Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Substytut broni
Autor Wiadomość
Mad Max 

Wysłany: 2008-03-22, 20:42   Substytut broni

Panowie wpisujcie tutaj czego byście użyli jako substytutu broni, jaka rzecz w jakiej sytuacji, co nosić przy sobie by było jednocześnie praktyczne i efektywne w walce, a co nie powodowałoby niezdrowego zainteresowania policji, czego użylibyście w walce np. w knajpie.
Podzielcie się pomysłami jak i jaki przedmiot niemający nic wspólnego z bronią, stał się nią

Ja może zacznę
Prawie zawsze mam przy sobie batona, chyba że no poprostu nie wypada to noszę w wewnętrznej kieszeni metalowe pióro ok. 14 cm długości, porucz tego na prawej ręce mam 2 kakute(takie pierścionki z 3 kolcami) :mrgreen:

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-03-22, 20:58   

Temat niebespieczny, bo moze sie nipowolanym osobom przydac :-P

Pisze co mi przychodzi do glowy bo sam chodze na czysto:
-zapalniczka - w piesci podobno dobrze wplywa na przeciwnika (MsterKill chyba cos o tym wie)
-łancuch - niektorzy nosza cienki łancuch przy spodniach (taki nie rzuca sie w oczy)
-shuriken - latwo ukryc, ale jak psy znajda to rzeba liczyc sie z konsekwencjami
-no i procz tego moga byc wlasnie dlugopisy, zakupy, klucze do domu, pultorak :-P , itd.
Ostatnio zmieniony przez shinra 2008-03-22, 21:02, w całości zmieniany 1 raz  

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-03-22, 21:02   

shinra napisał/a:
shuriken

mozecie mi wyjasnic jak jest z uzyciem shurikena?jakie sankcje za takie cos grożą? :roll:

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-03-22, 21:04   

Kary jak za kazda inna bron biala (choc chyba nie sa wymienione w KK)

Horus 
Muay Thai

Wysłany: 2008-03-22, 21:11   

- Baton lub kawałek grubego kabla z izolacją. Oba narzędzia mają tę samą funkcję.
- Rękawice bojowe/wojskowe/policyjne z płytkami na kłykciach.
- Buty z utwardzanymi czubami (niekoniecznie glany).
- Ochraniacze na piszczele. Mówię tutaj o tej wersji, która z wierzchu jest pokryta czymś twardym i najlepiej sklepanym na kant. Sprzęt tylko dla ludzi z fantazją.

Co do ochraniaczy, to suspensorek nigdy nie zaszkodzi. Słyszałem też o ludziach, którzy łażą w kolczugach po mieście, ale nie wiem czy ma ich to jakoś specjalnie ochronić.

Mad Max 

Wysłany: 2008-03-22, 21:13   

Tylko że za broń białą nie mogą ukarać, ani jej zabrać, mowa tu tylko o broni białej czyli takich form które nie przypominają beja, nie są nunchacku i kuszą...jako narzędzie niebezpieczne taka broń jest klasyfikowana dopiero po użyciu...
Fakt niebezpieczny, ale kozaki wolą chłeptać browar i naparzać słabszych niż podejrzeć jakiekolwiek forum(takie przemyślenia socjologa :mrgreen: )

KaMaSx 

Wysłany: 2008-03-22, 21:17   

hehe... Shinra dobrze napisałes, niebezpieczny temat :-P :lol:

Mi sie wydaje ze najlepiej baton sie by przydał :-P niewiem nigdy z niczego innego nie korzystalem :-P porpstu nie lubie sprzetu :lol: szczerze mowiac to bardziej ufam w swoje mozliwosci niz jakies batony czy cos :lol: :-P

WeRs 
http://maxxx.pl.tl

Wysłany: 2008-03-23, 10:20   

Horus napisał/a:
Ochraniacze na piszczele. Mówię tutaj o tej wersji, która z wierzchu jest pokryta czymś twardym i najlepiej sklepanym na kant. Sprzęt tylko dla ludzi z fantazją.
Ja czasem zabieram ze sobą ochraniacz na zęby ale naszczescie sie jeszcze nie przydał

Jka juz musicie nosic jakis sprzet przy sobie to nauczcie sie go wyciągać szybko i efektownie a czasem tylko to wam wystarczy w walce

MasterKill 
Były moderator:P

Wysłany: 2008-03-23, 11:08   

shinra napisał/a:
Pisze co mi przychodzi do glowy bo sam chodze na czysto:
-zapalniczka - w piesci podobno dobrze wplywa na przeciwnika (MsterKill chyba cos o tym wie)
no cos o tym wiem...hehe nie lubie gdy przeciwnik ma zapalniczke... :-P a ja nosze przy sobie batona jak wiem ze spotkam kilka osob ktore mnie nie lubia a ja ich... a kastet to juz w naglych wypadkach:D kastet sie szybciej wyciaga i wzbudza taki strach w oczach przeciwnika tak samo jak baton ale go trudniej wyciagnac

osobiscie nie polecam zapalniczki bo jak trafisz przeciwnika to moze wybuchnac a wtedy tracisz cenne sekundy na wyrzucenie...

Horus 
Muay Thai

Wysłany: 2008-03-23, 11:31   

Dobre rękawice, buty i ochraniacze mają to do siebie, że nie trzeba ich wyciągać, zawsze są na miejscu. Jako broń psychologiczną zawsze można trzymać siekierkę pod kurtką, efekt murowany :mrgreen: .

Tak na serio chyba jedyną bronią, którą możesz wyjąć w dość krótkim czasie i zastosować tak, żeby nie mieć poważnych kłopotów z policją, jest gaz obronny.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-03-23, 12:31   

Fakt zeby po zastsowaniu nie miec klopotow tylko gaz, bo nawet wlasna piesc to dla nich za duzo.
Co do kolczugi to moj kumpel nosi taka bardzo gesta (ale o dziwo lekka) kolczuge. Łączenie oczek chyba Europejskie 4 w 1 czy jakos tak to sie nazywa.

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2008-03-23, 13:14   

Z co z kastetem czy uzycie jego jest bardziej karalne niz użycie batona?
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Horus 
Muay Thai

Wysłany: 2008-03-23, 13:15   

4w1 to standardowa kolczuga, ze stosunkowo rzadka jeśli chodzi o grubość. A jeżeli jest lekka to podejrzewam, że nie jest zrobiona ze stali ani ze zwykłego żelaza (zakładałbym, że ogniwa są z aluminium), więc jej wartość obronna jest raczej niewielka.

Amadi 

Wysłany: 2008-03-23, 19:18   

Wyciągasz kose i straszysz gościa że mu potniesz pachwiny efekt gwarantowany :mrgreen:

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2008-05-27, 16:12   

Swojego czasu się kosę nosiło i gdyby się nie rozpadła to bym nosił dalej.

Bardzo morderczą rzeczą, którą każdy może nosić przy sobie i jest legalna są... uwaga, uwaga... nożyczki do paznokci. Takie wąskie, specjalne do skórek. Chwytasz jak kastet, że przechodzą między 2 a 3 palcem i dźgasz. Tylko komu by się to chciało nosić...

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Odpowiedz do tematu