Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Yawara
Autor Wiadomość
master96 

Wysłany: 2008-07-30, 20:31   Yawara

Słuchajcie panowie czy znacie jakieś techniki walki yawarą albo szkoły gdzie można się nauczyć walczyć bronią mi.yawarą

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-07-30, 21:49   

O Yawarze juz bylo i tam bylo chyba pokazane kilka przykladowych technik, ale zdaje sie ze ta podlega chyba bardziej pod style chwytane (nie jestem zupelnie pewien).
Ale bez uprzedniego przygotowania w tej konkretnej SW to raczej mysle ze to nie mialoby zbytniego sensu, takwiec musialbys sie tam troche zakrecic.
Samej nauki walki Yawara to raczej nie wydaje mi sie zeby ktos prowadzil, ale moge sie mylic.

master96 

Wysłany: 2008-07-31, 14:32   

sama nie wiesz no walka bronią w tym yawara ale może jest to w jakiejś SW typu. Kung-Fu czy coś innego

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-07-31, 15:47   

1) nie twoz na mnie wyobrazeniowych zmian anatomicznych :mrgreen:
2) jezeli chodzi o walke bronia (rozne rodzaje) to jest ona nieodzownym elementem starszych SW (a na pewno styli tradycyjnych) i smialo mozesz szukac walki bronia wsrod lepszych sekcji JJ, Aikido, TKD, VVD (jesli masz dostep) i wszelkich odmian Karate i Kung-Fu. Problem raczej moze byc w znalezieniu takiej sekcji w ktorej ucza walki bronia.
3) no i jest jeszcze gdzies nedawno wspomniana Escrema gdzie nauczyc sie mozna walki bronia ale nie nie mam pojecia jaka bronia ani jak to wyglada bo nigdy tego nie widzialem na wlasne oczy.

Odpowiedz do tematu