Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Вольн&
Autor Wiadomość
Lord_Frost

Wysłany: 2009-08-30, 18:30   Вольн&

Witam, mam pytanie, gdzie sie w polsce można nauczyć rzutów typu sumplex czy mielnica bez tej zapaśniczej, raczej śmiesznej formuły z pkt za opuszczanie kręgu itd, chodzi mi o samą walkę.W MMA jest ich sporo ale nie każdy umie i odważy się zrobić taki rzut więc są bardzo uproszczone.

Kilka zabawnych linków :)
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Doberman 

Wysłany: 2009-08-30, 18:48   

zapisz się na zapasy.

gadziu6

Wysłany: 2009-08-30, 19:14   

1.Pisze się suples.
2.Co to jest mielnica?
3.Zapasy nie są śmieszne jak chcesz się przekonac to idź na trening.
Życzę powodzenia.

MMAniak 

Wysłany: 2009-08-30, 21:19   

Śmieszny jesteś ty, nawet nie znasz nazw rzutów o które pytasz................. :evil:

Lord_Frost

Wysłany: 2009-08-31, 00:02   

MManiak, śmieszny to Ty jesteś,w Polsce sie z tymi rzutami po prostu nigdzie nie spotkalem albo maja inne nazwy ale znam ich rosyjskie i gruzińskie nazwy, dla ciebie 1 [cenzura moderatora]język obcy to za duzo i nic nie wnosisz do tematu wiec [cenzura moderatora] .

Gadziu6, dzieki bo od razu dochodze do lepszych zrodel w polsce jak mi powiedziales jak to tutaj sie nazywa i juz sobie poradze, mielnica to tez rzut tylko duzo trudniejszy i po innej zupelnie osi ale nie widze nigdzie na yt, w kazdym razie wielkie dzieki i pozdro.[/quote]Proszę o powstrzymanie się od epitetów. Dziękuję. Moderator.
PS. Idź na zapasy

MMAniak 

Wysłany: 2009-08-31, 10:45   

Jeżeli w Polsce się nigdzie z tymi rzutami nie spotkałeś to gdzie Ty żyjesz??? Widać, że nie masz żadnego pojęcia o sportach walki...
PS. Jak będziesz szedł do pracy to wpisz w swoje CV, że świetnie znasz język gruźiński.... wszędzie na to czekają :lol:

Lord_Frost

Wysłany: 2009-08-31, 17:35   

Wpisze ze znam angielski,niemiecki,rosyjski,polski i osetynski a Ty wpisz ze zaden jezyk obcy Ci nie pomoze bo masz [ustawa o kontroli publikacji i widowisk] i zobaczymy gdzie na Ciebie czekaja....
Nie takich cwaniakow przez siec juz widzialem jak plakali bo dostali kolano w zeby jak chcieli wejsc w nogi i teoria im nie pomogla wiec nie szpanuj bo mijasz sie z celem.
I nie pieprz ze tutaj jest to popularne bo wiekszosc chodzi na silke, lyka chemie i mysli ze to im zagwarantuje wygrana albo cwicza style uderzane a jak rzuty to predzej judo lub jj niz zapasy, juz widze jak nadety kloc po solarze na ulicy robi pelny suples do tylu, zlamal by sie w 3 miejscach albo zabil ladujac wlasnym karkiem, a w gruzji i rosji to jest jak w Brazylii pilka nozna, dla mnie to Ty zwykly mol internetowy jestes a nie znawca wiec odbij, ile razy mam powtarzac.
Chyba o coś prosiłem? Jeszcze raz i zacznę sypać ostrzeżeniami. :-(
Boruta

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2009-08-31, 18:38   

Lord_Frost, o czym Ty facet pierdol*sz? Takich co prezentowali taki poziom jak Ty było kilku i ich wypowiedzi powodowały dużo śmiechu. Po pierwsze nie obrażaj innych użytkowników, po drugie jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz, nie narazisz się na śmieszność. Powodzenia! :-P
Lord_Frost napisał/a:
rzuty to predzej judo lub jj niz zapasy

No nie powiedziałbym. Ja spotykam się przeważnie z zapaśnikami i zawodnikami BJJ. Bo zapasy są dosyć skuteczne.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

MMAniak 

Wysłany: 2009-08-31, 21:00   

Lord_Frost co Ty [ustawa o kontroli publikacji i widowisk] teraz piszesz za bzdury??? nawet nie wiesz jak się nazywają rzuty a szpanujesz tu, że się znasz na walce.... ja w przeciwieństwie do Ciebie trenowałem zapasy... pozdro "mielnica" :lol:

Nie trzeba specjalnej przenikliwości aby wpaść na to, że te same zasady obowiązują wszystkich. Moderator.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-08-31, 21:36   

Zapasy to naprawde swietna SW a zapasnicy to naprawde swietni przeciwnicy.
Wiem, bo specjalnie chodzilem goscinnie do sekcji zapasniczej, zeby sie nauczyc od nich paru rzeczy jak wlasnie suples i pare innych śtucek (choc durnego hammerlocka na do dzis nie moge zrobic :-P ), oraz zobaczyc jak i z czym to sie je.
Owszem, Zapasy w Polsce nie sa, az tak popularne jak inne chwytane SW, ale za to z ogolnie prezetuja dobry poziom.
Zgodze sie, ze zapasnicy to z reguly sa dobrze zbudowani, ale to wlasnie dlatego, ze zapasy zaje***cie rozwijaja fizycznie i posadzanie zapasnikow o nie elastycznosc to gruby blad-albo sam zrozumiesz, albo ktos wkoncu ci to wytlumaczy.
Jezeli uwazasz Zapasy za nieskuteczne to naprawde sie ostro mylisz, zapisz sie, pocwic i dopiero ocen. ;)

ps. proponuje z wyzwiskami-to sie tyczy obu.

Lord_Frost

Wysłany: 2009-09-01, 03:47   

Ja P* czytaniem ze zrozumieniem to nie grzeszycie chociaz ostatni Pan byl blisko, ale powiedzialem ze wiekszosc polskich fajterow ma zapasy gdzies bo do tego trzeba byc elastycznym a oni wola isc w mase miesniowa a nie ze zapasnicy nie sa elastyczni!
Zaraz ktos znow odpowie 'ja sie spotykam z tyloma i tyloma zapasnikami',
tak ale ja powiedzialem wiekszosc a nie wszyscy, a jak ktos nie umie wnioskowac albo czytac to przedszkole polecam...
Jasne, srodowiska mma,bjj, znaja techniki i w zaleznosci od trenera czerpia z zapasow ale ja czesciej sie spotkalem z tym ze koles ktory cwiczy np muai thai albo i nic ktoremu ktos zamarkowal cios i wszedl w nogi a potem rzucil nim o beton byl w totalnym amoku nie wiedzial co sie stalo.
Dlatego wlasnie wiem ze zapasy sa skuteczne, tyle ze mialem na mysli ze warto je o cos innego uzupelnic ;-)
Chce pochodzic na zapasy i jj i po mies albo dwoch zdecyduje w co pojde bardziej a z czego zrezygnuje bo do tej pory trenowalem rozne sztuki ale uderzane i chce odmiany, moze ktos polecic w waw jakas sekcje jj albo zapasow ?

eh.
michal_5_fcb, sam nie pisz jak masz nadinterpretowac albo pocwicz miesnie mozgu troche, ktos obraza to odpowiadam i Tobie tez nie odpuszcze tylko dlatego ze masz wiecj postow, skad Ty K* mozesz wiedziec co ja reprezentuje ?
Z zapasnikami sie spotykasz tak ? :-> To powiedz gdzie (moze w klubie walki ? o masz ale dziwne ze ich tam spotykasz!) bo raczej nie na ulicy, inaczej nie mialbys karku a ja wlasnie o ulicy mowilem, i nie myl prostego duszenia czy obalania z mma z zapasami bo to zupelnie co innego ale czytajac wyrywkowo nie zrozumiesz wiec wez valium na uspokojenie i sie tak nie unos, zrobilem Ci cos ? przytulic Cie ?

MMAniak, mam w ch. co tam trenowales bo ja tez trenowalem swoje i zmien argumenty a jak nie masz innych to siedz cicho bo w roznych krajach rzuty sie roznie nazywaja jesli chodzi o zapasy, kiedy to dotrze do Twojej zamulonej mozgownicy ? I nie odwracaj kota ogonem bo i tak wsadze Twoja glowe w jego dupe, ja nie mowilem ze znam sie zaje*iscie, znam sie troche a Ty sie wypowiadasz w tonie znawcy z merytoryka lapsa ktory chce sie wykazac kosztem kogos innego :mrgreen:

Boruta, nie angażuj się tak, nikt nikogo nie zabil, ucierpial tylko kot;)

MMAniak 

Wysłany: 2009-09-01, 09:50   

Lord_Frost napisał/a:
wiekszosc polskich fajterow ma zapasy gdzies
Skąd Ty się urwałeś? Zaczynasz mnie denrewować.... :evil:

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2009-09-01, 13:37   

Lord_Frost napisał/a:
sam nie pisz jak masz nadinterpretowac

A gdzie ja coś źle interpretuje? Może podasz jakieś rozsądne argumenty. W czym się pomyliłem?
Lord_Frost napisał/a:
To powiedz gdzie

Z zapaśnikami spotykam się co jakiś czas bo mam kilku dobrych znajomych co je ćwiczą.
Lord_Frost napisał/a:
bo raczej nie na ulicy, inaczej nie mialbys karku

Czy ja gdzieś mówiłem, że się z nimi biłem? napisałem wyraźnie, że spotykam się z nimi (w celach towarzyskich).
Lord_Frost napisał/a:
i nie myl prostego duszenia czy obalania z mma z zapasami

Nie mylę.
Lord_Frost napisał/a:
ale czytajac wyrywkowo nie zrozumiesz

Trudno twoje ostatnie posty przeczytać ze zrozumieniem skoro znajdowało się w nich tyle przekleństw, że mod musiał tam nieźle pracować.
Lord_Frost napisał/a:
zrobilem Ci cos ?

Nie.
Lord_Frost napisał/a:
skad Ty K* mozesz wiedziec co ja reprezentuje ?

Widzisz. Tak to już jest, że twój sposób wyrażania się (pisania) świadczy o poziomie intelektualnym jaki reprezentujesz, a patrząc na posty nr. 2 i 3 gdzie jak już wspomniałem mod musiał dużo pracować twierdzę , że reprezentujesz...hmm...plebejski..poziom :-P
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2009-09-01, 14:24   

Angażowanie się w takie sprawy jest zadaniem moderatora. Proszę wszystkich o przestrzeganie zasad kultury i nie obrażanie interlekutorów. Dziękuję.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

MMAniak 

Wysłany: 2009-09-01, 15:31   

Ten temat nic mądrego nie wnosi. Kolega napisał, że zapasy są śmieszne, oprócz suplesa. Ja jestem innego zdania. Proponuje ten temat zamknąć, albo kulturalnie porozmawiać.

Odpowiedz do tematu