Wysłany: 2008-12-14, 22:26 Kastet w pasku... Legal?
Witam!
Jestem nowy na forum, to mój pierwszy post :)
Mam pytanko, chce kupic pasek w którym element klamry to kastet, oto link:
link z tym bajerem
Gdby zatrzymali mnie niebiescy w celu rewizji i skapneli by sie że elementem klamry jest kastet, który służy jako element wystroju klamry
Miał bym przez taki pasek problemy?
Dzieki za odpowiedzi :)
Na pewno. Sam kastet jest nielegalny a w tym przypadku, w pewnym sensie jeszcze bardziej nielegalny. Jest to tzw.broń ukryta. Podobnie jest z parasolką z ostrzem, butem z ostrzem albo zapalniczką z ostrzem. Trochę to dziwne bo możesz nosic noż dowolnych rozmiarów a malutki, ukryty w czymś co noża nie przypomina jest nielegalny. Inna sprawa, że nawet legalna broń to kłopot. Jeśli Cie spiszą to napewno napiszą notatkę o tym, co masz przy sobie. Będziesz sie musiał też tłumaczyć (po co, dlaczego....). Jeśli ktoś ucierpi od czegos podobnego co Ty miałeś przy sobie, będziesz miał dużo problemów
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 998 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-15, 10:53
pomysl jest dobry tylko mogli go lepiej w ten pasek wkomponowac zeby diopiero po odpieciu widac bylo ze to kastet z noszeniem tego typu gadzetow zawsze wiaze sie ryzyko
_________________ WERS "Ból najlepszym nauczycielem ale nikt nieche byc jego uczniem"
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2008-12-15, 21:02
A po co Ci kastet w ogóle jak jego nie umiesz używać dobrze to możesz sobie palce połamać, ale sam pasek fajny :)
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2008-12-15, 21:17
Trzeba być kompletnym tępakiem żeby samemu sobie złamać palce używając kastetu... no chyba że i kastet gówniany to wtedy można mieć do siebie pretensje za "wadliwy sprzęt"
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 1001 Skąd: ty mieszkasz??:P
Wysłany: 2008-12-15, 22:59
to jest napewno legalne sadzac po zdjeciu nie przyczepi sie nikt do tego a skrytka nawet fajna np na zielone:D jakby ta klamra sie tak nie rzucala w oczy to moznabybylo tam calkiem ladne rzeczy chowac:D
_________________ " Bulterier wymięka kondycyjnie przy pitbullu, a ja jestem jak pitbull i lecę z frajerami do końca bo nie wiem co to litość. "
Z całą pewnością nielegalne jest samo posiadanie takiego czegoś. Poza tym podejrzewam, że zarówno pasek wygląda w realu tandetnie, jak i ten kastet jest kiepskiej jakości.
Mi się w tym pasku tylko napis podobał. A żeby sobie złamać palce waląc z kastetu to trzeba być nieprzeciętnym idiotą. Z resztą nie wierzę, że taki pacjent by sobie z palcami nic nie zrobił, gdyby na ręku nie miał kastetu. No ale, jak już gdzieś pisałem, debil to i potnie się marchewką...