Mnie bardziej rozwala to
http://www.youtube.com/watch?v=EWs5q9s7Sjk
co jest całkowicie niepoważne, bo jak można niepełnosprawnego wystawić do walki z pełnosprawnym...
Wg. mnie są takie walki, których raczej być nie powinno.
Dokładnie.Właśnie miałem to wstawić, ale mne wyprzedziłeś :P To jakas paranoja.Żart.Przecież gdyby ten drugi sie nie litował to by z niego zrobił masło!A jakie ten ma sznase na wygraną?Garda?-ne, wyprowadzanie ciosów?-ne, kopniecia?-ne, więc może BJJ?Ale jak taki koleś z takimi "kikutami" ma założyć armbar?Przecież nawet dziecko by się wyrwało z niego, o ile by go w ogole założył...Szacun dla niego, że się odważył zawalczyć, ale to była głupota.Nie jestem za tym, żeby niepełnosprawni nie ćwiczyli, wręcz przeciwnie nic do tego nie mam, ale w innej kategori z osobami niepełnosprawnymi.
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
To akurat juz jest chore. Franky, JJ Machado z bezpalca dłonią, Japończyk bez przedramienia walczacy w Japan Combatives Sports. Tacy ludzie budza szacunek.
Walka Maynarda jest po prostu czyms chorym. I szkodliwym dla MMA.
Dokłądnie ;/ Szczerze to się strasznie zawiodłem ;/ Myślałem, że tu chociaż jakoś dobierają, a nie wpuszczają na oślep zawodników, aby lepsze widowisko było.Zeszmacili MMA
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-04-29, 16:29
Oczywiscie, sa ludzie ktorzy pomimo np. braku jednej konczyny wciaz moga walczyc z wpelni sprawnymi zawodnikami i nie mam nic przeciwko takim sytuacjom, ale wszystko ma swoje ograniczenia i wystawienie takiego kadlubka (sory za slowo, bo nie chce tutaj nikogo w tym stanie urazic) do walki to byl naprawde wielce chybiony pomysl dla organizacji (nie wazne jakiej), chocby dlatego ze oladajac osobiscie czulem niesmak
Boruta napisał/a:
To akurat juz jest chore
I tyle na temat.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Ja tak samo. Przyznam szczerze, że wrzuciłem linka, choć nawet tej całej walki nie obejrzałem bo najzwyczajniej nie miałem takiej ochoty, oglądać ludzką tragedię. Ludzie po prostu muszą zrozumieć, że są tacy, a nie inni, i niektóre rzeczy nie są dla nich. A nie, na siłe się pchać
masakra niesmaczne ... moim zdaniem powinni pomyśleć o takich zawodach MMA dla osob niepełnosprawnych czy coś podobnego ... wiadomo że nie można się zniechęcić do życia bo życie bez kończyn to masakra i niewyobrażam sobie tego osobiście ... ale przesada gruba z tej strony nie tylko ze on nie ma sie jak bronić ... ale też o jego życie choć to na jego wlasna odpowiedzialnosc