszę moich szanownych kolegów którzy również trenują sztuki walki oto aby czasami zajrzeli do słownika ortograficznego.

Kolego jeśli po szkole wojskowej masz zamiar pracować w Borze, CBŚ, CBA, Antyterrorystach, Komandosach, Gromie - w żadnej z tych agencji/grup cię nie przyjmą. Każdy Oficer widząc list motywacyjny z takimi błędami ortograficznymi pokaże go całemu pułkowi żeby się pośmiać i spali go.

Pozdrawiam
ReX

Odpowiedz do tematu