Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rodzaje noży
Autor Wiadomość
Attyla 

Wysłany: 2007-09-02, 12:27   Rodzaje noży

Zastanawiam się nad kupnem noża do samoobrony i chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy noże są najlepsze (cena do ok. 100 zł). Z jakiej stali noże są najwytrzymalsze i najwygodniejsze do użytku. ( Wolałbym składany ale inne też mogą być)

dc_amok 
usque ad necem

Wysłany: 2007-09-02, 12:45   

"Zastanawiam się nad kupnem noża do samoobrony i chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy noże są najlepsze (cena do ok. 100 zł). Z jakiej stali noże są najwytrzymalsze i najwygodniejsze do użytku. ( Wolałbym składany ale inne też mogą być)"

hm do samoobrony powiadasz, zanim zaczniesz się bronić nożem zobacz to http://treningowe.republika.pl/przestroga.htm , a co do noża kup najtańszy jak jak użyjesz to pozbędziesz się bez żalu albo jak zobaczysz patrol policji to wywalisz do śmieci też bez żalu (policja niema prawa cię obszukać bez uzasadnienia i wylegitymować bez uzasadnienia między 6.00 rano 22.00 wieczorem),poza tym do samoobrony leprzy baton (pałka teleskopowa) walisz po łapach i nogach to odstrasza albo paralizator(ale trzeba pieścić odsłonięte części ciała)

Attyla 

Wysłany: 2007-09-02, 13:06   

A co powiecie o nożach rzutkach, jakie są dobre. I broń Boże niechcę ich użuwać do celowania w ludzi tylko dla zabawy i przyjemności.

dc_amok 
usque ad necem

Wysłany: 2007-09-02, 14:16   

żutki są tanie , fajnie się też nimi wywija , no i mozesz wykożystać tarze do lotek:D

[ Dodano: 2007-09-02, 14:18 ]
tarcze :D (literówka)

xseper 

Wysłany: 2007-09-02, 16:25   

zawsze chciałem sie puczyś sie rzucać nozami:D..... ale do broni bym tego nie zakwalifikował

Desperado tantaran

dc_amok 
usque ad necem

Wysłany: 2007-09-02, 16:43   

uczyłem się żucać nożem ale powiem ci niepotrzebnie, zmienisz nóż i zaczynasz od nowa, źle ocenisz odległość i lipa odbija się od celu i wraca, iuż wole żucać toporkiem lub siekierą

WeRs 
http://maxxx.pl.tl

Wysłany: 2007-09-03, 11:51   

NIE KUPUJ NOZA DO SAMOOBRONY :evil: :evil: wiesz czemu na nóz sie mówi KOSA??? bo śmierc chodzi z kosą 8-) :!: niemowie ze podejdziesz do kogos i wsadzisz mu kose w szyje jak w masełko ale podejdzie do ciebie 2 typkow i beda chcieli cie okrac wyciagniesz nóz zeby ich przestraszyc zacznie cie sie szarpac i nagle zobaczysz krew na rekach ................................ kup sobie gaz albo baton a shuriken sie ktos zwas bawił rokminiam czy sobie nie kupić na zajawke ???

dc_amok 
usque ad necem

Wysłany: 2007-09-03, 12:25   

"NIE KUPUJ NOZA DO SAMOOBRONY wiesz czemu na nóz sie mówi KOSA??? bo śmierc chodzi z kosą niemowie ze podejdziesz do kogos i wsadzisz mu kose w szyje jak w masełko ale podejdzie do ciebie 2 typkow i beda chcieli cie okrac wyciagniesz nóz zeby ich przestraszyc zacznie cie sie szarpac i nagle zobaczysz krew na rekach ................................ kup sobie gaz albo baton"

zgadzam się z tobą w pełni WeRs, chwila paniki i ciach , z obrony koniecznej przejście na zabujstwo , bo jak nie masz wysoko postawionych starych i forsy to ty będziesz winien nie napastnik , co za czasy trzeba się dać pobić bo bronić niewolno :evil:

[ Dodano: 2007-09-03, 12:30 ]
Attyla jak masz wątpliwości to wejdź na tę stronę http://treningowe.republika.pl/przestroga.htm

[ Dodano: 2007-09-03, 12:35 ]
http://www.krzysztof.andrelczyk.org/?q=node/14 tu są opisane kłamstwa na temat walki nożem

WeRs 
http://maxxx.pl.tl

Wysłany: 2007-09-03, 13:57   

No ale nóż nie sluzy do obrony to najgorsza broń na ulicy i szkoda ze tak latwo dostempna kazdy ma nóz w domu w rekach nożównika (kogoś kto umie tym sie bawic naprawde) to śmiercionośne nażedzie łatwo go schować łatwo wyciągnąć prawziwy nozownik niepodejdzie do ciebie z wycignietym nozem on go wyciagnie w sekunde zada rane (niedajboze smiertelna) i schowa w nocy nawet niezobaczysz tego noza tylko nagle zobaczysz swoja krew a jak sie nieznasz na walce nozem to mozesz zrobic nieswiadomie starszna gupote rozetniesz komus jedna z 5 tetnic i smierc na miejscu odebrał bys komus zycie bo ci chciał zabrac telefon albo pieniadze ja bym juz wolał mu oddac ten telefon chyba ze mialbym czym sie bronc (butelka , płaka co kolwiek) raz na awanturze pod takim klubem podlecieł do nas koles z nozem taki krutki kozik ja podniosłem plytke chonikowa i zuciłem mu pod nogi kumpel zucił w niego butelka po piwku kolo dostał w łep pałd............

Attyla 

Wysłany: 2007-09-03, 18:08   

Te zdjęcia wyglądają naprawde okropnie, jak zobaczyłem to pierwsze to aż mi się zrobiło niedobrze. Pierwszy raz widziałem coś takiego

xseper 

Wysłany: 2007-09-03, 18:22   

ja też twierdze że od noża lepszy będzie gaz albo teleskop (polecam gaz - przy średnich umiejętnościach mozna załatwić 3 łepków naraz)

a ajk chcesz się pobawić w trenowanie + samoobrone to polecam nunuczaku (nie wiem jak sie pisze więc zpolszczyłem). Bardzo groźna broń ale nie smiertelna, pozatym kupa zabawy przy ćwiczeniach:)

dc_amok 
usque ad necem

Wysłany: 2007-09-03, 22:49   

xseper widziałeś nunchaku w akcji na żywo? ja tak sam używałem na ulicy , jak raz trafiłem gościa w twarz to padł zalany krwią a gapie szeptali "zabił go" na mje i jego szczęście przeżył, baton hmm, kumpel jeżdził w ochronie podczas "inwazji mocy " opowiadał jak walną gostka batonem to jak odieżdżali to koleś jeszcze leżał w trawie (pare godzin) , pużniej słuchał wiadomości spietrany czy nikt nie zginął

xseper 

Wysłany: 2007-09-03, 23:06   

niestety... rzeczywistość jest taka jaka jest; i jak człowieka ktoś napada to ryzyko zawsze jest. No chyba że jako broń do samoobrony weźmiesz sobie rękawice bokserskie - wtedy nikomu nie zrobisz krzywdy (ale naciągając dalej: dres pod gradem ciosów się cofa, potyka o kraweżnik, rozwala potylice o beton (bo akurat trafił na drógi krawężnik) i umiera.)

dc_amok 
usque ad necem

Wysłany: 2007-09-03, 23:13   

xseper to nie była samoobrona byłem napastnikiem

[ Dodano: 2007-09-03, 23:16 ]
chcesz pogadać jestem właśnie na gg, a propos spędziłem w łodzi jakieś 3 miesiące , pracowałem przy remoncie akademi sztuk pięknych a nocowałem na bautach/bałutach nie wiem jak to się pisze fajna dzielnica 8-)

xseper 

Wysłany: 2007-09-04, 00:04   

bałutach:) wiem że fajna, bo tam mieszkam

Odpowiedz do tematu