Czy można zrobić jakąś broń która jest dobra i łatwa do zrobienia no i przede wszystkim skuteczna z góry dzięki pisze tematy jak idiota ale chce się dowiedzieć bo nie długo będę się naparzał kilku na kilku i chyba nie zdarze kupić czegoś
Weź se cegłe... A jak nie to każda głupia "sztacheta z płota" (xD) będzie dobra... Bo chyba nie masz zamiaru wykuć sobie na tą okazję miecza, albo topora...
skocz na jakiś bazar i kup sobie batona ja kupiłem takiego na jeden raz za 8 zl i po tym jednym razie nadawał sie do wyrzucenia, ale na taka zadymę kilku na kilku w sam raz
_________________ Im więcej potu na treningu tym mniej krwi na ringu !
_________________ I am addicted. I've collected footsteps before dawn. Seen places i never knew existed. Run to the moon and back. Obeyed the voice in my head. Let music carry me when I couldn't. Raced against yesterday. Let the world be my witness. I am addicted.
" Obecnie proces ten jest poznany i wykorzystywany w tworzeniu nowych mieczy zarówno w Japonii jak i poza jej granicami. W najprostszym wypadku ze zwykłej gąski stali formowano długi pręt, który następnie przecinano, nakładano na siebie dwie połówki i sklepywano na powrót w pręt. Był on następnie wielokrotnie podgrzewany w palenisku lub piecu solnym a potem umieszczany w olejach o recepturze będącej tajemnicą kowala i stopniowo schładzany. Taki wielokrotny proces przecinania i sklepywania powodował, że ostrze miało konstrukcję laminatu (wielu warstw) stalowego co przyczyniało się do zwiększenia wytrzymałości bez utraty elastyczności."
"Teraz surową klingę przejmował szlifierz (togishi) który ręcznie za pomocą zestawu kamieni wodnych modelował, ostrzył i w końcu polerował powierzchnię. W nowoczesnym lustrzanym stylu polerowania stosuje się jeszcze igły stalowe."
źródło - wikipedia
Satysfakcja satysfakcja ale ja bym ednak kupił na allegro
_________________ I am addicted. I've collected footsteps before dawn. Seen places i never knew existed. Run to the moon and back. Obeyed the voice in my head. Let music carry me when I couldn't. Raced against yesterday. Let the world be my witness. I am addicted.