Nigdy nie nosilem przy sobie zadnej broni :) Trzeba oczywiscie pamietac o konsekwencjach noszenia takowej. Kastet absolutnie zabroniony, zlapie Cie policja i problemy. Gaz podobno od 18 roku zycia o.O a z batonem nie wiem jak to jest ;) Noz mozna nosic do iluśtam x,x cm. Kiedy gdzies wychodze, jest ciemno i niebezpiecznie no to chowam glebiej telefon, kase i ide ;P
Zawsze mozna uciec albo obic miche.
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-02-01, 20:55
Możesz nosić katanę, albo maczetę i tak Ci nie mogą tego zabrać ... Nie ma czegoś takiego jak wielkość noża to iluś tam cm. A jak ktoś Cię złapie z "kanciastym kółkiem do odkręcania hydrantu" to jakim prawem mogą Ci coś zrobić, możesz powiedzieć, że jesteś synem hydraulika.
Ja sie martwie o tych, ktorzy potraktuja to wszystko powaznie :P Te wypowiedzi, ktore powinny miec jakis dopisek ostrzegajacy przed niepoprawnym zrozumieniem tresci czy cos takiego, moga zrobic komus krzywde ;p
witam,
co sądzicie o drewnianej rękojeści od skakanki jako o broni do zadawania uderzeń (coś w rodzaju kubotana-yawary)?
Czy warto takie coś sobie "zmajstrować" i czy nie rozpadnie się po silniejszym ciosie?
Taka rękojeść jest w środku pusta i przez to lekka. Myślałem też nad tym, żeby zalać jej wnętrze czymś, np. gipsem. Po zastygnięciu byłaby ciężka i zabójcza...
Czekam na Wasze spostrzeżenia.
Pozdrawiam.
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-03-08, 17:42
Jak dla mnie przestrzelony pomysl.
Toc na upartego to niby czemu nie, ale czy nie prosciej poprostu wystrugac sobie odpowiedni kawalek drewna? I gipsu nie trzeba
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Mam do Was 3 pytanka:
1.Co sądzicie o takiej "zabaweczce":
http://www.specshop.pl/pr...roducts_id=6582
Warto się w takie coś zaopatrzyć? Skuteczne jest aby to, czy to tylko chwyt reklamowy?;)
3.Jakie jest wasze zdanie na temat kabur do gazów? Plus to na pewno szybsze użycie niż np. wyciągając puszeczkę z kieszeni.No i w kaburze raczej się nie rozpyli,a w kieszeni już może. Minus-kaburę może dostrzec napastnik...
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-08-03, 10:19
1. Co to kur*a jest? Sorry, ale nie kojarzę pojęcia "pióro taktyczne" Może mógłby ktoś to wytłumaczyć? I dalej:
Marco1979 napisał/a:
Skuteczne jest aby to
Do czego ma być skuteczne? Bo chyba nie do walki.
2.
Marco1979 napisał/a:
Wytrzyma to silniejsze uderzenie?
Dlaczego miałby nie wytrzymać? Jeżeli zdzielisz innego człowieka tym to wątpię żeby się połamało.
Marco1979 napisał/a:
.Jakie macie zdanie na temat batonów firmy Miltec?
Nie znam firmy, ale jeżeli dają gwarancję itp. to możesz wziąść. O ile gdzieś nie znajdziesz tańszego (nie znam się na cenach teleskopów)
3.
Marco1979 napisał/a:
Minus-kaburę może dostrzec napastnik
Zobaczy kaburę z gazem przestraszy się i ucieknie..
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Wysłany: 2010-08-03, 12:43
Jako że kilka osób poruszyło ten temat, to mógłby ktos mi wytłumaczyć co to jest ta yawara ? Tzn, jak się tym walczy, bo wygląda bardzo niepozornie (przynajmniej osobie takiej jak ja) Google wyjątkowo mało wiedzą, a na YT to tylko zobaczyłem że yawara to jakaś sztuka obezwładniania przeciwnika, btw bardzo fajnie to wygląda
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-08-03, 20:06
Marco1979 napisał/a:
Skuteczne jest aby to, czy to tylko chwyt reklamowy?;)
Skuteczne, skuteczne. Pismo ksztaltniejsze wychodzi i bledow jakby mniej ;)
Marco1979 napisał/a:
akie macie zdanie na temat batonów firmy Miltec? Wytrzyma to silniejsze uderzenie?
Z ta firma sie nie spotkalem, a cena jest naprwde z pogranicze miedzy czyms dobrym a sztrotem. To co moge spokojnie polecic to ASP'ki - rzecz chyba niezdzieralna.
Marco1979 napisał/a:
Jakie jest wasze zdanie na temat kabur do gazów?
Z czasem na pewno nauczysz sie ja szybko wyciagac, ale taka rzecz wymaga przestrzeni mnie najbardziej odstrasza.Co do widocznosci to wlasnie raczej plus, o czym zreszta napisal Michal, bo raczej ciezko poznac czy to olowiak czy zagazowany ;)
jako pancerz może posłużyć dobre ubranie typu skurzana kurtka i dobre jensy oraz czapka
jako broń tu mi się podoba pomysł z paskiem u spodni można też zrobić domowej roboty breloczek z żelaznymi kulkami na końcu łańcucha lub taż posłużyć się długopisem lub ołówkiem.To wszystko jest chyba legalne no nie.