Pomoże ktoś bo widziałem walke mma co zawodnicy byli już zmęczeni i jeden wszedł drugiemu w nogi swoimi nogami tak że leżał a powalił go siłą nóg noge zakroczną pomiędzy nogi przeciwnika a wykroczną przystawił do uda i szarpnoł.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Nie wiem jak się nazywa ten rzut, ale polega na tym, gdy przciwnika pchnie Cię do przodu a Ty się cofasz wtedy Ty chwytasz go za bluzę kładziesz się na plecy na jego udo zakładasz stopę, podnosisz go i rzucasz za siebie
Telesik Sorki, ale pisałem trochę długo tą wiadomośc, bo oglądam film i zaczynałem ją pisać przed tym jak wysłałeś ten post. Moja wiadomość była skierowana do Thor'a
Batman, wariant tomoe nage. W zapasach ten rzut kiedys wystepował, jest np w XVII wiecznym podreczniku zapasów:
, ale obecnie nie jest stosowane.
Telesik. Być moze chodzi Ci o nozyce (kami basami).
Boruta coś koło tego tylko że zakroczną noge wkłada sie między nogi przeciwnika obraca sie i noge wykroczną na przeciw ległe udo. Nie wiem jak to inaczej napisac.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Jest to przetłumaczone na Polski?, bo Angielskiego na tyle nie znam. Można gdzieś to w książce znaleść? Mi taki rzeczy się czyta lepiej w książce i chyba się ze mna każdy zgodzi
Dzieki Batman i Boruta za bardzo pomocne odpowiedzi. Z innej beczki. Bardzo spodobala mi się odpowiedz Tomasza Adamka (Boruta wstawiles to w innym temacie) Ze w MMA nie mialby zadnych szans, powiedzial ze w MMA walczą kozaki, gladiatorzy, trudno się z tym nie zgodzic, ale zwarzywszy na to ze mówi to jeden z najlepszych obecnie bokserow na świecie... To już nikt nie powinien mieć watpliwosci iz nawet najlepszy jednostylowiec(glównie uderzacz, parterowcy maja o wiele wieksze szanse chyba...) nie poradzi sobie w tej wrzechstylowej formule. Adamek ktory z pewnoscia na 'wiejskich przytupówach" "dziesionował by" napastnikow...Mógłby polec w walce z jednym średnim zawodnikiem MMA, lub jednym średnim parterowcem...Czyż to nie piękne? . Jeszcze pół roku parteru i go publicznie wyzwie na walkę