Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wioską
Autor Wiadomość
openhaga

Wysłany: 2009-07-23, 12:06   Problem z wioską

Witam!

Mam problem z ludźmi z wioski. Wyjechałem na wakacje do dziadków na działkę. Jestem z moimi przyjaciółmi na polance podchodzi do nas grupa nastolatków z wioski chcą pokazać jacy oni silni. Kilka razy dostałem już od nich po głowie a to za sprawą mojej fryzury. Ale mniejsza o to. Miałem już sprawę w sądzie o pobicie. To ja byłem pobitym ale warunek sądu był taki że nie dostaje kary chyba, że przypadek się powtórzy.

A więc przejdę do mojego pytania. Szukam broni legalnej za której użycie w sytuacji zagrożenia nie będę odpowiadał. Mam 16 lat więc jestem niepełnoletni. Mógł bym im oddać bez broni ale to skończyło by się nie tylko kilkoma bombami w twarz. Liczę na pomoc z waszej strony. Z góry dzięki.

Doberman 

Wysłany: 2009-07-23, 12:24   

Kup sobie straszak :-P

Cytat:
Miałem już sprawę w sądzie o pobicie. To ja byłem pobitym ale warunek sądu był taki że nie dostaje kary chyba, że przypadek się powtórzy.

Ty byłeś pobity i miałeś zostać ukarany?

Sajgon 

Wysłany: 2009-07-23, 12:34   

Doberman napisał/a:
Ty byłeś pobity i miałeś zostać ukarany?

W tym kraju to bardzo możliwe ... ;p
Możesz gazem pieprzowym ich popsiukać, ale gaz tez nie jest legalny.
Nie wiem no, z legalnej broni to chyba tylko jakis kij xd
Zresztą co masz na mysli mowiąc, że na bombach w ryj by sie nie skończyło i dlaczego nie chcesz i porechotać bez broni? ;> Naet jeśli byś im coś zrobił to mniejsza kara niż jakbyś na nich najechał kijem.

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

openhaga

Wysłany: 2009-07-23, 12:39   

Mam pistolet na kulki do asg na gaz moge kupić kulki metalowe i będzie po sprawie ale nie chce tego zrobić bo moge trafić do poprawczaka:P A mówiąc nie skończy się na kilku bąbach to znaczy że musze mieć wielką przewage z moimi kumplami bo ostatnio jakiegoś kolesia wysłali rką do szpitala bo im powiedział wypierdalać z działek. Myślałem o 4 batonach dla mnie i moich kolegów jak byśmy ich spizgali to by już się nie pojawili. ale coś co będziemy mogli użyć w samoobronie

Sajgon 

Wysłany: 2009-07-23, 12:45   

openhaga napisał/a:
Myślałem o 4 batonach

Ło jezuuu oO'
To ile ich jest, że chcesz w 4 z batonami na nich leciec? xd
A jeśli chodzi o coś do samoobrony to musisz mieć min 18 lat(może kolega? xd_żeby Ci batona sprzedali czy gaz.
Jak oni się uważają za takie bossy i pomiatają miastem, to warto im sprzedac wpier*ol ;]
Wiesz, zawsze możesz założyć kominiarkę i w nocy ich doryć, a pozniej jedziesz do swojego miasta ^^' xD

openhaga

Wysłany: 2009-07-23, 12:55   

Ktoś musi się tym zająć oni nie powinni w ogole wchodzic na te działki ale nikt im tego nie zakaże. Musze zebrać małą grupkę i wykurzyć ich z działek.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2009-07-23, 13:01   

Zastanów się co piszesz. Za użycie każdej broni wyjdziesz gorzej niż za gołe ręce, jeśli Cie wkręcą nawet nie w napaść, to w udział w bójce, albo przekroczenie obrony koniecznej.
Jesli nie jesteś w stanie zapanować to sie stamtąd zabieraj i tyle.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

openhaga

Wysłany: 2009-07-23, 13:10   

to nie sprawiedliwe że oni mogą się rządzic a jak ktos chce coś zrobic to nie może. Faktycznie masz racje. Dobra proszę o zamknięcie działu. Następnym razem nagram całe zdarzenie i pójde na policje i po sprawie. Dzięki

Sajgon 

Wysłany: 2009-07-23, 13:17   

Właśnie to napisałem
"dlaczego nie chcesz i porechotać bez broni? ;> Naet jeśli byś im coś zrobił to mniejsza kara niż jakbyś na nich najechał kijem."
No nie sprawiedliwe, ale co zrobić xd
Chyba, że będziesz miał dużo świadków, że to oni Cię zaatakowali, to może się odratujesz xd

djmati90 

Wysłany: 2009-07-23, 15:48   

Podam 2 autentyczne historie z moich okolic:
1) kolega wychodzi z supermarketu podchodzi do niego podpity kolo i zażądał od niego kasy 0_0 moj znajomy powiedział ze mu nie da i żeby sie odczepiłe ten go zaczoł młócić
kolega przyja pozycje bokserską lewyprosty prawy prosty lewy sierp na szczeke. Pijaczek się przewrócił znajomy poszedł na policje zeznać co się stało <miał świadków>. koniec konców jego zeznania zgineły a on dostał 2 lata w zawieszeniu za złamany nos albo szczęke <juz niepamiętam>.
2) Inny znajomy poszedł na mecz drużyn X z Y wpadła 30 osobowa ekipa Z znajomy z nie zdążył uciec skopali go i zostawili. Wpadła policja zwineła kolege i postawiła mu zarzut o napad na funkcjonariuszy i prowokacje zadym. Wyrok zakaz stadionowy+chyba 3 lata zawiasów :shock:

Jeśli masz problem z wiesniakami to zastanów się nad rozwiązaniem bo mozesz wpasc w kłopoty

Płaku 
Kick-Boxing

Wysłany: 2009-07-24, 15:08   

"Firma" chyba ma racje z tym "JP na 100 %" :-P

openhaga

Wysłany: 2009-07-25, 19:03   

Tak sobie pomyślałem. "a ludzie się plują na anarchie" A tak naprawde to widze że jednak każdy się pluje na system:P. Co do twoich kolegów mnie spotkało coś podobnego ale nie dostalem kary:).

djmati90 

Wysłany: 2009-07-25, 20:04   

openhaga napisał/a:
Tak sobie pomyślałem. "a ludzie się plują na anarchie" A tak naprawde to widze że jednak każdy się pluje na system:P
anarchia co innego a podkręcanie statystyk przez takie frajerskie manipulacje co innego

IGREK 

Wysłany: 2009-07-26, 12:38   

konfident

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-07-26, 14:08   

Płaku napisał/a:
"Firma" chyba ma racje z tym "JP na 100 %" :-P

ja też ich chyba zaczynam rozumieć ...

Odpowiedz do tematu