Wysłany: 2009-03-21, 21:33 Pałka Teleskopowa i Gaz obezwładniający
Chodzę do 3 gimnazjum, mam 1.71cm i ważę 63kg. Od ok. pół roku uczęszczam na siłownię, codziennie robię pompki x10 i brzuszki x20, podnoszę hantelki moje ;) lewa x10 i prawa x10 po 10kg. i czasem sztanga ostatnio nawet 70kg podniosłem, Chodzę często z kolegą wieczorami i dużo osób nas zaczepia, a więc tak:
kolega chodził długo na karate, kid boxing i teraz kupuje pałke teleskopową za 185zł, ja kupuję pałkę za 85zł i gaz obezwładniające... Czy to nam pomoże ;D??
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2009-03-21, 22:16
Kuba93swdn napisał/a:
jego 63cm i ok. 0,6 kg
moja 55cm i ok. 0,425 kg
i gaz dodatkowo, zasięg 3m ;)
A niedługo zapisze się na K1 albo Zapasy
Czy mam niedowagę/nadwagę?
niski ;)/ wysoki
duzo podnosze/malo?
nie masz nadwagi ani niedowagi (ja mam 176cm - 63 kg)
wysoki jak na ten wiek
na klate 70 to przyzwoicie, ale 10 kilo na biceps to kiepsko, lepiej trenuj triceps.
_________________ przyjaciół miej blisko, wrogów jeszcze bliżej.
ja mam 178cm i ważę 59kg i też nie mam niedowagi i też chodzę do 3gimnazjum
I wcale też nie jestem jakimś kolosem w drugiej gimnazjum i w mojej klasie sporo większych się znajdzie.
Kuba93swdn napisał/a:
duzo podnosze/malo?
według mnie dość sporo,ale to ile podnosisz nie mówi ile masz siły :)
Kuba93swdn napisał/a:
teraz kupuje pałke teleskopową za 185zł, ja kupuję pałkę za 85zł i gaz obezwładniające... Czy to nam pomoże ;D??
Pomoże na pewno,tylko żeby się kuratorem nie skończyło,bo gdy ktoś Cię zaczepia to są inne rozwiązania np.ucieczka niż bicie "batonem",gaz to lepsze rozwiązanie bo jednym uderzeniem tą pałką można zabić.
Sobie klopotow chcesz narobic to nos te palke. Nie do pomyslenia bylo, aby ktos w wieku, gdy bylem w gimnazjum nosil takie palki czy gazy... Kiedys bylo to samo, cwaniaczki zaczepialy wieczorkiem 1- 2 kolezkow i nikt jakos nie nosil przy sobie sprzetu, aby poczuc sie bezpiecznie, moze nieliczni. Zasada jednak pozostaje taka sama. Nie reagujesz, odchodzisz, a jak zaczna isc w waszym kierunku czy biec to ucieczka, albo sie bijcie, wasz wybor. W tym wieku to zamist traktowac powaznie te palki, bedziecie sie bawic nimi i wzrosnie wam poczucie bezpieczenstwa, mylne zreszta. Jak juz ktos napisal wyzej- palka moze wam zostac zabrana. Ja osobiscie bardzo bym sie zdenerwowal, gdyby ktos mi zaczal machac palka, gdy ja nie rzucam sie na goscia ze sprzetem (w zasadzie nigdy sie nie rzucam, jesli chodzi o porachunki to jedynie). Zabralbym sprzecik i tak urzadzil, ze nigdy by nie dotknal podobnej rzeczy.
I panowie napastnicy tez moga poczuc sie URAZENI na tyle, abys mial dosc powazne urazy.
To w Koszalinie juz tak niebezpiecznie sie zrobilo?:D Jezeli jeszcze nie dostales od takiej grupki to nic nie kupuj. Jesli dostaniesz no to wtedy beda Twoje obawy uzasadnione. Albo wybieraj z kolega inne rejony. Lepiej unikac przykrych sytuacji niz "prowokowac"
Cześć tu ten Kumpel xD.
Ja mam 180 wzrostu oraz 73 kg wagi ^...
Czy umięjetnosc walki BOkenem ma cos wspolnego z pałka teleskopowa;D ?
Dodatkowo chodze na silownie - bdb rezultaty
O matuchno. Dzieci czy wam słońce zaszkodziło, że na takie pomysły wpadacie.
Kuba93swdn napisał/a:
Czy to nam pomoże ;D??
Narazie to moze jedynie zaszkodzic, więc stanowczo odradzam takie zakupy .
Kuba93swdn napisał/a:
jak cos ucieczka, rozmowa, piesci a jak bedzie z 5 osob i bd butowanie to gaz i dzida a ostatecznie palka...
Ucieczka, rozmowya, pięści i gaz - to wszystko jest ok, ale jak będzie ich 5 to ani gaz, ani baton nie pomoże, a tylko gorzej sie skonczyc moze, a podczas butowania to juz na pewno.
No może szybkie użycie batona i nogi za pas się może przydać, ale pewnie za dwa dni będziecie iść tą samą drogą więc radziłbym się zastanowić...
Pimpek35 napisał/a:
Ja osobiscie bardzo bym sie zdenerwowal, gdyby ktos mi zaczal machac palka, gdy ja nie rzucam sie na goscia ze sprzetem (w zasadzie nigdy sie nie rzucam, jesli chodzi o porachunki to jedynie). Zabralbym sprzecik i tak urzadzil, ze nigdy by nie dotknal podobnej rzeczy.
I tak postąpi każdy normalny czlowiek (nie tylko jakis osiedlowy koks).
KamilSWDN napisał/a:
Czy umięjetnosc walki BOkenem ma cos wspolnego z pałka teleskopowa;D ?
Tak, oba przedmioty są długie i proste , a tak poza tym to już raczej niewiele. Jak macie kupować batony, to już lepiej z tym bokenem chodz po ulicy to przynajmniej smerfy, ani nikt inny nie będzie mógł wam nasrać w papierach.
Dodatkowo twoje pytanie podpowieada, że nie macie pojęcia o użyciu batona (może nie mieliście nawet w rękach), więc tym bardziej radze odpuścić, bo stracicie drogi sprzęt i jeszcze was nim pojadą.
KamilSWDN napisał/a:
Dodatkowo chodze na silownie - bdb rezultaty
Skoro trenujesz SW, to powinieneś wiedzieć, że to nie ma wielkiego wpływu na walkę.
KamilSWDN napisał/a:
(Kick Boxing, Biegam , Karate)
Jeżeli trenujesz KB i Karate, to gdzieś trener pewnie wam mówił jak wygląda walka zwieloma (podpowiedź: nic dobrego cie nie czeka ), a jak nie, to spytaj się któregoś trenera (albo obu) co by zrobił, gdybyś wyskoczył na ulicy do niego z pałką.
Pimpek35 napisał/a:
Jezeli jeszcze nie dostales od takiej grupki to nic nie kupuj. Jesli dostaniesz no to wtedy beda Twoje obawy uzasadnione.
Chłopak ma rację i proponuje to potraktowac jak zyciową radę
I nie przesadzać z siłownią panowie, bo młodzi jesteście i jeszcze sobie krzywde zrobicie.
A tak swoja drogą to skąd dzieciaki w tym wieku mają tyle kasy na takie rzeczy
Ostatnio zmieniony przez gumowygargulec 2009-03-22, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
To musialbys byc strasznie ograniczony, zeby znalezc sie w sytuacji, gdzie 4 wyszloby z kazdej strony z kastetami :D Kto chcialby lac gimnazjalistow kastetami po prostu ot tak sobie?? Az tylu psycholi to jeszcze nie ma. Nawet z takiego kwadraciku mozna sie wydostac.
Czyli tak:
4 ziomkow z kastetami na was idzie. Jak sam napisales, nie ma szans na ucieczke, a lania dostac tez nie chcesz prawda??
1. zostajesz z kolezka w koleczko i spokojnie rozmawiacie z chlopaczkami:
a) chlopaczki traca cierpliwosc i dostajecie bęcki
b) chlopaczki beda tak laskawe, ze puszcza was wolno (mozliwe male urazy)
2. Atak na kolezkow
a) skonczy sie porzadnymi bęckami + urazy od sprzetu jaki posiadali
b) skonczy sie porzadnymi bęckami + urazy od sprzetu jaki posiadali + urazy od sprzetu jaki mieliscie WY
Jak widzisz, nic nie da TObie to noszenie broni, a nawet mozesz tym dostac. Zakup takich przedmiotow nie jest zadnym rozwiazaniem. W takiej sytuacji jestes zmuszony, uciekac lub chociaz probowac, albo stac spokojnie i czekac. Czy z bronia czy bez i tak dostaniesz, a przeciez tego nie chcesz prawda??
Ja mialem kiedys taka sytuacje. Szeldme z kolega do kosciola na rozaniec jakis czy cos (czas bierzmowania to trzeba bylo) i typ wola -"macie ognia"? (jakies 20+ lata chlopak). Idziemy dalej, zauwazam, ze idzie za nami zblizajac sie do nas (Kolezka noga skrecona, wiec nie uciekne bez niego). Zlapal nas za karczycha i mowi "nie chcieliscie gadac tutaj to tam sobie pogadamy" i prowadzi nas do swoich 2 czy 3 kolezkow. Po drodze tam pomachal troche kolanami w gore jakby chcial nam pokazac, ze zaraz wyapiemy na miske i cos gada do nas (schlany, nie zrozumialem nic). Zaprowadzil do kolezkow, puscil nas a oni tam sie smieja... Wzial kolezke mojego jakis od nich, dal mu szluge i powiedzial, ze ma znalezc ogien u kogos i odpalic i przynies mu zaraz. Kolega poszedl w misje, wiec ja czekalem tam z nimi. Najpierw chcieli mi dac browara, potem cos gadal do mnie tamten co nas przyniosl (nie skumalem znow). No i tamten cos mi grozil, rekami machal przed twarza, ale nic nie robilem, odsuwalem sie. Kolezka po chwili wrocil ( po probie nawiazania przeze mnie kontaktu z chlopaczkami) i dal mu szluga. Puscili nas wolno i poszlismy do kosciola :P
1. Stawialbym opor:
a) dostalbym oklep od jego przytomnych kolezkow, z jakimi nie mialbym szans jesli chodzi o mase, budowe, jak i kolezka. i to chyba jedyna opcja
2. Moglbym uciec.
a) ale co z kolezka? skrecona noga, nie mogl biegac. Wkurzyliby sie i dostalby oklep...
b) dogonilby mnie ktorys z chlopaczkow i wracam do punktu 1.a)
3. Liczylem na dobroc chlopaczkow, taka opcje wybralem i nie bylo czego zalowac.
Czy ja wiem czy siła nie ma znaczenia w walce...Siła + Db technika ...bądz co bądz siła napewno sie przyda.
Heh ten kto chodzi na siłownie nie znaczy,że jest silniejszy.
KamilSWDN napisał/a:
ale takich 4 z kastetami...kazdy z innej strony to przeciez nie ma szans ucieczki a lanie dostac to tez niezbyt - Wiec?.
No to mówisz im,że jak Cię nie pobiją to dasz im pieniądze...Potem zgłaszasz na policji
wymuszenie+zastraszenie i zawiasy,lub jeśli niepełnoletni to kurator lub poprawczak.
Nie mów,że pójście na policje jest niehonorowe bo jeśli oni w 4 z kastetami chcą Cię bić to niby jest honorowe.We 2 nawet jeśli macie pałki a Oni gdy blisko podejdą to raczej i tak i tak nie dacie rady.
myśle ze te 85 kg 3 powtorzenia to naprawde, nie jest duzy cięzar.
Może troche z nogami przesadzam.
Policja mowisz...Znam paru gliniarzy ale co mi to da? Walne ich z Ucha to juz moge nie wychodzic na miasto .
Wiem że czasem warto pogadać - czasem uciekac.
Z Tymi 4 kolesiami z kazdej strony to troche przesadzilem .
Nawet jeśli będzie ich 2 , warto chyba wyjąć batona zeby ich wystraszyć.
Idąc z dziewczyna, uciekac nie będe bo to byloby przykre - Może masz racje, warto pogadac, CZasem liczyc na szczescie ze akurat radiowoz bedzie przejezdzac obok nas, znajomi beda szli.
Idąc z dziewczyna, uciekac nie będe bo to byloby przykre
Wiesz dziewczynie może zaimponować wyjście z takiej opresji bez szwanku bo jeśli bedziesz się przy niej bił z 4 to raczej nie zapewni jej to bezpieczeństwa.
Cytat:
myśle ze te 85 kg 3 powtorzenia to naprawde, nie jest duzy cięzar.
Taki ciężar w wieku 3gimnazjum to według mnie jest bardzo dużo,ponieważ w wieku 15lat powinno się robić np. mniej a 4x10 niż 3 razy 85kg.
KamilSWDN napisał/a:
Policja mowisz...Znam paru gliniarzy ale co mi to da? Walne ich z Ucha to juz moge nie wychodzic na miasto .
A co tam się takiego dzieje?
KamilSWDN napisał/a:
Nawet jeśli będzie ich 2 , warto chyba wyjąć batona zeby ich wystraszyć.
Czasem może to być dobre wyjście,ale czasem nie...Jeden podleci trafisz go,ale drugi też Cię trafi i wtedy Cię przeklepiął.