wydaje mi się że w Zawierciu nigdy takiego klubu nie było a jak był to b. słaby. Jest natomiast niezły hammerkick (nie pamiętam dokładnie czy tak się to pisało, chyba 2 lata temu mieli jakieś sukcesy w MT) Jest tez KB też na całkiem niezłym poziomie jak na z-cie
Przynajmniej piszą o nich w lokalnej gazecie jak coś zdobędą a o MMA całkowicie cisza
oczywiście jest też chyba kyokushin i może coś jeszcze ale nie mam pojęcia o poziomie
Czytam temat "zawiercie"... Sobie mysle "co jest? jakie zawiercie? Co to choroba jakas czy co, ja taki ograniczony jestem, ze nie wiem? No nic... wejde" xD
Jeśli bierzesz pod uwage dojazdy, to lepiej do Tych (Bastion), Katowic (filia Bastionu), Bytomia (Bytomski Klub jiu-jitsu), albo Chorzowa (Silesian Cage Club). Przy czym, jeśli interesuje Cię Bjj to przede wszystkim Bastion.
Z tego co wiem to kimono stosowane do jiu-jitsu jest te od judo :)
W zasadzie nie am duzej różnicy pomiędzy kimonem do karate a od judo, jednak te 2 jest trwalsze, i ciezej je podrzec.
Ja bym proponowal jednak kupić te do judo, bo raz miałem gi do karate i na aikido przy przewrocie pękły mi spodnie
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
po paru latach się dpłonczam do tematu i pytam się kiedy som zapisy
Człowieku ty miałeś kiedykolwiek ''Język Polski '' wiesz co to gramatyka , interpunkcja , ortografia normalnie ręce opadają zamiast trenować sztuki walki przyłóż się do polskiego , a za kasę którą wydasz na treningi , zainwestuj na razie w korepetycje