Trochę przesiedziałem w necie w temacie: gazy pieprzowe i jeśli chodzi o umarexy to jest to podobno słabizna. Może zadziałać ale niekoniecznie na każdego i niewiadomo na ile czasu.
Po pierwsze, skąd wiecie, że ten gaz ma 10%OC? Z portalu bron.pl? Ja miałem osobiście pojemniczek tego gazu w rękach i nie było na nim nawet wzmianki o zawartości OC, a taka powinna być na pojemniku gazu.
Po drugie, w linku umarexu 40ml piszą, że ma 10% OC, a już w linku tego większego 50ml, że ma już 3 %:)) No to jak to jest?
Po trzecie, o ostrości gazu pieprzowego świadczy poziom jednostek Scoville'a (SHU)- Umarex tego nie ma...
Po czwarte, skoro ten gaz jest podobno taki dobry, to dlaczego jest taki tani? (12 zł). Dla przykładu- Walther pro secur, który też ma 10%OC kosztuje ok. 65 zł...
W razie czego mnie sprostujcie:)
Czy testował ktoś z Was na kimś ten cały Umarex?
Pozdr.
Mawashi, wspomniałeś w jednym z poprzednich postów o gazie umarex perfecta. Jaka jest Twoja opinia o tym gazie? "Testowałeś" go już na kimś? Ten gaz jest bardzo tani, a tani nie oznacza z reguły skuteczny...
Pozdr.
no niestety nie miałem okazji testować na rywalu, jedynie sobie mogłem psiknąć [ale tego nie zrobiłem], na yt można zobaczyć video jak kolesie sobie psikają
jak napisałem posiadam:
'Animal Stop perfecta 110' oraz drugi, KO Pfeffer JET - w strumieniu
JET
i jak narazie chodzę z tym pierwszym
Edit:
Zapomniałem napisać, że testowałem, pies mnie zaatakował to go oblałem i się uspokoił
Mawashi, odpuść sobie te 2 gazy...
To są niemieckie gazy, a niemieckie gazy mają opinię słabych. Na psa zadziałały, bo pies ma kilkukrotnie większe powonienie niż człowiek. Na człowieka mogą nie zadziałać, albo zadziałać z opóźnieniem, co nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem...W parze z ceną rzadko kiedy idzie skuteczność.
Widziałem ten filmik na yt. To jakieś leszcze, na których zadziałałby nawet czosnek:) Na zapitego pakera ten gaz mógłby okazać się niewystarczający.
Dobry gaz to taki, który zawiera conajmniej 10%OC i 2 mln SHU. Takich szukaj. Nie sugeruj się tą cizią na bron.pl, która go zachwala:)
Macie jakieś opinie o gazach? Może założymy osobny temat o tym, tylko chciałbym mieć pewność, że zostanie podtrzymany:)
Pozdr.