a jak ktos chce fajne szkolenia z batona ale takie z uwzględnieniem polskiego prawa
prowadzone przez inst.min z ASP
to szukajcie info na tej stronce www.psci.com.pl
witam kupilem takiego batona http://allegro.pl/palka-t...1316710494.html wiem ze jest badziewny i jednorazowy ,lecz chialbym sie dowiedziec jak mozen uzyć tego rodzaju palke
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-11-11, 15:03
Z tego konkretnego, uzytek bedzie zaden albo nawet zagrazajacy zdrowiu (rowniez twojemu).
Jezeli chodzi ci o sposoby uzycia takiego przedmiotu, to nalezy sie w tym miejscu odwolac do technik walki palka krotka.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-11-11, 15:36
No... z reguły ciężko jest trzymać gardę mając połamane kości dloni
Generalnie uderzenie w każdy punk ciała zaboli. Zrób prosty test. Weź jakiś twardy i sztywny (w przeciwieństwie do tego z allegro) metalowy pręt i z lekka amortyzacją palnij się nim w piszczel, głowę, czy gdzie tam zechcesz i pomyśl, że o wykonaniu go z pełną siłą/zamachem. Informacja o bólu nasuwa się chyba sama.
Ale jeżeli zamierzasz to kupić i na kimś użyć... wybij to sobie z głowy.
To niebezpieczne. Najpierw zdobądź umiejętności w zakresie używania takich rzeczy (i tu odzywają się Sztuki Walki) a dopiero potem zaopatruj się w sprzęt. Jeśli coś takiego wyjmujesz to musisz być pewien, że tego użyjesz, że nikt ci tego nie zabierze (bo sam nim oberwiesz) i musisz być świadom konsekwencji użycia - to grozi nie tylko czyimś kalectwem, ale też śmiercią. W dodatku w razie jakichś kłopotów w związku z użyciem batona, możesz nabruździć nie tylko sobie ale i rodzicom.
Bez urazy, ale wierz mi na słowo. Za smarkaty jesteś na korzystanie z tego typu rzeczy.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Unagi Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Posty: 63
Wysłany: 2010-11-11, 16:11
W gaz zainwestuj lepiej. Prostsze to i mniej kontrowersyjne.
użycie takiego czy inne sprzętu albo np. gazu. odradzam bo możesz mieć z tego powodu koszmarne konsekwencje i np. skreślić sobie możliwość pracy w wymarzonym miejscu bo byłeś karany. ale jeżeli musisz użyć to bije się zawsze w brzuch i nogi bo tam najmniej urazy widać i zazwyczaj nie robi się urazów trwałych a boli zaje... ale to z kolei nie jest łatwe i mogą Ci go zabrać. Nie baw się w takie rzeczy. granie bohatera to głupota lepiej uciekać i być zdrowym niż mieć wyrok lub wylądować w szpitalu. A co do samego batona to ten konkretny to badziewie. Z kumplem się wygłupialiśmy i mu taki zgiąłem.... Najlepszy baton to stalowa rura:P
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
bez przesady nie bierzcie mnie za jakiegos drecha ktury bedzie sie rzucał do każdego z batonem .mam zamiar uzywac tego typu rzeczy do obrony przed np dwoma prezciwnikami gdy niemam drogi ucieczki .a pozatym chcialem sie tylko dowiedziec co wy o tym sądzicie
[ Dodano: 2010-11-11, 20:59 ]
ide teraz do liceum wojskowego i mam do niego daleko więc niewiadomo co sie moze zdarzyc
nie uważamy Cię za jakiegoś bandytę bo strach jest rzeczą naturalną. Tylko po prostu uważaj i jak możesz unikaj zaczepek czy sytuacji w której musiałbyś użyć np. batona bo grozi to konsekwencjami. A świat jest pełen idiotów szukających zaczepki szczególnie jak są w grupie.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
ReX Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 12 Lis 2010 Posty: 15
Wysłany: 2010-11-12, 21:46
duka115 napisał/a:
bez przesady nie bierzcie mnie za jakiegos drecha ktury bedzie sie rzucał do każdego z batonem .mam zamiar uzywac tego typu rzeczy do obrony przed np dwoma prezciwnikami gdy niemam drogi ucieczki .a pozatym chcialem sie tylko dowiedziec co wy o tym sądzicie
[ Dodano: 2010-11-11, 20:59 ]
ide teraz do liceum wojskowego i mam do niego daleko więc niewiadomo co sie moze zdarzyc
Siedzę na forum fight-club już około rok czasu. Do tej pory uważałem że założenia konta jest bezcelowe , dopóki 3min temu nie przeczytałem twojego posta. Uważam że z miesiąca na miesiąc na forum przychodzi coraz więcej ludzi pokroju "Ziomka" , chociaż muszę przyznać że przez ostatnie parę miesięcy wydoroślał w porównaniu do jego początków tutaj.
Drogi Duka115, sprowokowałeś mnie swoim postem otóż jeszcze jako mały smyk stwierdzono u mnie dysortografie, jest to dysfunkcja mózgu która powoduje iż ciężej jest ci się nauczyć zasad ortografii. Przez 3 lata, klasy 2-4 podstawówki dzień w dzień pisałem w domu dyktanda i uczyłem się zasad ortografii. Wyeliminowałem je prawie całkowicie chociaż dalej zdarzają mi się pojedyncze pomyłki. Niestety kiedy widzę jak ktoś pisze :
*Nowe zdanie z małej litery
*ktury
*prezciwnikami - mam nadzieje że to literówka
Nóż w mojej kieszeni się otwiera.
Proszę moich szanownych kolegów którzy również trenują sztuki walki oto aby czasami zajrzeli do słownika ortograficznego.
Kolego jeśli po szkole wojskowej masz zamiar pracować w Borze, CBŚ, CBA, Antyterrorystach, Komandosach, Gromie - w żadnej z tych agencji/grup cię nie przyjmą. Każdy Oficer widząc list motywacyjny z takimi błędami ortograficznymi pokaże go całemu pułkowi żeby się pośmiać i spali go.
Pozdrawiam
ReX
_________________ Nie zgrywaj bohatera bo kobiety mają w dupie blizny : ]