Witam wszystkich to moj pierwszy post. Cwicze bjj od jakiegos roku 3x w tygodniu. Od wrzesnia jednak zaczynam pracowac w systemie zmianowym co pozwoli mi na treningi tylko 2tygodnie w miesiacu max 4 treningi w tygodniu. Czy przy takich treningach jest sens trenowac jesli mysle o zawodach? Dalsza czesc pytania to co dodac w pozostale 2 tygodnie w miesiacu kiedy bede mial czas tylko rano zalerzy mi na przybraniu troche na wadze i wytrzymalosci miesniowej,ale czy silownia spelni swoje zadanie czy lepiej chodzic na basen dla kondycji.
siedem Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 426
Basen tj. pływanie jest generalnie sportem wytrzymałościowo - siłowym, niestety nie wiem czy wytrzymałość mięśniowa to to samo.
Wojt22 napisał/a:
Czy przy takich treningach jest sens trenowac jesli mysle o zawodach?
Zależy co Ciebie interesuje, jeżeli pierwsze miejsca i medale, to raczej za mało czasu na treningi; jeżeli zawody mają dać Ci obcykanie i jakieś dodatkowe doświadczenie, to jak najbardziej. Ale też wszystko jest indywidualną kwestią.
siedem Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 426
Wysłany: 2011-08-31, 09:00
Mati_Talker napisał/a:
siedem napisał/a:
a skąd jesteś??
Co to ma do rzeczy? On się pytał o czas treningów, a nie o klub