(14) Tył dłoni. Tyły dłoni są czule. Jako że nerwy przechodzą nad kośćmi dłoni, uderzenia w tą część jest intensywnie bolesne. Małe kości z tylu dłoni mogą być bardzo łatwo połamane i takie uderzanie może zostawić dłoń nieefektywna.
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2007-10-24, 16:47
Kiedys na pks-ie jak byl dym i typ zdjal kurtke i owina nia reke w ktorej ten dugi trzymal kose, potem rzyt i po akcji. Nawiasem mowiac to naprawde szybki byl.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-01-02, 18:58
No kilka ciekawych artykułów zebrał wszystkich nie czytałem ,ale kilka osób na forum pisała tak samo jak w niektórych artykułach na budo.pl.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
uciekać albo jak już idziesz no to mieć przy sobie jakiś gaz pieprzowy dobra sprawa psiukasz w oczy i lota
Poczytałem:
W przypadku wystrzału gazu bezpośrednio na twarz, może dojść do duszenia, obrażeń oczu oraz śluzówki. Jest szczególnie niebezpieczny dla osób z astmą, alergią i innymi podobnymi schorzeniami.
Ale lepsze to niż nóż w plecach
_________________ Reprezentuję ludzi, którzy są ze mną Reprezentuję tu ulicę, tych ludzi!!!
masz minimalne szanse na obronę przed nożem, już nie mówiąc 'zerowe' szanse, i musisz mieć nie bywałe szczęście [nie którym tego brak]
kolega opowiadał, jak jego znajomy natrafił na nożownika w RPA, ale wyszedł z tego cało, zastosował takie techniki których się uczył na treningach, ale jak wiadomo, obrażenia miał różne, głębokie itp... był po prostu ranny, ale przeżył atak
nóż wchodzi w ciało [czyt. w mięso] jak w masło...bez żadnych przeszkód
to tyle ode mnie