Rickson majac juz prawo do czerwono-czarmego nosił czarny, który jest oznaka czynnego zawodnika (choć de facto już nie startował). Pasy czerwono-czarny i czerwony są używane po zakończeniu kariery.
Czyli to masz dopiero jak skończyłeś się bawić w bjj i coś ważnego dla niego zrobiłeś, ta?
Nie "jak Bj" bardzo bym prosił o nieporównywanie różnych gówien do Bjj, a niemieckich "miszczów z volkssturmu" do zawodników Bjj. Oni tam sobie dany przyznaja jak im sie uda przetrwać cały sezon bez wywócenia się o końcówke pasa.
A poza tym japoński system stopni nie jest kompatybilny z brazylijskim.
nie na pisałem 'Bj' tylko 'Bjj,
dobra, nie ważne już
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Masz problem z rozumieniem czytanego textu? To jest do cholery literówka. Nie porównuj jakichs szkopskich wynalazków i tamtejszych pseudomistrzów do Bjj, bo to kompletnie inna "para kaloszy". Zrozumiałeś?
Masz problem z rozumieniem czytanego textu? To jest do cholery literówka. Nie porównuj jakichs szkopskich wynalazków i tamtejszych pseudomistrzów do Bjj, bo to kompletnie inna "para kaloszy". Zrozumiałeś?
przecie ja żartowałem, chciałem zobaczyć jak zareagujesz więc....
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"