Podcięć za bardzo nie lubie .
Ale rzuty . Wystarczy opanować perfect 5 i ulica Twoja :D
Polecam :
Seoi nage
O goshi
Harai o goshi
o soto gari
Uchi mata .
O soto gari to podcięcie, a uchi mata na ulice to niezbyt trafny wybór, chyba, że poprzedzona uderzeniem (chodzi o to żeby przeciwnik drugą ręką nie uderzył np w tył głowy albo jaja).
Seoi Nage przejdzie tylko w wersji Ippon seoi nage (2 ręka przeciwnika jest zakleszczona pomiędzy twoimi plecami a jego klatką piersiową). Reszta raczej też po uderzeniu.
Wysłany: 2009-11-02, 17:48
kornilone napisał/a:
O soto gari to podcięcie, a uchi mata na ulice to niezbyt trafny wybór, chyba, że poprzedzona uderzeniem (chodzi o to żeby przeciwnik drugą ręką nie uderzył np w tył głowy albo jaja).
Seoi Nage przejdzie tylko w wersji Ippon seoi nage (2 ręka przeciwnika jest zakleszczona pomiędzy twoimi plecami a jego klatką piersiową). Reszta raczej też po uderzeniu.
Więc tak :
1. Trener mowil ze dobre jest kombinacja Lewy Prawy Lewy sierp lewy prosty przeskok kolano obrot i uchi mata .
2. seoi mozna zrobic tez z zaskoczenia z kolan ;] .
_________________ "Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny,jednorazowy i oryginalny"
Więc tak :
1. Trener mowil ze dobre jest kombinacja Lewy Prawy Lewy sierp lewy prosty przeskok kolano obrot i uchi mata .
2. seoi mozna zrobic tez z zaskoczenia z kolan ;] .
Po takiej serii ciosów uchi mata jest zbędna
Jak upadniesz na kolana a on nie poleci na seoi nage to masz przesrane, bo jestes do kolesia tylem i na dodatek klęczysz.
Wysłany: 2009-11-02, 20:26
Co umiesz ;>
_________________ "Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny,jednorazowy i oryginalny"
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-11-02, 21:37
A ja się zastanawiam dlaczego w treningu przekrojowym jest tak mało rzutów i podcięć, znaczy są ale i tak dominują techniki zapaśnicze. A ja częściej wykorzystuje rzuty albo podcięcia niż tradycyjne obalenia
Ja nie trenuję Judo (mam nadzieję że już w przyszłym roku szkolnym mi sie uda), ale pewnego razu na treningu sempai ćwiczący Judo pokazywał parę rzutów Cóż, mi najbardziej spodobało się Tomoe-Nage - jak weszło dobrze to kumpel (mojej wagi) wyleciał poza materac