"Ponieważ w bjj bardzo często wykorzystuje się w walce ubiór przeciwnika, gi do bjj szyje się tak, aby możliwie ściśle opinały ciało i utrudniały przeciwnikowi wykorzystanie naszego własnego ubrania. Dlatego krój gi do bjj różni się znacznie od kroju judogi. Poza szerokością rękawów i nogawek gi do bjj ma zawsze krótką kurtkę utrudniającą przeciwnikowi wykorzystanie jej do wykonania techniki. W judogi krój spodni jest bez porównania szerszy niż w gi do bjj."
I chocby tym ze jest ciezsze, sztywniejsze i grubsze ( mowie tu o judogach ) wg mnie lepiej walczyc w judodze bo latwije zerwac czyjs uchwyt ( z racji ze jest sztywniejsze, bardziej szorstkie i grubsze wiec ciezej dobrze chwicic ). I o to mi chodzi, czy mozna w judogach walczyc czy trzeba miec gi na zawodach. Wiem ze na niektorych zawodach judo zabraniali uzywania gi.
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.
co za blyskotliwa rada, ze tez sam na to nie wpadlem, kurde ty, dzieki ! wiec wg ciebie mam pisac do kazdegojednego organizatora zeby mi odpowiedzial na moje pytanie, tak ? Nie no widac ze wiek robi swoje...
rafi tak sie sklada ze sie nie boje, tylko ze moi trenerzy sa od zapasow, mt/k1 i treningow pod katem mma, wiec za duzo wspolnego z czystym bjj i jj to nie ma. Wiec nie odpowiedza mi na to pytanie- a wiem ze sa tutaj i trenerzy bjj i zawodnicy, wiec oni juz powinni byc w stanie odpowiedziec czy na wiekoszsci imprez mozna uzywac judogi czy nie. Roznice sa takie jak napisalem powyzej, w judodze po prostu jest trudniej pewne rzeczy zrobic niz w gi, stad zakaz uzywania gi na zawodach w judo, tylko nie wiem jak jest w bjj.
Mozesz byc w judodze sprawdzana jest dlugosc rekawow i nogawek(nie moga byc zbyt krotki) ale tak naprawde jest to robione nie na kazdych zawodach i tak na polgwizdka.
Kolor jaki chcesz.
Po za tym duzo osob startuje z judogach jednak tak jak ktos pisal GI daja Tobie jakas tam mala przewage...
ale kiepskiej baletnicy rzemyk u spodnicy