Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak radzić sobie z ciężkim przeciwnikiem?
Autor Wiadomość
Castet 

Wysłany: 2010-05-25, 20:01   Jak radzić sobie z ciężkim przeciwnikiem?

Witam.Ma może ktoś dla mnie porady jak dać sobie radę z o wiele cięższym przeciwnikiem?

Sparowałem na takie niby zapasy z ojczymem(Walka na ziemi,dozwolone duszenia i dźwignie),i chociaż miałem z 10 podejść walka kończyła się zawsze gdzieś tak w minutę.

Ja ważę 61.200 kg,jestem szczupły,drobnej kości,średnio umięśniony.Przeciętnie silny.
Ojczym - 100.851 kg,mojego wzrostu,masywny i silny,kierowca ciężarówki.

Nie było na niego sposobu...moje chwyty nogami na szyję przełamywał bardzo szybko,jak sam mnie zaczął dusić zaciśniętym ramieniem na szyi,to odciągnąłem go tylko szybkim odepchnięciem kolana,wlazłem mu w połowie na plecy,w połowie na ziemię,i wykręciłem mu nogę.Ale trwało to chwilę,bo zaraz pociągnął mnie łapą za rękę i nawet bez duszenia,położył mi się tylko na głowie i przyciskał mi ręce i nogi żebym się nie ruszał...100 kg na bani zrobiło swoje,szybko się zmęczyłem,ale nie chciałem poddać walki.Dopiero kiedy kolor mojej głowy zmienił się z czerwonego na fioletowy,on sam przerwał walkę.

Inne próby zakończyły się podobnie..Czy jest w ogóle jakiś sposób abym go pokonał w stanie obecnym?

Nie trenuję oficjalnie żadnej SW.Mój jedyny trening,to nawalanie w worek,sparingi bokserskie i MMA z kolegami na macie,oraz chodzenie na siłownię.

Ma ktoś jakieś dobre rady?

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-05-25, 20:14   

Castet napisał/a:
Nie trenuję oficjalnie żadnej SW

i tu tkwi problem ;-)

Cytat:
Czy jest w ogóle jakiś sposób abym go pokonał w stanie obecnym?

Zacznij trenować jakąś sztukę walki jeśli a jeżeli już zależy ci na chwytaniu to np. judo , bjj , zapasy czy mma . No możesz do tego nabrać masy .
Tak z ciekawości to ile masz lat i wzrostu .

Castet 

Wysłany: 2010-05-25, 20:42   

15 lat,178 cm wzrostu.

Nie zależy mi na stylach chwytanych,ale chcę znać chociaż podstawy.

Bardziej się widzę w stylach mieszanych.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-05-25, 20:46   

z cięższym to masz dużo większe szanse w chwytanych niż uderzanych. Albo tak jak mówisz zapisz się na treningi przekrojowo. Stawiam że po 2 miesiącach bjj rozwalił ojczyma jak chcesz:)

[ Dodano: 2010-05-25, 21:47 ]
Castet napisał/a:

Jak nie trenowałeś to tylko Ci się tak wydaje:P

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-05-25, 21:19   

Castet, w takim razie jeśli masz w swojej miejscowości jakiś klub mma itp to leć ;-)

Killu 

Wysłany: 2010-05-26, 06:40   

Castet napisał/a:

Bardziej się widzę w stylach mieszanych.

Ty najpierw pomyśl co w ogóle gadasz. Mieszanych czyli jakich? Uderzane + chwytane chyba nie? Idź na zapasy w stylu wolnym jak masz gdzieś blisko.

Castet 

Wysłany: 2010-05-26, 12:21   

Ok,czyli wiem już wszystko.Bez treningu ani rusz.

Temat do zamknięcia.

Wojt 

Wysłany: 2010-05-28, 13:47   

Nie przesadzaj ze po 2 miesiacach bedzie wygrywal ja trenuje prawie rok bjj waże mniej wiecej tyle samo też sie bawiłem tak z ojcem (on 95kg dobre pare lat systematycznie siłownia i praca fizyczna) i jednak taka duza róznica siły i masy robi swoje ale raz na 8 razy da sie wygrac co bez treningu bylo by raczej nie mozliwe

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-05-28, 14:44   

Ale to Ci daje przewagę wiesz jak się zachować czego się spodziewać jak zrobić dźwignie duszenia których się nie spodziewa osoba nie trenująca. I to też zależy ile treningów w tyg. zależy od trenera i od danej osoby jedni po paru treningach potrafią coś załapać i wykorzystać od razu inni potrzebują więcej czasu i praktyki. Ale masz racje 2 miechy to może trochę przesadziłem. Ale za to chłopak się zmotywował do treningu:)

Zexel 

Wysłany: 2010-05-30, 16:16   

Wojt napisał/a:
Nie przesadzaj ze po 2 miesiacach bedzie wygrywal ja trenuje prawie rok bjj waże mniej wiecej tyle samo też sie bawiłem tak z ojcem (on 95kg dobre pare lat systematycznie siłownia i praca fizyczna) i jednak taka duza róznica siły i masy robi swoje ale raz na 8 razy da sie wygrac co bez treningu bylo by raczej nie mozliwe

Radze się bardziej przykładać do treningów skoro po roku masz problemy z ojcem :lol:

Odpowiedz do tematu