mam 14 lat nie biję się dobrze no i często mie zaczepiają chciałem się na coś zapisać ale w pobliskim mieś cie są tylki dwie szkoły aikido i nic poza tym
czy jeśli zaczne trenować ajkido to sobie z nimi poradzę
jeden z nich tam gdzie mieszkał trenował kiedyś jujitsu i kraw mage
czy warto zacząć trenować aikido
[ Dodano: 2011-02-20, 20:52 ]
bardzo prosze odpowiedż tylko najleiej od kogoś kto miał do czynienia z aikido
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-02-20, 21:10
Trenowałem za dzieciaka i po pięciu latach umiem jedynie zrobić skok tygrysi przez bark... Czyli moja odpowiedź do Twojego pytania brzmi : Aikido nic Ci nie da jeśli chodzi o walkę, jedyna zaleta, że będziesz miał trochę ruchu, ale równie dobrze możesz grać w piłkę nożną czy siatkową i na to samo wyjdzie
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
jak on trenował jj to Cię rozwali(przynajmniej powinien) aikido jest mało skuteczne ale jeżeli nie masz innej opcji to lepsze to niż nic. A skąd jesteś to może coś znajdziemy. Lepiej unikaj walki jak tylko się da.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Trenowałem za dzieciaka i po pięciu latach umiem jedynie zrobić skok tygrysi przez bark... Czyli moja odpowiedź do Twojego pytania brzmi : Aikido nic Ci nie da jeśli chodzi o walkę, jedyna zaleta, że będziesz miał trochę ruchu, ale równie dobrze możesz grać w piłkę nożną czy siatkową i na to samo wyjdzie
Hehe to ciekawe jaką miałeś minę jak zobaczyłeś treningi w top teamie
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-02-21, 11:04
Przed topteamem trenowałem chwilę u Parchety i tam miałem lekkiego zonka faktycznie
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
mihalekkk
Wysłany: 2011-05-28, 15:33
Ja bym aikido odpuścił.Staniesz się nie do poonania po 30latach treningów Co do judo to myśle ż jest lepsze,chociaż też nie jestem przekonany.Krav mage trenowałem 5lat i dwa razy uratowałem swoje życie(albo przynajmniej zęby:)
Wiem, że to stary temat ale trenowałem aikido i jeśli chcesz się nauczyć walczyć to na prawdę odradzam Ci Aikido. Jedyne co zawdzięczam Aikido to przewroty i pady. Lepiej zapisz się na Judo albo to Modern Arnis i dużo ćwicz w domu uderzaj w worek i biegaj.