Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Powołano Komisję Grapplingu przy PZZ
Autor Wiadomość
Komaro 

Wysłany: 2009-12-05, 11:56   Powołano Komisję Grapplingu przy PZZ

Cytat:
W miniony weekend w Warszawie doszło do pierwszych historycznych Mistrzostw Polski w grapplingu pod egidą PZZ. Na zdjęciach Karolina Zawodnik (Berserker’s Team Szczecin) i Grzegorz Szatkowski (Zieloni Stargard Szczeciński) – oboje należeli do najlepszych zawodników mistrzostw, obok Piotra Bagińskiego, który został zgłoszony na trenera kadry narodowej w grapplingu.

Piotr Bagiński jest jeszcze zawodnikiem, trenerem, sędzią oraz prezesem klubu Berserker’s Team Szczecin. Cieszy się dużym autorytetem wśród grapplerów. W I MP wystartowało w formule GI 55 zawodników i zawodniczek z 9 klubów. W formule No Gi 76 zawodników i zawodniczek z 13 klubów.

Należy nadmienić, że oprócz K. Zawonik i G. Szatkowskiego na grudniowe MŚ w grapplingu do USA wyjeżdżają także Maciej Kałuszewski i Stefan Osiński. W czasie MP w grapplingu powołana została Komisja Grapplingu przy Zarządzie PZZ. Na czele komisji stanął Grzegorz Brudziński. Skład w załączeniu. Komisja, jej regulamin, trener kadry narodowej oraz kadra narodowa zostanie zatwierdzona na posiedzeniu Zarządu PZZ w Poznaniu. Nadmieńmy, że w dniach 22-26.09.2010 r. w Gorlicach odbędą się Mistrzostwa Europy w grapplingu!

Tu link do przepisów:
Kod:
http://www.zapasy.org.pl/Powolano-Komisje-Grapplingu-przy-PZZ.html

Co o tym sądzicie wszystkim dla mnie dobry krok w miarę bo taka prawda, że Zapasy na Olimpiadzie są bardzo nudne :/ Jeśli to pójdzie w tą stronę to będzie świetnie zobaczyć naszych polskich grapplerów :-)
Ostatnio zmieniony przez Komaro 2009-12-05, 18:36, w całości zmieniany 1 raz  

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2009-12-05, 14:16   

hmm też myślę że może być ciekawie , bo zapasy na olimpiadzie bywają strasznie nudne . ale ogółem to ni do nich nie mam ;-)

Komaro 

Wysłany: 2009-12-05, 15:13   

Rafi93 napisał/a:
hmm też myślę że może być ciekawie , bo zapasy na olimpiadzie bywają strasznie nudne . ale ogółem to ni do nich nie mam ;-)

Ja tak samo to moja główne część treningi ale same są dla mnie nudne strasznie.

Maniex_Szn 

Wysłany: 2009-12-28, 19:24   

Hiphop w kadrze łohoho Bedzie Grubo ;D

Jak Baginski bedzie trenerem to lipa lekko.

Odpowiedz do tematu