Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-10-01, 16:29 Walka bronią na ulicy
Mam pytanie dotyczące walki białą bronią (starożytną) na ulicy. Nie chodzi mi tu o katane, tylko np. o tonfe itp. Jakie są szanse obrony realnej i przepisy prawne regulujące tą kwestie. Jeśli np. ktoś mnie zaatakuje ,a ja mu przygrzmoce tonfą w pape i coś mu się stanie to co? Jaka kara mnie czeka?
TONFA : Rodzaj pałki z jednym uchwytem poprzecznym [ Dla tych co nie wiedzą ]
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 998 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-10-01, 16:41
no zalezy jak koles podejdzie do ciebie bez broni i bedzie twojej postury a ty go przez łep tą tonfą i zaleje sie krwia albo bedzie mial uszczerbek na zdrowiu i super adwokata to amsz lipe bo twoje zycie nie bylo az tak badzo zagrozone a jak podejdzie do coiebie koles 2 raqzy wiekszy z kosa dziabnie cie w reke ty urzyjesz jakiejs sztuczki obezwladniajacej ze koles bedzie niegrozny ale nie zrobisz mu uszczerbku na zdrowiu to dostaniesz medal polskie prawo jest glupie jak amsz adwokata to zupelnie inaczej cie traktuja a tak to bazuuja na twojej glupocie albo w kodeksie jest napisane zamiast nuchako to nuczaków no to sory moze nie tonfa tunfa <lol2>
no ale wiesz moze sie nikt ne dowie ze przygrzałes mu w pape
_________________ WERS "Ból najlepszym nauczycielem ale nikt nieche byc jego uczniem"