Witam,
niedawno zakupiłem hartowaną pałkę teleskopową 16". Zauważyłem w niej pewien problem. Chodzi o to, że zbyt łatwo się otwiera. Jest zbyt luźna. Z racji jej niewielkich rozmiarów często noszę ją w kieszeni. W trakcie bardzo szybko metalowa rurka samoistnie lekko wysuwa się z rękojeści. Przy okazji tego "klekoce". Czy to jest normalne przy batonach czy to jakaś wada? Co najlepiej zrobić w tej sytuacji?
Dzięki i pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-07-24, 23:16 ]
Dodam, że batona zakupiłem w 1 z salonów firmowych bron.pl, więc nie jest to żadne gówno z bazaru itp. ;)
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-07-24, 22:39
O ile mi wiadomo "samoistnie" teleskop nie powinien się otwierać. Na moje to pewnie jakaś wada.
Skoro kupiłeś w salonie firmowym to idź i powiedz, że coś jest nie tak. Może wymienią, albo naprawią.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-07-25, 09:50
Jezeli to cos lepsiejszego (naprawde firmowego) to zapewne, jak napisal Michal_5_fcb, wada konstrukcyjna i wtedy jedyny argument to gwarancja.
Jezeli jednak to byl tani towar (cos w ten desen -> http://www.bron.pl/shopbr...wa-gietka/12842 <-) to jest mozliwe, ze juz tak byc powinno, bo takie rzeczy zdarzaja sie przy tanim sprzecie, ale nawet jesli to i tak najpierw gwarancja w lape i sprawdzic w sklepie-a moze wykombinujesz zwrot/wymiane (ale szanse sa male) towaru... niech sami sie glowia co zrobic z tym fantem - oni musza sprzedawac sprzet bezpieczny w uzytkowaniu, a jezeli wysowa sie 'samoistnie' to tego warunku nie spelnia.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski